نیوز سیتی!
18 بهمن 1402 - 17:25

مصرف ۳۱ هزار واحد فرآورده خونی در زنجان

مدیرکل انتقال خون زنجان میزان مصرف فرآورده‌های خون استان را در سال‌جاری ۳۱ هزار واحد اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، سیامک اسدی، مدیرکل انتقال خون استان زنجان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با تاکید بر اینکه اهدای خون در ایران و زنجان با نوع‌دوستی و دگر خواهی عجین شده است، اظهار کرد: نقش رسانه‌ها در حفظ این فرهنگ پررنگ است و اگر خدایی نکرده این فرهنگ مخدوش شود آیندگان همه ما را سرزنش خواهند کرد و باید از این فرهنگ مراقبت شود.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان میزان مصرف فرآورده‌های خونی را از آغاز سال ۳۱ هزار واحد اعلام و تصریح کرد: پرمصرف‌ترین فرآورده‌های خونی برای بیماران گلبول قرمز متراکم، انواع پلاکت و گلبول قرمز کم لکلوسیت هستند و پلاسما در رده بعدی مصرف قرار دارد.

وی به کمک ۶ هزار واحدی فرآورده خونی به شبکه انتقال خون کشور اشاره کرد و افزود: مردم سخاوتمند و نیروهای انتقال خون سرمایه‌های این انتقال خون هستند که هر دو گروه باید ارج نهاده شود.

اسدی با تاکید بر اینکه کمیت در انتقال خون باید با کیفیت گزارش شود، ادامه داد: انتقال خون به عنوان یک دستگاه کوچک باید به عنوان یک الگوی کارآمد معرفی شود چرا که با حداقل نیرو باکیفیت‌ترین خدمات را ارائه می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان با تاکید بر اینکه نیاز به خون یک نیاز مستمر است، افزود: تلاش می‌شود از اهدا کنندگان مناسبتی به سمت اهدا کنندگان مستمر حرکت شود.

وی با تاکید بر لزوم ارج نهادن به اهداکنندگان مستمر خون، ناصر پورجمع ، سید رسول سمیعی نژاد و افشین یکتا رکوردداران اهدای خون در استان زنجان هستند که بیش از ۲۰۰ بار اهدای خون انجام دادند.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر زنجان دو شهرستان ابهر و خدابنده هم در استان مرکز  انتقال خون دارند، افزود: انتقال خون ابهر دارای چارت تشکیلاتی است و در شهرستان خدابنده هم تلاش می‌شود تشکیلات مستقل ایجاد شود و این در حالی است که تشکیلات در مجموع با ۸۰ نیرو اداره می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان به رونمایی از تجهیزات آزمایشگاهی جدید با نام اتوماسیون غربالگری ویروسی خبر داد و گفت: دستگاه ارتوویژن آنالایزر یکی دیگر از تجهیزاتی است که در آینده نزدیک رونمایی می‌شود که کار آن گروه‌بندی اتوماتیک و غربالگری آنتی‌بادی است.

وی با بیان اینکه فعالان حوزه پلاسما باید پاسخگوی اعمال خود اگر قابل دفاع است، باشند، افزود: کار و وظیفه من در این اداره کل، ترویج فرهنگ اهدای خون است و تجاری شدن خون و فرآورده‌های خونی چند خطر دارد که به سلامت افتادن خطر اهدا کننده و دریافت‌کننده مهم‌ترین خطر محسوب می‌شود و استانداردها نادیده گرفته می‌شود و دیگر اینکه کمبود خون در گروه‌های کمیاب روی خواهد داد و در کل فرآورده‌های پرمصرف با کمبود مواجه خواهد شد.

اسدی با تاکید بر اینکه بیماران نیازمند به فرآورده‌های خونی به هیچ وجه رها نمی‌شوند، افزود: این خدمات در صورت مراجعه به مراکز درمانی دیگر استان‌ها هم تامین می‌شود.
پایان پیام/۷۳۰۰۴

منبع: فارس
شناسه خبر: 1664485

مهمترین اخبار ایران و جهان: