نیوز سیتی!
11 اردیبهشت 1402 - 09:50

خلا مهارت در فارغ‌التحصیلان بوشهر/ آموزش‌های مهارتی تقویت شود

بوشهر- عدم برخورداری از مهارت کافی برای حضور در بازار کار یکی از مهمترین چالش‌های دانشجویان و فارغ‌التحصلان دانشگاه‌ها در استان صنعتی بوشهر است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، تجارت و بازرگانی، آبزی‌پروری، بنادر، نیروگاه اتمی، صنایع مختلف و… است.

در شرایطی که صنایع مستقر در استان بوشهر برای بسیار از مردم در نقاط مختلف ایجاد اشتغال کرده است، جوانان استان بوشهر به هیچ وجه نباید بیکار باشند و این صنایع به اندازه کافی برای آنها جا دارد.

یکی از مشکلات اصلی در استان بوشهر برای اشتغال جوانان، توجه بیش از حد به علوم نظری و انسانی در بین دانش‌آموزان است که نتیجه آن تحصیل در رشته‌های مرتبط در دانشگاه می‌شود.

در استانی که صنایع آن در سطح کشور سرآمد هستند و هر روز شاهد استقرار صنایع جدیدی هستیم، می‌طلبد که دانش‌آموزان بیش از اینکه به سمت رشته‌های علوم انسانی و نظری گرایش داشته باشند به سمت رشته‌های فنی و مهندسی حرکت کنند.

بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی نیز پس از فراغت از تحصیل، مهارت لازم و کافی را برای حضور در بازار کار به ویژه فعالیت در صنایع ندارند و این فقدان مهارت یکی از مهمترین دلایل بیکاری جوانان است.

از این رو می‌طلبد که جوانان در حین تحصیل به سمت آموزش‌های مهارتی سوق داده شوند و شرایط مناسب برای مهارت‌افزایی دانشجویان در سطح استان فراهم شود؛ کاری که سال‌ها است شروع شده و باید با جدیت بیشتری ادامه یابد.

مهارت‌افزایی دانش بنیان برای دانشجویان بوشهری

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای فناوری اطلاعات بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: آموزش مهارت‌های نوین با رویکرد دانش‌بنیان در مراکز فنی و حرفه‌ای بوشهر اجرایی شده است.

ابراهیم حسینی اظهار داشت: ما در استان بوشهر در حوزه‌های صنعتی، خدماتی، کشاورزی، فرهنگ و هنر و حوزه گردشگری منطبق بر استانداردهای بین‌المللی آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای را ارائه می‌کنیم تا نیروی کار ماهر و مجرب جذب بازار کار شوند.

وی تصریح کرد: با برگزاری این دوره‌ها با رویکرد آموزش‌های نوین و مهارت‌های دانش‌بنیان و همچنین تقویت مؤلفه کارآفرینی در حوزه‌های مختلف سعی بر این است تا نیروی جوان و فارغ‌التحصیل دانشگاهی بتوانند از ظرفیت به وجود آمده در افزایش توان تحولات اقتصادی استان استفاده کنند.

خلا مهارت در فارغ‌التحصیلان بوشهر/ آموزش‌های مهارتی تقویت شود

حسینی تصریح کرد: تمام ظرفیت‌های مراکز آموزش فنی و حرفه ای برای توانمندسازی مهارتی دانشجویان در کنار مجموعه‌های دانشگاهی استان قرار دارد.

وی افزود: در سال جای تاکید سازمان آموزش فنی و حرفه ای بر اجرای چهار طرح مهارتی در حوزه اشتغال و مهارت‌های دانش بنیان در راستای مهار تورم و رشد تولید است.

آموزش دانشجویان و فارغ التحصیلان در محیط کار

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای فناوری اطلاعات بوشهر ادامه داد: یکی از این طرح‌ها آموزش به دانشجویان و فارغ التحصیل در محیط کار است که مرکز فناوری اطلاعات بوشهر در این راستا در کنار دانشگاه‌های استان قرار گرفته است.

تلاش داریم نیروهای مهارت دیده بتوانند با توان بالا وارد بازار کار شده و از مهارت خود در راستای ایجاد فرصت‌های اشتغال برای خود و دیگران استفاده کنند وی مدارک و گواهینامه‌های صادر شده از سوی مراکز فنی و حرفه‌ای را دارای ارزش و اعتبار بین‌المللی و قابل ترجمه در همه کشورها اعلام کرد و گفت: ما آموزش‌هایمان را طبق استانداردهای سازمان جهانی کار ارائه می‌دهیم.

حسینی بیان کرد: تلاشمان بر این است تا نیروهای مهارت دیده بتوانند با توان بالا وارد بازار کار شده و از مهارت خود در جهت ایجاد فرصت‌های اشتغال برای خود و دیگران استفاده کنند.

وی سوق دادن دانشجویان به فراگیری آموزش‌های مهارتی در حین تحصیل را گامی مهم در جهت توسعه اشتغال پایدار و رونق تولید در استان بوشهر دانست.

وی افزود: فارغ التحصیلانی که مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را در مراکز فنی و حرفه ای، بنگاه‌های اقتصادی یا مراکز جوار کارگاهی آموزش دیدند، با سرمایه اندک خود به خود اشتغالی و کارآفرینی پرداخته و جذب صنایع و بازار کار می‌شوند.

خلا مهارت در فارغ‌التحصیلان بوشهر/ آموزش‌های مهارتی تقویت شود

هر دانشجو یک مهارت - یک تخصص

مدیر دانشگاه علمی و کاربردی پلیمر بوشهر نیز گفت: مهارت محور و نیاز محور کردن آموزش‌ها در دانشگاه‌ها نیاز به عزم فرابخشی و حمایت شرکای آموزی دارد که مجموعه پلیمر در این راستا در کنار مجموعه آموزش فنی و حرفه ای استان قرار دارد.

جلیل زارع از اجرای طرح ویژه این دانشگاه برای مهارت آموزی و کارآفرینی دانشجویان با عنوان «هر دانشجو، یک مهارت، یک تخصص» خبر داد و افزود: در مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی خلاء وجود دارد لذا بسترسازی برای این موضوع با همکاری آموزش فنی و حرفه ای از ضروریات است.

وی هدف از اجرای این طرح را افزایش توانمندی مهارتی شغلی و هنری دانشجویان، رشد و ارتقای مهارت دانشجویان، بسترسازی خود اشتغالی دانشجویان، هموار کردن زمینه‌های اشتغال و تربیت نیروی کارآفرین و خلق فرصت‌های جدید اشتغال برای دانش آموختگان دانشگاه با همکاری مجموعه آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر عنوان کرد.

زارع با بیان اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه باید در کنار آموزش‌های نظری آموزش‌های مهارتی را نیز کسب کنند، اضافه کرد: هنگامی‌که آموزش‌ها مهارت محور و تحقیق محور باشند دانشجویان به دنبال کار دولتی نخواهند بود و این موضوع اهمیت پرداختن به آموزش‌های مهارتی را نشان می‌دهد.

خانواده‌ها نقش مهمی در تعیین مسیر برای جوانان دارند و می‌طلبد که با درک شرایط، فرزندان خود را در مسیر مهارت‌افزایی قرار دهند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1179378

مهمترین اخبار ایران و جهان: