نیوز سیتی!
08 شهریور 1402 - 11:51

حواستان باشد،شما زائرامام حسین(ع) هستید!

در گردهمایی بزرگ مسلمانان، شیطان همه تلاشش را می‌کند تا زائران کربلا از آن مقصد و منبع سرشار از معنویت فاصله بگیرد و به دستاورد‌های بسیار کم آن قناعت کنند. به همین خاطر زائران باید دائما با خود بیندیشند که برای چه چیزی آمده‌اند؟!

گروه زندگی: راهپیمایی اربعین بزرگ‌ترین نماد همبستگی شیعیان در سراسر دنیاست. هر قدمی که زائران در این مسیر برمی‌دارند یک حسنه برایشان نوشته و یک گناه از آنها کم می‌شود! امام صادق (ع) درباره ثواب زیارت اربعین می‌فرماید: «کسی که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین ابن علی علیه السلام باشد اگر پیاده رود، خداوند منّان به هر قدمی که برمی‌دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می‌فرماید تا زمانی که به حائر برسد و پس از رسیدن به آن مکان شریف حق تبارک و تعالی او را از رستگاران قرار می‌دهد تا وقتی که مراسم و اعمال زیارت را به پایان رساند که در این هنگام او را از فائزین محسوب می‌فرماید تا زمانی که اراده مراجعت نماید در این وقت فرشته‌ای نزد او آمده و می‌گوید: رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم سلام رسانده و به تو می‌فرماید: «از ابتدا عمل را شروع کن، تمام گناهان گذشته‌ات آمرزیده شد». 


«مرضیه عزتی وظیفه خواه» مدرس دانشگاه و فعال امور زنان و خانواده و مسئول امور بانوان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها

* اربعین را با کارناوال اشتباه نگیریم

از حدیث بالا پی می‌بریم که خداوند یک ذخیره معنوی برای همه اقشار جامعه با ستوه مختلف معرفتی و شناختی در آخرالزمان فراهم کرده است که زندگی ویژه‌ای را برای زندگی مهدوی تمرین کنند. ارزش‌ها و فرهنگی که بر بوم پیاده روی اربعین است، نشان می‌دهد که انسان‌ها می‌توانند از همه تعلقات خود در برهه‌ای از زمان عبور کنند. دوران مهدویت بحث ایثار، از خود گذشتن، عدم تعلق به دارایی‌های دنیا علی رغم داشتن امکانات فراوان، جلوگیری از حرص و طمع نسبت به چیزهایی که به وفور عرضه کرده است و انسان باید به قدر بضاعت و نیاز استفاده کند؛ این‌ها را در فرهنگ اربعین کاملا احساس می‌کنیم.

«مرضیه عزتی وظیفه خواه» مدرس دانشگاه و فعال امور زنان و خانواده و مسئول امور بانوان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در این باره می‌گوید: «اگر ما آمادگی لازم و مهارت کافی و آشنایی دقیق نسبت به فرهنگ اربعینی نداشته باشیم، آن را با یک کارناوال اشتباه می‌گیریم. در کارناوال نگاه‌ها کاملا مادی و لذت گرایانه است. یعنی لذت‌های جسمانی مانند خوردن، استراحت کردن و سرویس خدمات از دیگران گرفتن.»


اربعین پر از خیر و ثواب است، به کم قناعت نکنید. 

*شیطان به آب و آتش می‌زند تا ثوابی از اربعین نبرید!

مرحوم آیت الله علی صفایی حائری، می‌گفتند:«شیطان اگر بتواند، نمی‌گذارد بکاری! اگر کاشتی، نمی‌گذارد جوانه بزند! اگر جوانه‌اش زد، نهالش را می‌شکند! تا بالاخره یک کِرمی در میوه‌اش می‌گذارد. نمی‌گذارد کار به نتیجه برسد و برای این هدف، تدبیر و برنامه‌ریزی می‌کند.» در این گردهمایی بزرگ مسلمانان هم شیطان همه تلاشش را می‌کند تا زائر منصرف شود و اگر باز هم منصرف نشد تلاشش را می‌کند تا زائران کربلا و پیاده روی اربعین از آن مقصد و منبع سرشار معنویت فاصله بگیرد و به دستاورد‌های بسیار کم آن قناعت کنند. 

عزتی در این باره می‌گوید: «زائر با پیاده روی اربعین حس خوبی می‌گیرد، چراکه در راستای سلامت است؛ یک حس آرامش نسبی به خاطر حرکت و پویایی است؛ یک شگفتانه‌هایی به خاطر نوع میزبانی زیبای خادمان است و بعد یک تجربه سفر چند روزه است. افراد تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده، افراد عام و خاص همه با هم در این مسیر در حال حرکت هستند. اما باید تلاش‌تان باشد از این مسیر نهایت ثواب را ببرید و به کم قناعت نکنید. یک وقت‌هایی رفتارهایی از زوار دیده می‌شود که جای تامل و تعمق دارد.

قبل از شرکت در این مراسم با شکوه باید آگاهی لازم را کسب کرد. در حین سفر  هم موکب‌داران دائما به زائران، فلسفه اربعین را متذکر شوند و حتی در تراکت‌های تبلیغاتی مفاهیم تلنگر زننده‌ای را در کنار آن نمادهای دینی و پرچم‌ها داشته باشیم با این‌ عنوان‌ها «این مسیر برای بودن، برای عطا شدن است» «اینجا فقط باید اندیشید» «همسفر برای چه آمده‌ای؟» «حسین تو را می‌خواند» «مهدی در آنجا در انتظار توست» چیزی شبیه به این‌ها داشته باشیم که زائر در طول مسیر تلنگر داشته باشد.» 


کسانی که تحصیلات حوزوی و دانشگاهی یا تجربه‌های معنوی دارند با هم مسیرهایشان در مورد معارف اربعین صحبت کنند.

*حواستان باشد زیاده روی نکنید!

سفر به کربلا و پیاده‌روی اربعین با دیگر سفرها متفاوت است و شرایط خاص خودش را دارد. مسئول امور بانوان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها معتقد است: «در این مسیر سخت، اما شیرین باید زائر به چند نکته توجه کند. اینکه با توجه به وفور نعماتی که در آنجا هست و اصراری که خادمان به شما می‌کنند، برخی می‌خواهند از هر چیزی بچشند یا با خود به همراه ببرند. این باعث می‌شود که فرد بیشتر از اینکه حواسش به زیارت امام حسین (ع) و امام‌شناسی باشد بیشتر به خوراکی ها و آشنایی با طعم‌ها و ادویه‌های مختلف بپردازد. انگار یک رقابتی در موکب‌ها پیش آمده است که ما غذاهایمان بیشتر و سرویس خدمات‌مان بهتر است. ما که از ایران حرکت می‌کنیم خصوصا کسانی که تحصیلات حوزوی و دانشگاهی یا تجربه‌های معنوی خوبی دارند با همراهانشان، هم کاروانی ها و هم مسیرهایشان سر صحبت را باز کنند و در مورد معارف اربعین به آنها توضیح دهند. »


ذهن و جانتان را با داستان کربلا عجین کنید.

*ذهن و جانتان را با داستان کربلا عجین کنید

اما در آخر این خود زائر است که باید همه توجه و فکر خود را به اربعین ببرد. به عنوان مثال در طول مسیر فایل‌های صوتی و پادکست‌های قصه کربلا را گوش دهند. مداحی‌ها و روایات کربلا را مرور کنند تا هم در زمان رفت و هم برگشت کاملا ذهن و جانشان با داستان کربلا عجین شود و معرفت‌شان را نسبت به این سفر بیشتر کنند. هم خود زائر و هم مسئولان و شبکه‌های اجتماعی فلسفه اربعین را شرح دهند و بعد از اربعین هم برنامه‌ها و روضه‌هایی داشته باشند تا زائران بعد از این سفر هم اربعینی بمانند. 

مدرس دانشگاه هم در این باره می‌گوید: «مجموعه‌های فرهنگی از همین حالا برای برگشت زائران برنامه‌هایی تدارک ببینند. به عنوان مثال می‌توانند از طریق خط‌های تلفن همراه زائران آن‌ها را شناسایی کنند و ماهی یکی دوبار برای بصیرت افزایی و آگاهی بخشی به آن‌ها پیام بفرستند تا هم تلنگر مجددی باشد و هم یادآوری و تجدید خاطره‌ای برایشان شود تا اگر لازم شد در شهرهای خودشان در چله‌های بعدی گردهمایی داشته باشند.» 


اخلاق‌تان هم حسینی باشد.

* حواستان باشد، شما زائر امام حسین(ع) هستید!

اربعین و نهضتی که به راه افتاده، تجلی یکی از جلوه های عاشورا است. بعد از چندین و چند قرن از واقعه کربلا، امروز شاهدیم که این موج جدید واقعا توانسته در عرصه جهانی به عنوان یک موضوع کاملا فرهنگی و اعتقادی خود را نشان دهد. پس حواستان باشد شما زائر امام حسین(ع) هستید باید در این عرصه جهانی اخلاق حسینی داشته باشید.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1476883

مهمترین اخبار ایران و جهان: