نیوز سیتی!
09 بهمن 1402 - 10:05

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه تاثیراتی بر انگلیس خواهد داشت؟

یک رسانه غربی در مطلبی به بررسی تاثیرات انتخابات آمریکا و روی کار آمدن احتمالی ترامپ بر سیاست‌های انگلیس بخصوص با توجه به در پیش بودن انتخابات پارلمانی در این کشور پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "هندلزبلات" در مطلبی به تاثیرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر انگلیس و وضعیت این کشور پرداخته و نوشت: هنگامی که دونالد ترامپ در سال 2017 به کاخ سفید نقل مکان کرد، نیم تنه وینستون چرچیل را دوباره در دفتر کار خود قرار داد.

محافظه‌کاران بریتانیا تا به امروز این موضوع را در مورد این اقدام این جمهوری‌خواه فراموش نکرده‌اند. بنابراین واقعاً جای تعجب نیست که بوریس جانسون، نخست‌وزیر سابق انگلیس اکنون پیش‌بینی می‌کند: این احتمال وجود دارد که غرب در دوران ترامپ قوی‌تر شود و جهان باثبات‌تر شود.

در ادامه این مطلب آمده است: پس از پیروزی ترامپ در انتخابات مقدماتی در آیووا و نیوهمپشایر، لندن سیاسی خود را برای بازگشت جمهوری خواهان آماده می کند. آناند منون، استاد سیاست اروپا و روابط بین‌الملل در کینگز کالج لندن در این باره می‌گوید: این محتمل‌ترین سناریو در حال حاضر است. بنابراین سیاست بریتانیا باید برای آن آماده شود.

علاوه بر این، انتخابات پارلمانی آتی بریتانیا ممکن است در زمان مشابهی با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود. این امر باعث می شود که رابطه بین این متحدان دیرینه در بریتانیا به یک موضوع سیاسی تبدیل شود. در این صورت، محافظه‌کاران راست‌گرا از بازگشت ترامپ خوشحال خواهند شد و از سوی دیگر و در مقابل حزب کارگر با احتیاط به سمت اتحادیه اروپا می‌چرخد.

در ادامه این مطلب آمده است: برگزیت اساساً توسط بزرگترین حزب اپوزیسیون انگلیس زیر سؤال نمی رود. با این حال، اگر ترامپ به تهدید خود عمل کند - و ایالات متحده را از ناتو خارج کند - حداقل یک پیمان امنیتی با اتحادیه اروپا تحت یک دولت احتمالی به رهبری حزب کارگر انگلیس محتمل است. ریچارد جانسون، کارشناس سیاست خارجی در دانشگاه کوئین مری لندن، در این باره گفت: اگر ترامپ پیروز شود، می‌تواند به همسویی مجدد بریتانیا با اتحادیه اروپا تحت یک دولت کارگری سرعت بخشد.

در ادامه آمده است: هیچ کشور اروپایی دیگری به اندازه این کشور جزیره ای تحت تاثیر بازگشت ترامپ قرار نخواهد گرفت. از تجارت گرفته تا سیاست امنیتی، لندن پس از برگزیت که مورد حمایت ترامپ قرار گرفت، خود را بیشتر با ایالات متحده متحد کرده است. حملات هوایی مشترک به یمنی ها در دریای سرخ بر همکاری نظامی نزدیک بین دو کشور تاکید می کند.

علاوه بر فرانسه، بریتانیا نیز تنها قدرت هسته ای اروپا است. احتمالاً به همین دلیل است که مانفرد وبر، رهبر حزب مردم اروپا در پارلمان اتحادیه اروپا، اکنون طرح همکاری نزدیک‌تر با انگلیس را مطرح کرده است. به گفته وی آنها (انگلیسی ها) همچنین در تضمین امنیت خود با مشکل مواجه هستند. آنها همچنین برای دو ناو هواپیمابر خود با کمبود پول مواجه هستند. وبر به پورتال سیاسی پولیتیکو گفت: «از این نظر، ممکن است درست باشد که اکنون یک گفتگوی سازمان یافته و ساختاریافته با انگلیس آغاز شود.

اینکه آیا این اتفاق می افتد به نتیجه انتخابات در بریتانیا بستگی دارد. علاوه بر جانسون، اخیرا جاکوب ریس ماگ، وزیر سابق انگلیسی از جناح راست محافظه‌کار نیز گفته است که ترجیح می‌دهد دونالد ترامپ را به جای جو بایدن در کاخ سفید ببیند. با این حال، این موضوع کمتر به چرچیل مربوط می شود تا به این واقعیت که برخی محافظه کاران به رئیس جمهور ایالات متحده مشکوک هستند که از ملی گرایان ایرلندی در ایرلند شمالی حمایت می کند.

در ادامه این مطلب آمده است: جانسون و اطرافیانش البته امیدوارند که ترامپ به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه ادامه دهد. با این حال، این به هیچ وجه یک نتیجه قطعی نیست. احتمالاً به همین دلیل است که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا اخیراً تلاش کرد تا مارجوری تیلور گرین، متحد ترامپ را از مجلس نمایندگان آمریکا متقاعد کند که کمک های نظامی برای کی یف چقدر مهم است.

با این حال، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس همچنان موضع گیری شفافی در این باره اتخاذ نکرده است. اما این واقعیت که او در آخرین سفر خود به ایالات متحده با ترامپ ملاقات نکرد، بلکه میت رامنی، منتقد حزبش را ملاقات کرد، نشان می‌دهد که سوناک می‌خواهد پوپولیست را که در میان مردم بریتانیا محبوبیت ندارد، از خود دور نگه دارد. از سوی دیگر، جرمی هانت، وزیر دارایی بریتانیا، صریح‌تر بوده و اخیراً بازگشت موضع حمایت‌گرایی در آمریکا را «اشتباهی عمیق» توصیف کرد. ترامپ اعلام کرده است که می خواهد یک تعرفه تنبیهی ده درصدی بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا اعمال کند.

در ادامه این مطلب آمده است: به هر حال آنچه که رهبر حزب کارگر درباره ترامپ فکر می کند، می تواند مهم تر باشد. این بزرگترین حزب مخالف در نظرسنجی ها بیش از 20 امتیاز از حزب محافظه کار جلوتر است و بنابراین بیشترین شانس را برای تشکیل دولت بعدی دارد. کیراستارمر، رهیر اپوزیسیون انگلیس محافظه‌کاران را متهم می‌کند که بیشتر شبیه دونالد ترامپ عمل می‌کنند.

رهبر حزب کارگر این واقعیت را پنهان نمی کند که ترجیح می دهد با "جو بایدن" کار کند. منون از کالج کینگ، با یادآوری اینکه تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا نیز رابطه خوبی با جورج دبلیو بوش، جمهوری خواه داشت، می گوید: اما استارمر نیز باید با ترامپ کنار بیاید. با این حال، فعالان حزب کارگر از استارمر می خواهند که در صورت بازگشت ترامپ دوباره به دنبال نزدیکی به اتحادیه اروپا باشد.

اولین فرصت برای انجام این کار، بررسی توافقنامه برگزیت است که تجارت و همکاری پس از خروج از اتحادیه اروپا را تنظیم می کند و برای سال 2026 برنامه ریزی شده است. "دیوید لامی"، از مقامات حزب کارگر قبلا ایده یک پیمان امنیتی بین انگلیس و اتحادیه اروپا را مطرح کرده است که توسط ترزا می، نخست وزیر پیشین در سال 2018 تدوین شد، اما جانشین او، بوریس جانسون، آن را بیشتر دنبال نکرد.

بهر حال اگر محافظه کاران در انتخابات لندن شکست بخورند و ترامپ در واشنگتن پیروز شود، وضعیت در انگلیس اساساً تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1652838

مهمترین اخبار ایران و جهان: