نیوز سیتی!
31 خرداد 1401 - 17:09

ابتلا به «تب کریمه کنگو» در اردبیل تأیید شده است

اردبیل- مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در پی ابتلای چهار نفر به بیماری تب خونریزی‌دهنده «کریمه کنگو» در استان و قطعیت آن، لازم است متولیان کشتارگاه‌ها نکات بهداشتی را جدی بگیرند. به گزارش خبرنگار مهر، بهلول تکلوی عصر سه‌شنبه در بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در اردبیل با اشاره به شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده «کریمه کنگو» اظهار کرد: شهروندان توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند. خبرنگار مهرتکلویوی تصریح کرد: در پی ابتلای چهار نفر به بیماری تب خونریزی‌دهنده «کریمه کنگو» در استان، شاهد تأیید تشخیص قطعی این بیماری بودیم. مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: ابتلای ۲ نفر به این بیماری و با توجه به مشترک بودن بیماری و انتقال آن از دام به انسان چرخش ویروس در منطقه مشهود است و ضروری است تا متولیان کشتارگاه‌ها در این زمینه مراقبت‌های بهداشتی را به نحوه احسن انجام دهند. تکلوی با هشدار درباره تشدید بیماری تب خونریزی‌دهنده «کریمه کنگو» افزود: بیماری «تب کریمه کنگو» یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده‌ای است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. تکلویوی با اشاره به اینکه ضروری است دامداران، کارگران دامداری‌ها، ذبح‌کنندگان و سلاخان، کارگران کشتارگاه‌ها و تمام افراد مرتبط با دام بیشتر از دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: دامداران از انتقال، خرید و فروش دام‌های مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنند و با استفاده از سموم مناسب که در تمامی داروخانه‌های دامپزشکی سطح استان موجود است، دام‌ها و جایگاه‌های دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کنند. تکلوی با تاکید بر اینکه باید از جداسازی و له‌کردن کنه‌های موجود بر روی دام‌ها پرهیز کرد، ادامه داد: شهروندان از خرید گوشت‌های بدون برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی و حاصل از کشتار غیرمجاز دام به ویژه در حاشیه جاده‌ها و روستاهای اطراف شهرستان‌ها خودداری کرده و پس از خرید گوشت از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی حداقل ۲۴ ساعت آن را در دمای منهای چهار درجه در محیط یخچال نگهداری کنند. تکلویله‌کردنمنهایوی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: آلایش خوراکی دامی شامل دل، جگر، قلوه به صورت بسته‌بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی که دارای تاریخ تولید و انقضا است، خریداری شده و به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال ۴-۰ نگهداری کنند و از خرید آن به صورت فله‌ای و حاصل از کشتار غیرمجاز دام جدا خودداری کنند زیرا این آلایش در انتقال بیماری به انسان حساسیت بالاتری دارند. کددارمدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی، توصیه‌های بهداشتی و استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت و آلایش دامی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: دام آلوده مخزن و ناقل این بیماری است در حالی که ظاهر دام کاملاً طبیعی است و دام بیمار به جز تب خفیف، علائم کلینیکی خاصی ندارد و در صورت ابتلای انسانی اگر اقدامات درمانی انجام نگیرد، می‌تواند جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار دهد.
منبع: مهر
شناسه خبر: 397560

مهمترین اخبار ایران و جهان: