نیوز سیتی!
04 فروردین 1402 - 15:07

تمام تولیدکنندگان مانند خودروسازان حمایت شوند/ برای رفع ضعف‌های اقتصادی جهاد هم‌افزا و همگانی لازم است

امام جمعه همدان گفت: خودروسازان در کشور ما حمایت می‌شوند و باید همین حمایت را از تولید کنندگان دیگر نیز انجام داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نخستین نماز جمعه سال ۱۴۰۲ در جمع نمازگزاران با بیان اینکه در قرآن کریم هدف از خلقت عبودیت عنوان شده است اظهار کرد: اگر قرار باشد انسان در عالم  به مرز عبودیت برسد باید بسترهای لازم فراهم شود و جامعه سالم باشد تا انسان به این هدف برسد.

وی با بیان اینکه یکی از بسترهای مهم برای تحقق عبودیت اقتصاد سالم و برخورداری از زندگی در حد کفاف است افزود: اسلام زندگی مادی و دنیوی انسان‌ها را در حد کفاف ضروری می‌داند یعنی اگر انسانی نیاز به مسکن، وسیله نقلیه و خرید دارد، بدون اینکه به دیگران رو بندازد، تأمین کند.

امام جمعه همدان با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه به خدا پناه می‌برد از اینکه زندگی‌اش از حد کفاف کمتر باشد تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) برای فرزندش به خاطر فقر می‌ترسد، چراکه فقر سستی ایمان می‌آورد.

وی با بیان اینکه در سوره هود، هدف حضرت شعیب(ع)، اصلاح مفاسد اقتصادی است ادامه داد: یکی از مواردی که حضرت محمد(ص) نهی کردند، نهی از فساد مالی است، به تعبیر دیگر نهی از اقتصاد ناسالم و بیمار است.

شعبانی با بیان اینکه قرآن کریم می‌فرماید مال خود را به دست افرادی که مدیریت اقتصادی ندارد؛ ندهید خاطرنشان کرد: مال و ثروتی که جهت الهی دارد و ضابطه‌مند است، عامل استواری جامعه است و جامعه فقیر استقرار خود را از دست خواهد داد.

وی با بیان اینکه فقر مانع از رشد فرهنگی و فکری جامعه می‌شود گفت: قرآن کریم به آباد کردن زمین اشاره می‌کند و این نگاه اسلام به اقتصاد به عنوان یک مسأله مهم است.

امام جمعه همدان با طرح این سئوال که برای ایجاد چنین اقتصادی که جزء ضرورت‌ها است چه باید کرد اظهار کرد: قرآن می‌فرماید که حق ندارید دنیا را رها کنید و حتی کسب درآمد بیشتر مستحب است که البته شرایط اسلامی باید فراهم شود.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ مسأله مهار تورم را مطرح کردند چراکه برای تحقق آموزه‌های اسلام باید تورم و گرانی کنترل شود، وقتی اقتصاد ضعف داشته باشد، بخش‌های دیگر نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند.

شعبانی با بیان اینکه برای رفع ضعف اقتصادی، یک جهاد همگانی و هم‌افزا لازم است تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب به برخی از وظایف مسئولان اشاره فرمودند و یک بخشی هم وظیفه مردم چراکه دولت وظیفه دارد شرایط را فراهم کند اما برای تحقق این امر مردم هم مسئول هستند و اگر آنها همراهی نکنند، مسئولان نیز موفق نخواهند شد بنابراین مقام معظم رهبری مسأله مردمی کردن اقتصاد را مطرح کردند.

وی با اشاره به اینکه کنترل تورم نیازمند حمایت از تولید، سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید، اختصاص تسهیلات ارزان‌قیمت به تولیدکننده است ادامه داد: اگر ما رشد تولید را داشته باشیم و سرمایه‌دار حمایت شود، تسهیلات ارزان و آسان بدون بروکراسی طولانی ارائه شود، می‌توان تولید را بسط و گسترش داد.

امام جمعه همدان با بیان اینکه دولت باید این شرایط را فراهم کند و حمایت واقعی و بدون رانت از همه تولیدکنندگان به عمل آورد خاطرنشان کرد: خودروسازان در کشور ما حمایت می‌شوند و باید همین حمایت را از تولیدکنندگان دیگر نیز انجام داد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به دولت و مسئولان تذکر دادند که مردم را وارد عرصه فعالیت کنند گفت: در بخش مردم‌سازی مدیریت اقتصادی را باید به مردم واگذار کرد و نقش دولت تنها تسهیل‌کننده باشد.

شعبانی اظهار کرد: این کشور به میزان کافی نخبه و جوان دارد که می‌توانند موتور محرکه اقتصادی این کشور باشند اما موانعی هست که این افراد با ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالا نمی‌توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

وی افزود: گاهی قوانین دست و پاگیر وجود دارد یا افراد بی‌دغدغه‌ در رأس کار قرار می‌گیرند، بنابراین وظیفه دولت رفع این موانع است تا نخبه فرصت کند به فعالیت اقتصادی بپردازد.

امام جمعه همدان در ادامه با بیان اینکه همه مسئولان باید بر مدار قانون حرکت کنند تصریح کرد: هر فردی در حیطه وظایف خود به قانون عمل کند و نسبت به حیطه کاری خود مسئولیت‌پذیر باشد چراکه گاهی برخی از مسئولیت‌ها بر عهده مدیران شهری، دستگاه قضا یا مدیران دولتی و نمایندگان مجلس است و هر کس باید پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه یک نمونه قوانین مربوط به هنجارهای اجتماعی است ادامه داد: مطالبات اجتماعی فراوانی وجود دارد و خواسته مردم اجرای قانون است، آیا مردمی که در مقابل نافرمانی مدنی و هنجارشکنی‌ها مطالباتی دارند، خلاف قانون است یا در راستای حاکمیت قانون است؟

شعبانی با تأکید بر اینکه هنجارهای اجتماعی ما نیاز به مراقبت دارد خاطرنشان کرد: برای آنکه قوام خانواده از بین نرود و بنیان آن سست نشود و جامعه دچار بی‌بند و باری نشود، خواسته مردم حاکمیت قانون است.

وی گفت: ۳۰ دستگاه در این کشور نسبت به مسأله حفظ هنجارهای اجتماعی وظیفه قانونی دارند و باید گزارش دهند چه اقداماتی انجام شده و توضیح دهند چرا در برخی از موارد کوتاهی شده است؟

امام جمعه همدان با بیان اینکه فردی که مسئولیت می‌پذیرد باید خودش مسئولیتش را انجام دهد اظهار کرد: مراقبت از هنجارهای اجتماعی در قانون متولی دارد و این مسأله در همه حوزه‌ها وجود دارد و وظیفه تربیون نماز جمعه هم مطالبه عمل کردن به قانون است.

وی با تأکید بر اینکه همه باید ملتزم به قانون باشند افزود: اقتصاد اهمیت بالایی دارد اما اگر هنجارها آسیب دیدند اقتصاد هم دچار مشکل می‌شود.

شعبانی در ادامه به حفظ حرمت ماه مبارک رمضان تأکید کرد و گفت: افرادی که به هر دلیلی نمی‌تواند روزه بگیرند، مراقبت کنند و حدود الهی را حفظ کنند.

پایان پیام/۸۹۰۴۰/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1108245

مهمترین اخبار ایران و جهان: