نیوز سیتی!
28 مهر 1402 - 15:14

نشان حلال فرصتی برای ورود به بازار جهانی

سرپرست اداره کل استاندارد آذربایجان‌شرقی گفت: نشان حلال در روی کالاها یک فرصت است تا بازار جهانی را به دست بیاوریم زیرا همه مسلمان‌های کشورهای خارجی فقط با دیدن این نشان آن کالا را خریداری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مصطفی صحرایی، سرپرست اداره کل استاندارد آذربایجان‌شرقی امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی و‌ سیاسی جمعه تبریز که با حضور پرشکوه نمازگزاران در مصلای اعظم امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: رژیم منحوس صهیونیست باید بداند اعمال وحشیانه‌اش به مراکز غیرنظامی در اذهان عمومی مردم جهان خواهد ماند. 

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی هیچ گونه استاندارد جهانی را رعایت نمی‌کند، گفت: امید است فلسطین هرچه سریع‌تر آزاد شود. 

سرپرست اداره کل استاندارد استان با اشاره به هفته استاندارد گفت: استاندارد از دوران باستان وجود داشت؛ در معماری، دادوستد، بهداشت و غیره همه با استاندارد عجین شده بود. 

وی ادامه داد: سال ۱۸۷۵ استاندارد سازی با حضور ۱۷ کشور در فرانسه ابداع شد و از آن به بعد حالت رونقی خود را گرفت. 

صحرایی گفت: در سال ۱۳۳۲ نیز استاندارد در کشور کا رشد یافت و مدت‌ها زیر نظر وزارت‌های مختلف بود و الآن زیر نظر نهاد رهبری می‌باشد. 

وی بیان کرد: میزان و معیار مشخص برای سنجش و اندازه‌گیری کیفی را استاندارد می‌گویند و سازمان ملی استاندارد نیز در پنج حوزه فعالیت می‌کند. 

سرپرست اداره کل استاندارد استان ادامه داد: استاندارد باید به صورت همگانی بین آحاد جامعه رشد یابد از این‌رو مشارکت در استانداردسازی بین‌المللی و آموزش آحاد جامعه و تهیه بسته‌های ترویجی باید صورت گیرد. 

وی یادآور شد: مردم باید با اطمینان از کالایی که می‌خرد استفاده کند؛ صدور و تمدید پروانه استاندارد، صدور نشان مجاز آلاینده، بازرسی واحدها، نظارت بر اصالت تولید، نمونه‌برداری و آزمایشات از کالاها و ارزیابی انطباقی کالاها، استانداردسازی شرکت‌های دانش بنیان، شهربازی‌های، وغیره از جمله وظایف ماست. 

صحرایی به اندازه‌شناسی و‌ اوزان مقیاس در سازمان استاندارد اشاره کرد و گفت: نظارت بر پمپ بنزین‌ها، باسکول‌های موجود در فروشگاه‌ها، آزمون سی ان جی، بررسی بسته‌بندی، تعیین صلاحیت و شرکت‌های بازرسی از دیگر وظایف ماست. 

وی ادامه داد: بازرسی از صنایع گردشگری و آرایشی و بهداشتی نیز در سرلوحه کارهای سازمان کلی استاندارد است. 

سرپرست اداره کل استاندارد استان ابراز کرد: سازمان ملی استاندارد طبق قانون عهده‌دار سیاست‌گذاری و حسن نظارت و عدالت استاندارد کشور و اطمینان بخشی به کالاهای خدماتی و‌صادراتی و وارداتی است. 

وی بیان داشت: نمونه‌برداری از دو هزار و ۷۰۰ فرآورده‌های تولیدی، بازرسی ۱۳۰۰ مورد زمین بازی و شهربازی، تبیین ۳۰ مورد استاندارد ملی، بازرسی ۵ هزار و ۷۰۰ فرآورده استان برای وزن محصولات، نظارت بر  تمام کالاهای صادراتی و وارداتی از جمله اقدامات صورت گرفته در این هفت ماه اخیر است. 

صحرایی با اشاره بر اینکه یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی در استان وجود دارد که همگی تحت کنترل استاندارد هستند، گفت: واحدهای تولیدی به عنوان مجموعه‌ای هستند که به اشتغال و تولید کشور کمک می‌کنند از این لحاظ ما در کنار آنها هستیم تا کمیت و کیفیت‌شان پایین نیاید. 

وی متذکر شد: همکاران بنده در گمرک‌ها به صورت ویژه روی کالاهای واردات و صادرات نظارت دارند. 

سرپرست اداره کل استاندارد استان بیان کرد: نشان حلال در روی کالاها یک فرصت است تا بازار جهانی را به دست بیاوریم زیرا همه مسلمان‌های کشورهای خارجی فقط با دیدن این نشان آن کالا را خریداری می‌کنند. 

وی گفت: باید موضوعات مبنی بر استانداردسازی کالا و دقت مردم روی این کالاهای استاندارد به یک فرهنگ‌ تبدیل شود. 

پایان پیام/۶۰۰۲۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1544285

مهمترین اخبار ایران و جهان: