نیوز سیتی!
20 آذر 1402 - 11:41

بازگشت شور و نشاط سیاسی به دانشگاه‌ها

برنامه‌های روز دانشجو امسال با استقبال بسیار خوب دانشجویان با چهره‌ها و سلایق مختلف و با حضور گسترده مسئولان برگزار شد.

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: اگرچه سال گذشته ایام منتهی به روز دانشجو خاطرات و روزهای تلخی در دانشگاه‌ها رقم خورد اما امسال برنامه‌های روز دانشجو در دانشگاه های کشور با شور و نشاط قابل توجهی همراه بود.

این برنامه ‌ها از حدود سه روز مانده به ۱۶ آذر در دانشگاه‌های مختلف آغاز شد و امروز با گذشت ۴ روز از روز دانشجو این برنامه‌ها همچنان ادامه دارد.

 

 

۱۶ آذر مصادف است با روز دانشجو و به همین مناسبت هر ساله برنامه های مختلفی که اکثر محتوای ضد استکباری و گفت‌وگو محور دارد از سوی دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی برگزار می‌شود، امسال نیز در تمام دانشگاه های مطرح کشور این برنامه ها با استقبال پرشور دانشجویان برگزار شد و دانشجویان با چهره ها و سلایق مختلف از جمله موافقان و مخالفان دولت در برنامه های روز دانشجو حضور داشتند.

 

 

خاطرات تلخ دانشگاه‌ها در سال گذشته

سال گذشته حامیان جریان زن، زندگی، آزادی با اقدامات و فعالیت‌های خود موجب شدند تا برنامه‌های روز دانشجو با حواشی بسیاری همراه باشد، از ماجرای کشف حجاب تعدادی از دانشجویان در دانشگاه الزهرا و بر هم زدن برنامه‌های روز دانشجو گرفته تا درگیری حامیان اغتشاش با دانشجویان در دانشگاه علامه و سرداران شعارهای رکیک در دانشگاه شریف و برخی از دانشگاه‌های دیگر از سوی جریانات وابسته به ضدانقلاب، همه اینها موجب شد تا خاطرات تلخی را از روز دانشجوی ۱۴۰۱ برای دانشجویان به یادگار گذاشته شود.

 

 

 

با این حال اما امسال با نمایان شدن پشت پرده و اهداف لیدرهای جریان «زن، زندگی، آزادی» بدنه دانشجویی همراه این جریان از دست رفت و تلخی‌ها به شیرینی و نشاط سیاسی در دانشگاه ها مبدل شد و هیچ خبری هم از تحرکات جریانات حامی اغتشاش در دانشگاه ها دیده نشد.

بازگشت نشاط به دانشگاه

۱۶ آذر امسال مسوولان بسیاری مهمان دانشجویان بودند، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفت، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات سخنرانی کرد. حجت الاسلام اژه‌ای رئیس دستگاه قضا هم برای روز دانشجو دانشگاه محقق اردبیلی را انتخاب کرد.

 

 

دانشجویان دانشگاه علامه هم میزبان علیرضا زاکانی شهردار تهران بودند، علی  بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت نیز مهمان دانشجویان در دانشگاه امیرکبیر بود. جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های شهید رجایی و دانشگاه علامه طباطبایی تهران هم با سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضا سپاه دیدار کردند.

 

 

محمد اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسیه خزعلی معاون امور زنان رئیس جمهور در دانشگاه علم و صنعت، احمد وحیدی وزیر کشور، پیمان جبلی رئیس صداوسیما، امیرعبداللهیان وزیر خارجه، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، کاظم غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه، امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس‌جمهور، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، زلفی‌گل وزیر علوم، طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان و .... از دیگر مسئولانی بودند که در دانشگاه‌ها و در جمع دانشجویان به مناسبت روز دانشجو حضور یافتند. ( گزارش برنامه‌های روز دانشجو را اینجا بخوانید)

 

 

تلاش برای کمرنگ کردن نشاط

حامیان جریان زن، زندگی، آزادی البته امسال هم بیکار ننشستند و برای ایجاد التهاب در دانشگاه‌ها دو کارویژه اصلی را پیگیری می‌کردند، یکی ماجرای انتشار نامه دو زندانی امنیتی بود که سالها پیش در لباس دانشجو قصد عملیات‌ تروریستی داشتند و به این اقدام خود نیز اعتراف کردند و دیگری موضوع بیانیه هم‌جنس بازان بود که با عنوان بیانیه تشکل‌ها و کنشگران کوییر ایرانی با حمایت شبکه‌های همچون اینترنشال منتشر شد، با این حال این اقدامات با عدم استقبال جامعه دانشگاهی مواجه شد.

در دانشگاه‌ها شاهد یک فضای منطقی و پرشور در ۱۶ آذر بودیم

علیرضا بهرامی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس هم که در برنامه ۱۶ آذر در حضور معاون علمی رئیس جمهور هم سخنرانی کرد، به فارس درباره برگزاری برنامه‌های روز دانشجو در دانشگاه‌ها می گوید که « سال گذشته گروهی بودند که جلوی برنامه‌های گفت و گو محور را می گرفتند، مثلا سال گذشته در مقابل برنامه سخنرانی سخنگوی دولت در دانشگاه علامه تجمع کردند و با فحاشی و توهین سعی کردند اجازه اجرای برنامه را ندهند. این گروه مانع فضای گفت و گومحور بین مسوولان و دانشجویان می‌شدند ولی امسال چون ظهور و بروزی نداشتند برنامه‌ ها به خوبی و با نشاط برگزار شد.»

 

 

وی اضافه می‌کند: « امسال دیدیم که مسئولان مختلف در دانشگاه‌های مختلف حضور یافتند و جلسات پرسش و پاسخ خوبی شکل گرفت و دانشجویان با صراحت مطالبات خود را بیان کردند، بر خلاف سال گذشته که جریان حامی اغتشاش تلاش می کردند این فضا در دانشگاه ها شکل نگیرد.»

 

 

یکی از دانشجویان دانشگاه علامه در باره برنامه های روز دانشجو می‌گوید که دانشجویان امسال ضمن اینکه نشست‌های بسیار خوب و گرمی را با مسوولان داشتند، با صراحت مطالبات و انتقالات خود را مطرح کردند.

محمد دانشجوی دانشگاه تهران هم می‌گوید که « امسال در دانشگاه‌ها شاهد یک فضای منطقی و پرشور در ۱۶ آذر بودیم.»

وی اضافه می‌کند: « سال گذشته جریان زن، زندگی، آزادی تلاش کردند فضای دانشگاه ها را ملتهب کنند اما امسال جریان افراطی حامی اغتشاشات بدون هیچ هوادار و بدنه دانشجویی بدون اثر گذاری بودند و پس از یکسال از جریان زن زندگی و آزادی، حامیان این جریان در منزوی ترین و سرخورده ترین وضعیت خود در دانشگاه ها قرار دارند و نتوانستند اقدامی کنند برای همین برنامه ها با کیفیت بسیار خوب و شور و هیجان برگزار شد.»

 

 

زینب از دانشجویان دانشگاه شریف هم می‌گوید: جریاناتی که سال گذشته تلاش داشتند در فضای کشور و دانشگاه ها التهاب ایجاد کند امسال با توجه به اینکه بدنه دانشجویی خود را از دست داده بود توان هیچ کاری را نداشتند برای همین هم بود که دست به دامان دو دانشجوی امنیتی شدند و از آنها خواستند تا نامه بنویسند و ادعاهای خنده‌داری را مطرح کنند.

وی اضافه می‌کند: البته چون این دو به اصطلاح دانشجو در زندان هستند از فضای دانشگاه‌ها و بیرون خبر ندارند و احساس می‌کنند که همچنان دانشگاه‌ها فضای ملتهبی را دارند.

وقتی جریان تحمیل شده به دانشگاه پس زده می‌شود

با نشاط بودن فضای دانشگاه ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مقام معظم رهبری که هر سال چندین بار پذیرای دانشجویان و اقشار مختلف دانشگاهی هستند همواره برای ایجاد نشاط سیاسی در دانشگاه‌ها تاکید کرده اند و توصیه‌های مهمی را به دانشجویان، اعضای اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی و البته مسئولان آموزش عالی در این باره داشته اند. ایشان همچنین همواره به نسبت به سواستفاده برخی جریانات از فضای دانشگاه هشدار داده اند و بر همین اساس ۷ آذر ۱۳۸۱ در دیدار با دانشجویان با اشاره به کسانی که از سنگرِ دانشگاه حرف دشمن را در شعارهای خود بیان می کنند، تصریح کردند که « .... من البته معتقدم این جریانات، تحمیل به دانشگاه است؛ این جریانات مزاحم و معارض علم و آگاهی در دانشگاه هاست. دانشگاهها اینها را پس می زنند، همچنان که کیفیت رفتار اینها و سیاست‌بازیشان به گونه‌ای شده و کار را به جایی رسانده که خیلی از دانشجویان ما را حتی از سیاست زده کرده، به طوری که آنها به کار سیاسی بی علاقه شده‌اند. البته برخی از مسؤولان دانشگاهها هم بی تقصیر نیستند...»

مطلبی که رهبر انقلاب در سال ۸۱ به آن اشاره کردند را سال گذشته در دانشگاه ها دیدیم و البته همانطور که معظم له فرمودند امسال دانشجویان این جریانات تحمیل شده به دانشگاه را پس زدند و برای همین هم شاهد اتفاقات خوبی در دانشگاه ها بودیم.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1600944

مهمترین اخبار ایران و جهان: