نیوز سیتی!
12 اسفند 1402 - 16:16

اصرار سوناک بر لزوم اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندا با وجود هزینه‌های بالا

نخست وزیر انگلیس با وجود برآورد دیوان محاسبات مبنی بر هزینه‌های بسیار بالای توافق ضد مهاجرتی رواندا همچنان از این طرح دفاع کرده و بر لزوم اجرای آن به منظور مقابله با هجوم مهاجران تاکید کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در سال انتخاباتی تلاش می‌کند پروژه ضد مهاجرتی خود برای اخراج پناهجویان به رواندا را برخلاف حکم دادگاه عالی قانون اساسی پیش ببرد، اما انتقادها به این پروژه همچنان بالا گرفته و شرایط دشواری را برای وی ایجاد کرده است.

دیوان محاسبات انگلیس روز گذشته اعلام کرد که پیمان بحث برانگیز پناهندگی برای اخراج مهاجران غیرقانونی به رواندا تا نیم میلیارد پوند (584 میلیون یورو) برای مالیات دهندگان بریتانیایی هزینه داشته که این به طور قابل توجهی بیشتر از آنچه قبلاً اعلام شده بود است.

دولت محافظه‌کار انگلیس تاکنون هزینه‌های 290 میلیون پوندی را برای این پروژه تایید کرده بود، اما از گفتن اینکه لندن چقدر پول بیشتری به رواندا داده است، خودداری کرد. مخالفان با عصبانیت به این ارزیابی ها واکنش نشان دادند.

ایوت کوپر، سخنگوی امور داخلی حزب اپوزیسیون کارگر انگلیس در این باره گفت: این گزارش رسوایی ملی را که محافظه‌کاران در تلاش برای سرپوش گذاشتن هستند، افشا می‌کند.

وی تاکید کرد که در صورت اجرایی شدن این طرح، احتمالا تنها یک درصد از پناهجویان با چند پرواز نمادین به شرق آفریقا فرستاده خواهند شد.

به نوشته روزنامه اتریشی "دی پرسه" با وجود ارزیابی دیوان محاسبات انگلیس مبنی بر هزینه بالای این پروژه ضد مهاجرتی اما ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس همچنان بر پیشبرد آن تاکید دارد.

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در سخنانی گفت: مصمم است طرح اخراج به رواندا را اجرا کند. او آماده است برای هر پناهجوی اخراج شده بیش از 20000 پوند بپردازد.

به این ترتیب ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا از طرح جنجالی دولت محافظه کار خود برای اخراج پناهجویان غیرقانونی به رواندا دفاع کرد. سوناک روز جمعه پس از انتقاد دیوان محاسبات بریتانیا که بر اساس آن اخراج 300 نفر اول به این کشور آفریقای شرقی به تنهایی هزینه ای قابل توجهی بیش از نیم میلیارد یورو خواهد داشت، تاکید کرد: این یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

سوناک روز جمعه در جریان بازدید از اسکاتلند به خبرنگاران گفت که جلوگیری از هجوم مهاجران مهم است. وی افزود: ما باید بتوانیم بگوییم، اگر غیرقانونی به اینجا بیایید، نمی توانید بمانید، می توانیم شما را به کشوری امن ببریم. وی در ادامه گفت: به همین دلیل است که طرح اخراج رواندا بسیار مهم است: "این یک سرمایه گذاری ارزشمند است و من من مصمم هستم که آن را به پایان برسانم.

این لایحه ارائه شده توسط دولت بریتانیا تصریح می کند که مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور شده‌اند می توانند در آینده از انگلیس به رواندا که به عنوان کشور سوم امن طبقه بندی می شود، بدون بررسی درخواست پناهندگی آنها فرستاده شوند. دولت بریتانیا امیدوار است که این امر تأثیر بازدارنده‌ای بر هجوم مهاجران داشته باشد. قبلاً یک توافق نامه با دولت رواندا در این باره منعقد شده است.

دولت بریتانیا هنوز برآوردی از هزینه این طرح اخراج خود ارائه نکرده است. بر اساس گزارشی که روز جمعه توسط دیوان محاسبات ارائه شد، لندن تنها برای یک "توافقنامه مشارکت" 370 میلیون پوند به رواندا، به اضافه 20000 پوند برای هر پناهجوی اخراج شده و 120 میلیون پوند دیگر پس از اخراج 300 نفر اول به این کشور پرداخت خواهد کرد. پس از آن، مبلغ 150874 پوند دیگر به ازای هر نفر ظرف پنج سال برای هزینه های عملیاتی و اداری پرداخت خواهد شد. بر اساس گزارش دیوان محاسبات، این منجر به هزینه بیش از 540 میلیون پوند (630 میلیون یورو) برای 300 نفر اول تبعید شده می شود، یعنی تقریباً دو میلیون پوند برای هر نفر.

همین چند روز پیش، ولکر ترک، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، دولت بریتانیا را متهم کرد که با طرح های اخراج خود، اصول اساسی حقوق بشر را زیر پا گذاشته است.

اگرچه این قانون در مجلس سفلی تصویب شد، اما در حال حاضر با مقاومت شدیدی مواجه شده است. یک کمیته پارلمانی اخیراً مخالفت خود را با این پیش نویس قانونی اعلام کرده است.

به زعم این کمیته این قانون با تعهدات حقوق بشری کشور کاملاً ناسازگار است. انتقادات از سوی مخالفان، از سوی سازمان های حقوق بشر، بلکه از سوی کلیسای انگلیکن و حتی از سوی حزب خود سوناک هم علیه این طرح بلند شده است.

دولت ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس می خواهد پناهجویان را به رواندا، کشور آفریقای شرقی بفرستد. اما این بحث که رواندا یک کشور سوم امن است بسیار در این کشور جنجال برانگیز شده است.

مخالفان این پروژه مانند آژانس پناهندگان سازمان ملل از این قانون انگلیس خشمگین هستند. منتقدان بر این باورند که هیچ مسیر قانونی برای ورود پناهجویان به این کشور وجود ندارد. این طرح ها همچنین به زعم منتقدان تعهدات مربوط به محافظت از پناهندگان را نقض می‌کند. این واقعیت که دولت می خواهد به موجب این قانون خود را بالاتر از تصمیمات دادگاه قانون اساسی قرار دهد نیز ناقض تفکیک قوا است.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا روز گذشته همچنین در سخنانی خواستار مبارزه مشترک با افراط گرایان شد. سوناک در مقابل اقامتگاه رسمی خود در خیابان داونینگ لندن گفت که در ماه های اخیر، تجمعات مسالمت آمیز اغلب توسط گروه های کوچک پر از نفرت تحت تاثیر قرار گرفته است.

از آنجایی که در یک انتخابات میان‌دوره‌ای پارلمانی در شهر روچدیل در شمال انگلیس در روز پنجشنبه، ریچارد گالووی از حزب کوچک کارگران بریتانیا، برنده شد که موضعی قاطعانه ضد اسرائیلی داشت؛ نخست وزیر سوناک گفت که این شرایطی "فراتر از هشدار" است که انتخابات میان دوره ای توسط نامزدی برنده شد که موضعی رد کننده در این باره داشت.

سوناک همچنین از پلیس خواست نه تنها با تجمعات سیاسی همراهی کند، بلکه در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام دهد. او اعلام کرد که حمایت از برنامه های پیشگیری را افزایش خواهد داد و اقداماتی را برای جلوگیری از ورود افرادی که "این کشور را تضعیف می کنند" اتخاذ خواهد کرد. وی افزود: هر کسی که با ویزا در بریتانیا زندگی می کند و نفرت پراکنی می کند "حق خود را برای حضور در اینجا از دست خواهد داد." سوناک سخنرانی خود را مستقیماً در مقابل اقامتگاه رسمی خود ایراد کرد. این مکان معمولاً برای سخنرانی در رویدادهای مهم ملی استفاده می شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1681141

مهمترین اخبار ایران و جهان: