نیوز سیتی!
18 خرداد 1402 - 09:36

فارس من| تکذیب خرابی ۹۰ درصدی دستگاه‌های دیالیز در قوچان

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان گفت: دستگاه‌های دیالیز بیمارستان این شهرستان فرسوده بوده اما خراب نیست و بیش از ۱۰۰ بیمار هفته‌ای دو یا سه جلسه از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند.

 به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، مخاطبان فارس من در درخواستی تحت عنوان «تسریع در اصلاح دستگاه‌های دیالیز بیمارستان‌های شهرستان قوچان» و «نیاز بیماران دیالیزی قوچان به دستگاه‌های باکیفیت دیالیز» خواستار رفع مشکل خرابی دستگاه‌های این شهرستان و پاسخگویی متولیان امر در این زمینه بوده‌اند.

در درخواست اول آمده بود: «اغلب اوقات دستگاه‌های دیالیز بیمارستان‌های قوچان فرسوده و خراب است و فاقد کارایی لازم می‌باشند. با توجه به اینکه جان بیماران دیالیزی منوط به دیالیز باکیفیت است بنابراین بیماران به دلیل خرابی دستگاه‌های دیالیز و سختی که طی آن دامن‌گیرشان شده، چندین بار موضوع را از مسئولان بیمارستان پیگیری کرده‌اند اما هر بار با عدم جواب قانع‌کننده مواجه بوده‌اند. لذا خواهشمندیم با توجه به اینکه مرگ و زندگی این بیماران به سالم بودن دستگاه‌های دیالیز وابسته است، موضوع را پیگیری کنید.»

همچنین در درخواست دوم نیز بیان‌شده است: «چرا باید ۹۰ درصد از دستگاه‌های دیالیز بیمارستان‌های قوچان خراب باشد؟ عمده مشکلات بیماران شهرستان قوچان خرابی تعداد زیادی از دستگاه‌های دیالیز است. از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواستاریم هر چه سریع‌تر خرابی دستگاه‌های دیالیز بیمارستان شهرستان قوچان اصلاح و راه‌اندازی شود.»

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با یادآوری این مطلب که دستگاه‌های دیالیز فرسوده بوده اما خراب نیستند، گفت: اگر دستگاه دیالیزی خراب باشد دیگر کارایی نداشته و نمی‌توان از آن استفاده کرد اما دستگاه‌های موجود در این شهرستان از مدل‌هایی نظیر «گمبرو» یا «فرزنیوس» است که در رده بهترین دستگاه‌ها قرار دارد.

فرشید فتحی مقدم بابیان اینکه چند دستگاه ایرانی نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای این شهرستان تأمین‌شده است که شاید کارایی ۱۰۰ درصدی نداشته و خوب و بد در میان آن باشد، افزود: درزمینه تعمیر دستگاه‌ها مقداری با کمبود نقدینگی روبرو هستیم که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موارد موردنیاز کمک‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد.

وی با اشاره به فرسوده بودن ساختمان قدیمی بخش دیالیز این شهرستان و انتقال تجهیزات و دستگاه‌ها به ساختمان جدید و خیرساز، بیان کرد: در حال حاضر خدمات در فضای فیزیکی مناسبی ارائه می‌شود و اگر دستگاهی مشکل داشته باشد اصلاً بیمار زیر دستگاه قرار داده نشده و بلافاصله به دنبال رفع عیب خواهیم بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان و مجتمع آموزش عالی قوچان یادآور شد: دستگاه دیالیز آکبند و نو از نوع خارجی در سطح کشور نمی‌توان تهیه کرد و اگر کسی نیز خریداری کرده است اورهال بوده و این مشکل تأمین دستگاه به‌صورت سراسری است.

فتحی مقدم تصریح کرد: تعداد دستگاه‌های موجود در بیمارستان موسی بن جعفر(ع) این شهرستان ۲۰ دستگاه بوده و یک بخش خصوصی نیز با حدود ۶ تخت وارد کار دیالیز در سطح شهرستان شده است تا بیش از ۱۰۰ بیمار دیالیزی بتوانند هفته‌ای دو یا سه هفته دیالیز شوند.

پایان پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس
شناسه خبر: 1269910

مهمترین اخبار ایران و جهان: