نیوز سیتی!
20 دی 1402 - 14:58

روایت سردار علی فضلی از دستور امام برای انجام «کربلای ۵»+عکس ‌

سردار علی فضلی درباره عملیات کربلای ۵ می‌گوید: به ما پیام دادند که امام خواسته‌اند نیروها این عملیات [کربلای ۵] را انجام بدهند. همین چند جمله کوتاه مثل این بود که آبی روی آتش ریخته شود.

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، عملیات «کربلای ۵» یکی از حساس‌ترین و مهمترین عملیات‌های دوران دفاع مقدس بود که از ۱۹ دی ماه ۱۳۶۵ در منطقه شلمچه و شرق بصره آغاز شد و تا اسفندماه ادامه داشت. روایت سردار «علی فضلی» که در جریان این عملیات فرمانده لشکر۱۰ سیدالشهدا(ع) بود، را در ادامه می‌خوانیم:


سردار علی فضلی سال ۶۱ جانباز شد، اما باز در جبهه ماند

آقای هاشمی‌ رفسنجانی گفت که امام خمینی(ره) خواسته‌اند که نیروها این عملیات [کربلای ۵] را انجام بدهند. همین چند جمله کوتاه در جلسه‌ای که ۳ شبانه‌روز نیروها بحث کرده بودند و از حداقل استراحت و خواب بهره‌مند بودند، مثل این بود که آبی روی آتش ریخته شود. دیدنی بود چهره فرماندهانی که در آن جمع بود ند. چهره‌ شهید «حسن شفیع‌زاده» فرمانده توپخانه سپاه را هیچ وقت از یاد نمی‌برم که چگونه مثل گُل شکفت. همه اعلام آمادگی کردند و گفتند: ما برای چنین روزهای سختی ساخته و آماده شده‌ایم تا کاری کنیم که رضایت خاطر ایشان تأمین شود؛ امام خواسته باشند و ما بگوییم که آمادگی نداریم؟!

بنا شد که محدوده عملیات قرارگاه‌ها مشخص شده و آنها هم منطقه عملیات یگانها را اعلام کنند. بحث شد که کدام یگان به دژ شلمچه میزند؛ گفتند: لشکر ۱۰ سیدالشهداء(ع) که در خط حضور دارد، مأموریت دژ شلمچه را داشته باشد.

بعد از جلسه و مشخص شدن مأموریت لشکر ما برای شکستن دژ شلمچه، فرصت ما برای آمادگی و انجام عملیات ۱۰ روز بیشتر نبود. باید برای فتح دژ شلمچه به طول پنج و نیم کیلومتر و تسخیر هلالی اول و دوم تا جاده شلمچه ـ بصره برنامه ریزی می‌کردیم.


اینجا دژ شلمچه است با انبوهی از موانع؛ اما رزمندگان از این دژ عبور کردند تا دشمن را از شلمچه بیرون کنند

در کمال ناباوری در ۲ شبانه روز عملیات شناسایی، رزمندگان به دژ شلمچه رسیدند که تنها به فضل الهی ممکن بود. بعد هم موفق شدند در جنگ نابرابر شلمچه را از آن خود کنند. شهید کیانپور از جمله این افراد بود که به دژ دشمن در خاک شلمچه نفوذ کرده بود.


غواص‌های تخریب و گردان علی‌اکبر(ع) لشکر ۱۰ سیدالشهدا در دژ شلمچه

موقعیت آب‌ و هوایی جنوب کشور در روزهای جنگ و خشکی دست و صورت رزمندگان و کمبود آب برای خوردن مسائلی بود که رزمندگان با آن مواجه بودند، اما آنها اعتقاد قلبی به اسلام و انقلاب و رهبر کبیر برای حفظ خاک و ناموس پای کار آمدند. هیچ یک از رزمندگان مجبور به حضور در عملیات نبودند، خدا را شاهد می‌گیرم که پیش از عملیات از رزمندگان سؤال می‌کردیم که اگر خواهان بازگشت به پشت خط هستید بگویید اما هیچ یک حاضر نمی‌شدند به عقب برگردند.

پایان پیام/۵۰۷۴

منبع: فارس
شناسه خبر: 1633365

مهمترین اخبار ایران و جهان: