نیوز سیتی!
30 آذر 1402 - 12:44

تخصیص اعتبار 96 میلیاردی برای آب‌بندان های مازندران

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، از تخصیص اعتبار 96 میلیاردی برای آب‌بندان های مازندران خبرداد.

علیرضا علیزاده مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره فعالیت در حوزه آب‌بندان‌های استان، گفت: مازندران دارای یک یک‌هزار و ۳۴ قطعه آببندان به مساحت ۱۵ هزار هکتار است که تامین آب زراعی ۴۵ هزار هکتار اراضی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: از تعداد آب‌بندان‌های موجود در استان، ۱۴۰ قطعه مربوط به فعالیت‌های آبزی‌پروری، ۷۰۸ قطعه مربوط به امور کشاورزی و ۱۸۶ قطعه تلفیقی از آبزی پروری و کشاورزی و سایر مصارف است.

علیزاده ادامه داد: آب آب‌بندان صرفا برای مصرف شالیزار نیست بلکه برای کشت‌های غیر برنج هم استفاده می‌شود.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در حوزه آببندان‌ها جهاد کشاورزی نیز متولی تامین و بهره برداری است، اظهار کرد: امسال ۹۶ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان برای مرمت و بهسازی ۷۳ پروژه آببندان استان اعتبار اختصاص داده شد.

علیزاده با بیان اینکه در حال حاضر عملیات عمران ۳۳ آببندان به مساحت ۶۶۲ هکتار در خاتمه مراحل اجرایی قرار دارد، افزود: ۱۷ آببندان نیز به مساحت ۲۳۳ هکتار با پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد در حال مرمت و بهسازی است و عملیات اجرایی سایر پروژه ها نیز با توجه به آبگیری زودرس برای پرورش ماهی به پایان فصل برداشت برنج موکول شده است.

وی اضافه کرد: یک هزار و ۸۰۰ هکتار زهکش زیرزمینی در استان در حال بهره‌برداری است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای هر هکتار آبیاری قطره‌ای، نوار تیپ و موضعی ۵۴ میلیون تومان کمک بلاعوض اختصاص داده می شود، ادامه داد: برای ماشین‌های آبیاری ۴۵ میلیون تومان، کم فشار ۱۹ میلیون تومان و سایر آبیاری ها ۴۰ میلیون تومان کمک بلاعوض اختصاص داده می‌شود.

این مسؤول اظهار کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۵ هکتار آببندان استان عملیات مرمت و بهسازی اجرا شد.

علیزاده با اشاره به اینکه کار مطالعات ۱۸۶ قطعه آببندان با ۴ هزار و ۷۵۰ هکتار در استان انجام شده است، ادامه داد: سال گذشته ۵۹.۵ میلیارد تومان برای مرمت و بهسازی آببندان‌ها اختصاص داده شد.

وی به تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری گریزی زد و افزود: تاکنون ۶۰ هزار هکتار تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری استان انجام شده و ۶۰ هزار هکتار دیگر نیز قابلیت اجرا دارد و در صورت تامین اعتبارات، امسال ظرفیت اجرا برای ۵۰۰ هکتار تجهیز و نوسازی در اراضی شالیزاری استان وجود دارد.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به بحث خشکه‌کاری برنج در اراضی شالیزاری استان اشاره کرد و افزود: خشکه‌کاری به ویژه در اراض شالیزاری شرق استان ضرورت اجرا دارد.

وی با بیان اینکه در خشکه‌کاری برنج ۸ هزار مترمکعب صرفه‌جویی منابع آب داریم، ادامه داد: در شرق استان مازندران با توجه به کمبود منابع آب خشکه‌کاری برنج یکی از روش های مناسب کشت برنج است که در صورت اجرای آن شاهد ۴۰ درصد صرفه‌جویی در منابع آب خواهیم بود.

علیزاده با اشاره به اینکه سال جاری ۱۴۵ هکتار آبیاری موضعی و ۳۴ هکتار آبیاری کم فشار در مازندران اجرا شد، ادامه داد: تاکنون ۳۳ هزار و ۲۰۷ هکتار آبیاری قطره‌ای، ۱۰ هزار و ۶۸۵ هکتار آبیاری بارانی و ۲ هزار و ۲۸۴ هکتار آبیاری کم فشار در استان اجرا شده است.

پایان پیام/۸۶۰۳۵/م

منبع: فارس
شناسه خبر: 1611538

مهمترین اخبار ایران و جهان: