نیوز سیتی!
14 مرداد 1402 - 10:15

کریدور گردشگری خزر - مشهد؛ چالش ها و راهکارها

ساری- واقع شدن مازندران در مسیر طریق الرضا (ع) کریدور جدید گردشگری را با نام گردشگری خزر تا مشهد راه اندازی کرده که تاکنون از آن غفلت شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها سالانه بیش از ۵ میلیون مسافر خارجی از کشورهای مختلف به مشهد مقدس سفر می‌کنند و سهم مازندران از جذب بخشی از این مسافران خارجی ناچیز است.

در حالی مازندران از کریدور گردشگری خزر تا مشهد بازمانده که بهره‌گیری از این ظرفیت می‌تواند به رونق اقتصادی این استان کمک شایانی کند.

نگاهی به زائران و گردشگران خارجی استان خراسان رضوی نشان می‌دهد که بیشترین مسافران از کشورهای حاشیه خلیج فارس به منطقه سفر می‌کنند مازندران می‌توانند مقصد مناسبی برای گردش این مسافران باشد.

مجتبی احمدی فعال حوزه گردشگری کشور که بیش از ۳۰ سال در صنعت گردشگری فعالیت می‌کند با بیان اینکه مازندران قطعه‌ای از بهشت ایران زمین محسوب می‌شود اظهار داشت: بسیاری از مسافران کشورهای خارجی و خلیج فارس مشتاق سفر به این استان هستند اما جاذبه‌های آن برای گردشگران شناخته شده نیست.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیانی که باید بسته‌های ترکیبی مناسبی را برای گردشگران برای سفر به مازندران تهیه کنیم اظهار داشت: می‌تواند راه‌اندازی کریدور خزر - مشهد می‌تواند جاذبه‌های مازندران را به گردشگران خارجی معرفی کند.

وی با بیان اینکه روزانه یک پرواز خارجی در فرودگاه مشهد انجام می‌شود تصریح کرد: باید فعالان گردشگری مازندران و خراسان رضوی دست به دست هم دهند تا تعامل مطلوبی بین دو استان برای رونق گردشگری خزر -مشهد صورت گیرد.

کریدور گردشگری خزر - مشهد؛ چالش ها و راهکارها

احمدی گفت: بیشترین هدف ما این است مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس اماکن دیدنی مازندران را از نزدیک مشاهده کنند که در حال حاضر حداقل به‌صورت یک پرواز از کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم که می‌بایست امکانات مناسبی که در مازندران وجود دارد به این افراد مسافر و زائر معرفی شود.

عمانی‌ها به مازندران سفر می‌کنند

احمدی تصریح کرد: با رئیس انجمن صنفی عمان برنامه‌ریزی و مذاکرات مناسبی صورت گرفته است که مقرر شد هیئتی از کشور عمان ظرف دو هفته آینده برای معرفی ظرفیت‌های مازندران به این استان سفر کنند تا شاهد اثرگذاری بر اقتصاد مازندران باشیم.

وی اظهار کرد: در زمینه پروازهای داخلی افزایش پرواز از شهرهای استان مازندران به‌ویژه ساری به مشهد یکی از مشکلاتی است که می‌بایست مرتفع شود و ظرفیت‌های اقامتی و جاذبه‌های گردشگری استان مازندران بیش از پیش شناسانده شده و زمینه تعامل میان دو استان فراهم شود.

بیش از ۲۴۰ هزار تخت اقامتی در مشهد وجود دارد و مازندران نیز با داشتن ۱۷ هزار تخت ظرفیت خوبی برای گردشگری دارد و تعامل بین فعالان حوزه گردشگری منطقه می‌تواند کریدور گردشگری خزر تا مشهد را بیش از پیش فعال کند.

طبیعت مازندران فرصت مناسبی را برای توسعه واحدهای بوم گردی ایجاد کرده است و این در حالیست که ذائقه گردشگران برای اقامت در واحدهای بوم گردی رو به افزایش است.

روح الله فرقانی رئیس انجمن بوم گردی مازندران با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰۰ روستا در استان اظهار داشت: باید در هر روستا دو واحد بوم گردی احداث کنیم زیرا میل و رغبت گردشگران به سمت واحدهای بوم گردی تغییر کرده است.

وی در گفتگو با خبرنگار شماره واحدهای بوم گردی استان را ۳۷۰ واحد ذکر کرد و گفت: این تعداد متناسب با نیازهای استانی نیست و باید برای افزایش آن برنامه‌ریزی شود.

فرقانی با بیان اینکه فقط در ایام نوروز بیش از ۲۰ میلیون مسافر به استان سفر می‌کنند گفت: بخش قابل توجهی از مسافران در واحدهای بوم گردی اقامت می‌کنند و باید نسبت به توسعه زیرساخت‌ها اقدام شود.

بخش قابل توجهی از مسافران در واحدهای بوم گردی اقامت می‌کنند و باید نسبت به توسعه زیرساخت‌ها اقدام شود

توسعه پروازهای بین مازندران – مشهد از جمله طرح‌هایی است که می‌تواند منجر به تقویت کریدور گردشگری منطقه شود و این درحالی که طی ماه‌های گذشته شمار پروازهای بین دو استان کاهش یافته است.

سید محمودحسینی پور استاندار مازندران نیز با بیان اینکه مازندران لنگرگاه گردشگری ایران به شمار می‌رود، موقعیت استان را در جهان بی نظیر دانست و گفت: تمدن مردم مازندران سبب حفظ ذخایر ارزشمندی نظیر جنگل‌ها شده است.

کریدور گردشگری خزر - مشهد؛ چالش ها و راهکارها

وی با عنوان اینکه مزیت‌های فراوانی در حوزه گردشگری استان وجود دارد که بالقوه است، بالفعل کردن این ظرفیت‌ها را هنری بزرگ دانست و گفت: دریا، ساحل، جلگه، جنگل، کوهستان و طبیعت بی نظیر استان سرمایه وو ثروت محسوب می‌شوند.

استاندار مازندران با اشاره به سفر سالانه ۴۰ میلیون مسافر به استان تبدیل مسافر به گردشگر را مسئله مهم دانست و گفت: متأسفانه گردشگری سنتی را در استان تجربه می‌کنیم و باید گردشگری سنتی را به صنعتی تبدیل کنیم.

استاندار مازندران تصریح کرد: در گردشگری صنعتی بستر فضای سنتی استان مورد نیاز است.

وی با اظهار اینکه در اولین گام اساسی برای توسعه گردشگری کریدور مازندران - خراسان رضوی را راه اندازی کنیم، گفت: سالانه زائران زیادی به مشهد مقصد سفر می‌کنند و باید از این فرصت برای تقویت گردشگری استان بهره گرفت.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه برای جاده کندوان در حوزه گردشگری برنامه داریم، گفت: این جاده به عنوان قطب و پیشانی گردشگری تبدیل می‌شود و این محور به عنوان قطب گردشگری ایران تبدیل خواهد شد.

حسینی پور با عنوان اینکه بزرگترین رویداد گردشگری خزر مهرماه در استان برگزار می‌شود، گفت: این رویداد با محوریت بخش خصوصی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر توسعه طبیعت گردی در میانکاله اظهار داشت: به رغم این دستور، هنوز اقدامی در زمینه طبیعت گردی و اکوتوریسم صورت نگرفته است.

توسعه و تعامل فعالان گردشگری مازندران و مشهد زمینه ساز رونق گردشگری در کریدور جدید خواهد بود زیرا سالانه مسافران زیادی به دو منطقه سفر می‌کنند و هدایت به دو استان، گردشگری دو منطقه را هدفمند و پویا خواهد کرد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1426281

مهمترین اخبار ایران و جهان: