نیوز سیتی!
27 خرداد 1402 - 12:41

جولان سوداگران و قاچاقچیان چوب و ذغال در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد_مدیرکل منابع و آبخیزداری طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: بحث قاچاق چوب و ذغال در این استان یکی از مشکلات اساسی است که به جان جنگل‌ها افتاده است.

اصغر احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: نباید به مسئله طبیعت به‌صورت بخشی نگاه کرد.

وی تصریح کرد: منابع طبیعی مرز نمی‌شناسد و باید برای نگهداری آن‌ها همه پیش‌قدم شوند، ما تلاش می‌کنیم حفاظت از منابع طبیعی را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.

احمدی بیان داشت: باید همه مردم این احساس را داشته باشند که حفاظت از منابع طبیعی ضروری است و باید برخوردهای فردی حذف شود، مردم باید بدانند حفاظت از منابع طبیعی در جهت حفظ منافع عمومی صورت می‌گیرد.

مدیرکل منابع و آبخیزداری طبیعی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: اگر مردم با ما همراه شوند اقدامات حفاظتی تشدید می‌شود و در صورت سوءاستفاده، مجرم به سرعت شناسایی شده و برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

وی بحث قاچاق چوب و ذغال در این استان را یکی از مشکلات اساسی منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان و خاطرنشان کرد: این موضوع به یک سوداگری تبدیل شده است، برای مقابله با این معضل از همه امکانات استفاده می‌شود و هم در محل ارتکاب جرم یعنی جنگل‌ها و هم در مسیر حمل آن برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

احمدی یادآور شد: بعد از اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا در سال ۹۲ رسیدگی به جرم مجرمان در این زمینه توسط تعزیرات صورت می‌گیرد و برای هر کیلو چوب ۱۵۰ هزار تومان و برای هر کیلو ذغال ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: مراجع رسیدگی‌کننده به موضوع قاچاق چوب و ذغال می‌توانند میزان جریمه نقدی را تا سه برابر افزایش دهند و این اقدامی بازدارنده در این زمینه است.

مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیماری ذغالی بلوط یکی دیگر از مشکلاتی است که با آن مواجه هستند افزود: هر ساله از اواسط فروردین این آلودگی در جنگل‌های بلوط رخ می‌دهد که منجر به خشکیدگی آن‌ها می‌شود.

احمدی با بیان اینکه حریق تهدید دیگری است که جنگل‌های این استان را تهدید می‌کند اضافه کرد: امسال شرایط اقلیمی و آب و هوایی در این استان خوب بود و این منجر شد سبزینگی مراتع افزایش یابد، اما چون در فصل بهار بارندگی کم داشتیم سبب شد جنگل‌ها و مراتع با تهدید آتش‌سوزی مواجه شوند.

وی گفت: از مردم درخواست می‌شود اگر در مرتع یا جنگلی آتش دیدند با شماره ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تماس حاصل کنند، البته همیاران طبیعت هم در این زمینه همکاری خوبی دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در حال حاضر ۸ هزار نفر همیار طبیعت داریم که ثبت سامانه شده و رسمیت دارند و برنامه‌ریزی‌ها برای صدور فراخوان مجازی در حال انجام است که اگر نیاز شد مردم اعلام حضور کنند.

وی از وجود آئین‌نامه حمایت از همیاران طبیعت خبر داد و بیان داشت: در صورت بروز مشکلی برای این همیاران، می‌توانند از شرایط بیمه‌ای استفاده کنند و افرادی که تاکنون در سامانه ثبت‌نام نکردند با مراجعه به سایت می‌توانند از این مزایا بهرمند شوند.

احمدی از تجهیز کلیه شهرستان‌های یازده‌گانه استان به امکاناتی چون دمنده‌های مکانیکی، بیل، آتشکوب، دستکش و سایر امکانات مورد نیاز در بحران‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: این در حالی است که دهیاری‌ها هم مجهز شده‌اند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1290132

مهمترین اخبار ایران و جهان: