نیوز سیتی!
06 مرداد 1402 - 14:52

انقلاب اسلامی ما ریشه در قیام کربلا دارد

امام جمعه شیراز گفت: نباید عزاداری امام حسین (,ع) را معطوف به این 10 روز بدانیم و درس این واقعه باید در تمام روزهای سال با ما باشد زیرا انقلاب امام خمینی انقلابی حسینی بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، آیت الله لطف الله دژکام امروز ششم مرداد مصادف با عاشورای حسینی در خطبه‌های نماز جمعه سومین حرم اهل بیت (ع) شیراز در ایران اسلامی که با حضور اقشار مختلف مردم شریف شیراز برگزار گردید بیان کرد: انقلاب اسلامی ما انقلابی حسینی است؛ نباید از خاطره‌ها برود و نگوییم عاشورا گرفتیم و تمام شد و در شعارهای مردم ما در سال پیروزی انقلاب این مطلب برجسته بود که نهضت ما حسینی است و  مسلما باورهایی که این انقلاب را به وجود آورده و استمرار می‌دهد باورهایی است که در نهضت امام حسین(ع) مطرح شده است.

نماینده ولی فقیه در فارس در بحث امام شناسی نیز گفت: امام شناسی به واقع معنا نوعی فلسفه سیاست‌ورزی و حکومت در جامعه دینی ما است و ما باید بتوانیم این نوع حکومتی که اسلام و قرآن مطرح کرده در مقابل انواع دیگر حکومتها که در دنیا مطرح است به وضوح تبیین کنیم و نقاط برتری این تفکر دینی و الهی اسلامی را بر همه انواع دیگر حکومت‌هایی که در عالم است به خوبی نشان دهیم.

قسمت مهم جهاد تبیین در باب امامت و ولایت است

وی افزود: در باب سخنان امام حسین که پایه تفکر انقلابی ما است بیشتر تفکر کنیم و در مجالس امام حسین(ع) به خوبی روی این مسئله کار شود زیرا یک قسمت مهمی از جهاد تبیین که رهبر معظم انقلاب فرمودند واجب فوری است ناظر به نکاتی است که در باب امامت و ولایت و رهبری امت باید بدانیم آنچه که واقع دین و اسلام ناب است.

امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: امام‌ حسین(ع) در نامه‌ای که مکتوب فرمودند برای مردم کوفه؛ جملاتی دارند که شرایط امام را آنجا ذکر کرده اند.گرچه نامه برای مردم کوفه است اما عنوان نامه اینگونه است که "«بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ، مِنَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِىٍّ، إِلىَ الْمَلاَ مِنَ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُسْلمینَ"، نامه برای همه مومنین و مسلمین است گرچه برای مردم کوفه به صورت ویژه خوانده می‌شود اما مخاطب نامه حضرت همه مومنین و مسلمین است؛ اول نامه را این روزها زیاد خوانده و شنیده اید اما پایان نامه این است که "فَلَعَمْری مَاالاِمامُ إِلاَّ الْعامِلُ بِالْکِتابِ، وَ الاْخِذُ بِالْقِسْطِ، وَ الدّائِنُ بِالْحَقِّ، وَ الْحابِسُ نَفْسَهُ عَلى ذاتِ اللّهِ، وَ السَّلامُ»".

چهار ویژگی امام از زبان سیدالشهدا

آیت الله دژکام گفت: سیدالشهدا ۴ ویژگی را برای امام مطرح کرده است؛ اول اینکه  امام در فرهنگ دینی و انقلابی ما کسی است که به قرآن کریم عمل می‌کند، غیر از این امام ‌حسین(ع) فرموده شایسته امامت نیست. در جمله " الْعامِلُ بِالْکِتابِ " چند نکته را می‌توانیم به حسب فهم خود از کلام معصوم استفاده کنیم. یک اینکه قرآن کتاب حکومت و سیاست است و سیاست ما از دیانت ما جدا نیست، قرآن فقط برای مسجد و خانه نیست و امام یعنی رهبر جامعه اسلامی و دینی در منطق اباعبدالله کسی است که به قرآن عمل می‌کند و این قرآن باید فهمیده شود.

وی بیان کرد: قرآن از جامعه مسلمانان‌چه می‌خواهد؟ تلاش کنیم در این جوی که دشمن می‌کوشد دین را از افق بالایی که قرآن مطرح می‌کند به یک رابطه خصوصی بین بنده و خدا فرو بکاهد، قرآن را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم که این کتاب زندگی، اقتصاد، سیاست، معنویت و ارتباط با خدای متعال است و همه ابعاد وجود انسان به واسطه قرآن کریم رشد می‌کند و بالا می رود.

آیت الله دژکام گفت: نکته بعدی که در این عبارت امام حسین(ع) است که فرموده امام عمل به قرآن دارد. دانستن یکی از شرایط عمل کردن است و امام کسی است که به قرآن عمل می کند. اگر کسی دانست ولی قلب او مریض بود و نخواست اجرا شود باز هم عمل به قرآن ‌نخواهد شد، دانستن یک ‌مرحله است و ‌خواستن مرحله بعدی است.

وی خاطرنشان کرد: سینه زنی، زنجیرزنی و عزاداری این ملت بزرگ‌ تماما یک معنا و مفهوم دارد که همه جهان استکبار و دشمنان خدا بدانند که این ملت به تبعیت از ابی عبدالله حسین(ع) تا پای خونش برای اجرای احکام خدا ایستاده است. این ویژگی اول امامی است که ما از آن پیروی می‌کنیم و می خواهیم دنبال آن امام حرکت کنیم.

وی افزود: ویژگی دوم فرمود " الاْخِذُ بِالْقِسْطِ"، امام کسی است‌ که عدالت را محکم‌ و با قوت می گیرد و اخذ می‌کند. سوم "الدّائِنُ بِالْحَقِّ"، ویژگی امام این است که اگر ‌مجازات می‌کند مجازاتش بر پایه حق است و از حق تجاوز نمی کند.امام، رهبر و حاکم است و حق را می‌گیرد و از حق تعدی نمی کند. چهارمین ویژگی این است "الْحابِسُ نَفْسَهُ عَلى ذاتِ اللّهِ"، امام کسی است که تمام وجود خودش را وقف کار خدا کرده است؛ چیزی غیر از خداخواهی و عشق به خدا و ارزش های الهی در وجود امام پیدا نمی شود.کار امام‌ حسین(ع) در صحرای کربلا کاری فراتر از طور عقل است گرچه عقل می فهمد کار خوبی است اما اگر میدان داری با عقل باشد تا آخر نمی‌تواند بایستد و امام حسین(ع) با خدای متعال عشق بازی کرد.

عشقی که بروز داد، ابی عبدالله(ع) فرمود "تَرَکْتُ الْخَلْقَ طُرّاً فِی هَوَاکا وَاَیْتَمْتُ الْعِیَالَ لِکَیْ اَرَاکَا"، خدایا هر چه داشتم و دارم برای تو دادم و می‌دهم، خدا اسارت خانواده مرا برای پیشبرد اهداف دینی می خواهد و زینب(س) باید اسیر شود و پاهای مبارک رقیه(س) باید تاول بزند.عشق‌ورزی با خدای متعال اینگونه در عالم باید جلوه کند تا همه بدانند هر چه خدا می خواهد باید اجرا شود.

امام حسین (ع) شاخص‌های حکمرانی صحیح را با خون خود اثبات کرد

نماینده ولی فقیه در فارس در ادامه گفت: امام حسین(ع) برای همیشه تاریخ بشریت سند داد که ارزش‌های الهی محکم و ریشه دار و شاخه هایش در آسمان ولایت و امامت هر روز پر بار می ایستد و دیگران می روند و نابود می شوند، نه حکومت شام ماند و نه خلافت بغداد ماند و نه ظالمان دیگر توانستند کاری ‌کنند.

وی افزود: متاسفانه آمریکا و اسرائیل در طول این ۳۰ الی ۲۰ سال گذشته نسبت به مردم مسلمان منطقه ما بسیار ظلم کردند، در افغانستان چه کردند؟ در عراق چه کردند؟در سوریه چه کردند؟ در گوشه گوشه جهان اسلام و در محوری ترین عرصه مقاومت که فلسطین است خون چند نفر مسلمان از چنگال آمریکا و اسرائیل می چکد؟

دژکام خاطرنشان کرد: اینها را باید به یاد داشته باشیم و به یاد آوریم و بدانیم مکتب امام‌حسین(ع)، مکتب مبارزه با بی‌عدالتی‌ها، ظلم‌ها، عدم تقیدها و همه استکبارها و کارهای زشتی است که اینها می‌کنند و در یک کلمه مکتب پیروان امام حسین(ع) مکتب مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل است. این فریاد را انشاالله آنقدر بلند می‌کنیم تا نابودی دشمنان و سپرده شدن این علم مقاومت و ایستادگی و انقلاب اباعبدالله حسین(ع) به دست صاحب اصلی‌ش وجود مقدس امام زمان(عج) را ببینیم.

پابان پیام/ ف

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1412702

مهمترین اخبار ایران و جهان: