نیوز سیتی!
09 بهمن 1402 - 17:03

رنج قابل‌درمان مردم قوچان از نبود دستگاه ام.آر.آی

قوچان به دلیل قرار گرفتن در مسیر تردد زائران امام رضا علیه‌السلام و قطبیت در حوزه درمان با پوشش بیماران شهرستان‌های اطراف خود، سالیان سال است از نبود دستگاه ام.آر.آی رنج می‌برد که تنها راه درمان این معضل، تحقق وعده‌های مسؤولین و در اولویت قرار گرفتن این شهرستان توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اختصاص یک دستگاه مجهز است.

خبرگزاری فارس؛ قوچان - مجید جعفری مقدم: امروزه برای تشخیص بسیاری از بیماری‌ها نیاز به استفاده از دستگاه‌های پیشرفته پزشکی است که می‌تواند در درمان بسیار مؤثرتر باشد، از سونوگرافی و رادیولوژی‌های ساده گرفته تا دستگاه‌هایی نظیر سی.تی.اسکن و ام.آر.آی که همین تصویربرداری‌ها توانسته بسیاری را حتی از مرگ نجات دهد.

ام.آر.آی یک دستگاه پیشرفته پزشکی برای تشخیص بسیاری از بیماری‌های مغزی مانند تومورها، خون‌ریزی‌ها، تورم‌ها، ناهنجاری‌ها و بیماری‌های التهابی است و همچنین در این روش تصویربرداری می‌توان صحت عملکرد پزشکان را بررسی و آسیب‌دیدگی‌های ناشی از ضربه‌مغزی یا سکته مغزی را تشخیص داد که همین امر نشان از اهمیت وجود چنین دستگاه پیشرفته پزشکی است.

بر اساس نظام سطح‌بندی به ازای هر یک‌میلیون نفر جمعیت باید یک دستگاه پیشرفته تشخیصی ام.آر.آی مستقر باشد که طبق آمار غیررسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود ۴۰۰ دستگاه ام.آر.آی و یک هزار و ۲۰۰ دستگاه سی.تی.اسکن در کشور وجود دارد.

شهرستان ۱۸۰ هزارنفری قوچان به‌عنوان دروازه ورودی خراسان رضوی سالیانه پذیرای بیش از ۲۵ میلیون زائر بارگاه مطهر رضوی است که مسیر شمالی استان را برای تشرف به حرم امام رضا علیه‌السلام انتخاب می‌کنند و جدای از اهمیت فراهم کردن امکانات مناسب برای این زائران باید خدمات بهداشتی و درمانی نیز متناسب و به‌موقع به افراد ارائه شود.

نیاز قوچان به دستگاه ام آر آی

به‌روز بودن تجهیزات پزشکی یکی از عوامل تقویت‌کننده تشخیص بیماری به شمار می‌آید اما قوچان از وجود یک دستگاه پیشرفته و مهم ام.آر.آی محروم است و با ادعای برخی مسؤولین که عنوان می‌کنند این دستگاه گران‌قیمت است و توان استقرار آن در این شهرستان وجود ندارد باید فاصله‌ای حدود ۱۲۰ کیلومتری را طی کنند و در بیمارستان‌های دولتی پشت صف‌های طولانی درمان قرار گیرند یا با پرداخت هزینه‌های هنگفت و سرسام‌آور به بخش خصوصی مراجعه داشته باشند.

علاوه بر بیماران عادی که نیازمند استفاده از این دستگاه هستند برخی بیماران اورژانسی هم به دلیل وقوع تصادف‌های جاده‌ای در طول این محور و وارد شدن آسیب به سر، گردن و... باید برای تشخیص درست و به‌موقع عارضه به وجود آمده از ام.آر.آی استفاده کنند اما باید باتحمل فشار و درد ناشی از بیماری همین مسیر را طی کنند که چه‌بسا ممکن است در طول راه عارضه به وجود آمده نیز شدت یابد.

قوچان به دلیل موقعیت جغرافیایی علاوه بر درمان و پاسخگویی به بیماران شهرستان خود پذیرای مراجعینی از درگز، سرولایت، فاروج و حتی چناران و... است و قطعاً جمعیت مراجعه‌کننده حوزه درمان را تا مرز ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزارنفری افزایش می‌دهد پس این مسئله می‌طلبد که تجهیزات درمانی و پزشکی در آن کمی کامل‌تر از شهرهای اطراف خود باشد تا بیماران دیگر دچار زحمت نشوند.

اگر به‌نظام سطح‌بندی استقرار دستگاه ام.آر.آی توجه شود هیچ‌گاه قوچان نمی‌تواند از این نعمت برخوردار شود اما این مسئله نیازمند پیگیری و استمرار درخواست از سوی مسؤولین این شهرستان است زیرا جمعیت خراسان شمالی حدود یک‌میلیون نفر بوده اما پیگیری‌های مداوم مسؤولین این استان توانسته است تاکنون شش دستگاه را در آن مستقر کند، پس این کار کمی همت و پیگیری می‌خواهد.

اولویت دریافت ام آر آی برای قوچانی ها

قوچان پس از بیمارستان امام رضا علیه اسلام مشهد در اولویت دریافت ام.آر.آی قرار دارد

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی مشهد آذرماه سال گذشته بازدیدی کوتاه از بخش‌های مختلف بیمارستان موسی بن جعفر علیه‌السلام قوچان داشت و در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر ضرورت استقرار دستگاه ام.آر.آی در این شهرستان وعده داد که پس از تهیه این دستگاه برای بیمارستان امام رضا علیه‌السلام مشهد قطعاً قوچان در اولویت اول خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به قطبیت این شهرستان و پوشش شهرستان‌های اطراف در حوزه درمانی با جمعیت بالغ‌بر ۴۵۰ هزار نفر، گفت: ازنظر اولویت‌ها و قطب بودن، قوچان در اولویت دوم بعد از بیمارستان امام رضا علیه‌السلام برای تأمین ام.آر.آی قرار داشته است و به‌طورقطع اگر دستگاه جدیدی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص پیدا کند در این شهرستان مستقر می‌شود.

فرشید فتحی مقدم با یادآوری این مطلب که شاید مشکلاتی در حوزه واردات دستگاه وجود داشته باشد و تعیین اولویت‌ها توسط وزارت بهداشت و هیئت‌امنای ارزی صورت می‌گیرد، افزود: اینکه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی زودتر در اولویت قرارگرفته و دستگاه ام.آر.آی دریافت می‌کنند بر اساس نظر وزارت خانه است اما قطعاً این شهرستان نیز در اولویت دریافت قرار دارد.

۲۲ مهرماه سال جاری بیمارستان امام رضا علیه‌السلام مشهد مجهز به یک دستگاه ام.آر.آی به ارزش ۴۰ میلیارد تومان شد که به‌عنوان یک دستگاه سوپرکانداکتیو بدون هلیوم شناخته می‌شود و با فناوری جدید و کیفیت تصویر بالا به بیماران خدمت‌رسانی می‌کند پس یا باید منتظر تحقق وعده رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود یا اینکه با رفتن این مسؤول وعده‌ها و قول‌های وی نیز از بین می‌روند.

یکی از اصلی‌ترین نیازهای درمانی در این شهرستان به دلیل قطبیت در حوزه درمان شاید دستگاه ام.آر.آی است که متأسفانه طی سال‌های گذشته مسؤولین وزارت بهداشت و حتی مدیران وقت دانشگاه علوم پزشکی مشهد وعده استقرار این دستگاه درمانی را در قوچان داده باشند اما تاکنون این وعده‌ها محقق نشده و صرفاً حالت نمایشی به خود گرفته است.

پایان پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس
شناسه خبر: 1653595

مهمترین اخبار ایران و جهان: