نیوز سیتی!
13 شهریور 1402 - 19:55

از ثبت رکورد دو میلیونی تردد در مرزهای خوزستان تا افزایش ظرفیت اربعینی فرودگاه اهواز

بر اساس تازه‌ترین آمار، از ابتدای ماه صفر نزدیک به دو میلیون تردد از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان ثبت شده است و تاکنون ۲ هزار زائر پاکستانی از طریق فرودگاه شهید سلیمانی اهواز عازم سفر معنوی اربعین شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، از ابتدای ماه صفر پیاده‌روی عظیم اربعین 1402 با شعار «حیاتنا الحسین» آغاز شد و هم‌اکنون با نزدیک شدن به چهلمین روز از شهادت امام حسین (ع)، عاشقان اباعبدالله (ع) از سراسر کشور خود را به مرزها رساندند تا در لحظات آسمانیِ وداع با اربعین رهسپار حرم مطهر سرور و سالار شهیدان شوند.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی ستاد اربعین در مجموع یک میلیون و ۹۹۱ هزار و ۸۹۸ زائر از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان به عتبات عالیات عزیمت کردند و به گفته‌ی مسؤولان امر خدمات‌رسانی به زائران حسینی در تمامی مرزهای کشور تا ۲۵ صفر ادامه خواهد داشت.

 

خدمات‌رسانی به زائران ادامه دارد

محمد خانچی فرمانده قرارگاه اربعین حسینی با اشاره به برنامه ریزی برای بازگشت زائران و روان بودن تردد در مرز چذابه، اظهار کرد: تردد زائران از این پایانه مرزی چذابه به صورت شبانه‌روزی و روان برقرار است و برنامه‌ریزی جامعی برای بازگشت زائران از این پایانه مرزی انجام شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در آستانه موج بازگشت زائران از کربلای معلی به کشور هستیم، برنامه ریزی‌ها برای حمل و نقل درون استانی و برون استان زائران با هماهنگی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان و شرکت‌های بزرگ صنعتی و مجموعه شهرداری‌ها انجام شده تا زائران با سهولت به مقاصد مورد نظر خود بازگردند.

ارائه 6 هزار پرس غذا توسط مواکب بنیاد مستضعفان در مرز چذابه

سید پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی امروز در حاشیه بازدید از مرز چذابه و موکب‌های خدمات رسان به زائران مستقر در این مرز گفت: خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی تا برگشت همه زوار به کشور ادامه دارد و این بنیاد در کنار دیگر دستگاه های متولی، تمام ظرفیت خود برای پذیرایی از زائران را به کار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به زائران مراسم بزرگ اربعین حسینی هر سال در کشور پررنگ‌تر می‌شود افزود: بنیاد مستضعفان در مرز چذابه سه موکب مستقر کرده که یکی از این مواکب برای خدمات رسانی به زائران خارجی اختصاص یافته است.

فتاح با اشاره به توزیع غذا و اقلام مورد نیاز در بین زائران حسینی گفت: ۶ هزار پرس غذا توسط مواکب بنیاد مستضعفان در مرز چذابه در هر نوبت تهیه و در بین زائران توزیع می‌شود. خدمت به زائران حسینی باید به یک فرهنگ در کشور تبدیل شود چرا که خدمت به زائران به نوعی خدمت به امام حسین (ع) است.

 

در گرما تامین آب اهمیت زیادی دارد

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، با منظم خواندن روند خدمت‌رسانی در پایانه مرزی شلمچه، تصریح کرد: شرایطی که مشاهده شد مناسب و خدمت رسانی در حال انجام است، در این گرما و رطوبت موجود در شلمچه، موضوع تأمین آب بسیار مهم بود که با هماهنگی‌های صورت گرفته، هیچ مشکلی در تأمین آب وجود ندارد.

وی ادامه داد: در انبارها برای موارد اضطرار، آب در نظر گرفته شده و در کانکس‌ها و مواکب نیز آب خنک به صورت مستمر و بدون وقفه در حال توزیع است. ورود زائران از خروج پیشی گرفته است و برای زائران پیش‌بینی‌هایی در راستای رفاه حال آنها انجام گرفته است و سایر اقلام خوراکی مثل غذا و نوشیدنی‌ها خنک نیز تأمین شده است.

فتاح این را هم گفت که هر ساله شاهد برگزاری این رویداد فرهنگی و دینی بزرگ هستیم که باعث افزایش همبستگی و همدلی بیشتر جوامع اسلامی شده است.

مهدی رزاز مدیر کل فرودگاه‌های خوزستان از افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت پروازهای داخلی فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز به مناسبت اربعین حسینی خبر داد و گفت: تاکنون ۲ هزار زائر خارجی از طریق این فرودگاه برای حضور در مراسم اربعین وارد استان شده‌اند.

 

ورود دو هزار زائر پاکستانی از طریق فرودگاه اهواز

وی اظهار کرد: این افزایش ظرفیت پروازی در مسیرهای اهواز- تهران، اهواز- مشهد، اهواز- اصفهان و اهواز- شیراز به دلیل تردد بیشتر زوار از این استان‌ها به خوزستان بوده است. برای بازگشت مسافران از استان به مقاصد موردنظر نیز افزایش ظرفیت پرواز انجام خواهد شد و هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد و در صورت نیاز پروازهای فرودگاه اهواز افزایش خواهد یافت.

رزاز با اشاره به انجام پروازهای فرودگاه بین المللی اهواز برای جابجایی اتباع خارجی در ایام اربعین عنوان کرد: تاکنون ۲ هزار زائر پاکستانی از طریق این فرودگاه برای حضور در مراسم اربعین وارد استان شده‌اند. با توجه به اینکه در مراسم اربعین امسال مرز چذابه برای تردد زائران خارجی غیر مقیم تعیین شده مسافران خارجی برای تردد از این مرز و حضور در مراسم اربعین حسینی از فرودگاه اهواز وارد استان می ‌شوند.

زائران مواد غذایی و کالاهای غیراستاندارد را گزارش کنند

اداره کل استاندارد خوزستان با صدور اطلاعیه‌ای از رسیدگی به شکایات زوار در حوزه کالای غیراستاندارد و عملکرد جایگاه‌های عرضه سوخت مایع خبرداد و از زائران خواست شکایات خود را در سامانه‌هایی نظیر سامانه نظارت بر اجرای استاندارد و سامانه سجام ثبت کنند.

اداره کل استاندارد خوزستان به منظور پاسخگویی سریع به شکایات، زوار عزیز در صورت مشاهده هر نوع کالا و مواد غذایی غیراستاندارد و نیز در صورت مشاهده عدم صحت عملکرد جایگاه‌های عرضه سوخت مایع موارد مربوطه را به این اداره کل اطلاع‌رسانی کنند تا در اسرع وقت پیگیری شود.

لزوم تامین امنیت زائران در مرزها

علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان امروز در بازدید از پایانه مرزی شلمچه، اظهار کرد: با توجه به شروع بازگشت زائران به کشور باید تمهیدات لازم برای تسهیل تردد آنان برقرار شود و تمهیدات لازم در مبادی ورودی و انتقال زوار از پایانه اندیشیده شود.

وی با اشاره به افزیش حجم ورودی و خروجی زوار در پایانه‌های مرزهای استان خوزستان، گفت: نیروهای امنیتی، انتظامی و خدماتی با برنامه‌ریزی لازم ضمن مدیریت انتقال زوار و کاهش حجم ترافیکی در جاده‌ها اهتمام لازم را داشته باشند.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان همچنین در طی این بازدید از شعب قضایی کشیک مستقر در این پایانه بازدید و در جریان مشکلات موجود قرار گرفت و در خصوص رفع آنان دستور لازم را صادر کرد.

 

چگونه نواقص اربعین سال گذشته برطرف شد؟

طی سال‌های گذشته برگزاری مراسم معنوی اربعین با نواقصی از جمله ازدحام جمعیت در پایانه‌های مرزی، مشکل حمل‌ونقل، آبرسانی و خدمات‌رسانی به زائرین و معضلات بهداشتی و درمانی، همچنین تعذیه، اسکان و حمل‌ونقل در کشور عراق همراه بود.

در عین حال زائرین پاکستانی و اتباع نیز با مشکلاتی از جمله صدور گذرنانه‌ها و طولانی شدن زمان درخواست مواجه بودند که در اربعین ۱۴۰۲ تلاش شد که این مشکلات با همکاری دست اندرکاران مختلف اربعین برطرف شود.

از سوی دیگر توافقات خوبی با وزارت کشور عراق برای تسهیل امور اربعین صورت گرفت که از آن جمله  می‌توان به پذیرش گذرنامه‌های ویژه به زائرین ایرانی اشاره کرد که هم هزینه کمتری برای زائرین داشت و هم زائران به سرعت قادر بودند این گذرنامه‌ها را تهیه کنند.

 

در عین حال سرفصل جداگانه‌ای با عنوان ارز اربعین و به‌ازای هر نفر ۱۰۰ دلار  در نظر گرفته شد و بانک‌های عامل مکلف شدند اقدام به توزیع ارز (اسکناس) به زائرین حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق کنند که این اقدام از ۲۸ مرداد ماه آغاز شد و تا ۱۴ شهریورماه نیز ادامه دارد.

همچنین امسال جامعه سلامت با همکاری جمعیت هلال احمر و با پرچم  ایران در عراق خدمات سلامت ارائه دادند که بیش از ۴۰۰۰ پزشک در این ایام حضور داشتند و بیش از ۳۰۰ یا ۴۰۰ تن دارو و تجهیزات برای درمان زائران اختصاص یافت.  

به گزارش فارس، از ابتدای ماه صفر تا کنون خروج یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۲۳۶ زائر ایرانی و ۲۱۱ هزار و ۴۰۹ زائر خارجی از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان ثبت شده است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1485452

مهمترین اخبار ایران و جهان: