نیوز سیتی!
20 دی 1402 - 16:26

پاکدستی مسؤولان، مردم را به سمت انتخابات سوق می‌دهد

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ گفت: جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات، عواملی نظیر نهضت خدمت‌رسانی مسؤولان، پاکدستی آنها، سیاست ورزی عدالت‌محورانه در برنامه‌ریزی‌ و عملکرد کارگزاران کشور و در یک کلام امیدوار کردن مردم به آینده، نقش بسیار موثری دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، انتخابات، عرصه مشارکت عمومی مردم در انتخاب سرنوشت چهار ساله آنها است. سرنوشتی که با توجه به ملاک‌های برگزیدن یک کاندیدای اصلح، برای مردم از هر قشر و طیفی شکل می‌گیرد.

از سوی دیگر انتخابات، میدانی برای رقابت کاندیداهای متعدد است که پس از طی مسیر ثبت‌نام، بررسی سوابق و عملکرد همچنین تایید صلاحیت، وارد عرصه شدهـ اند تا اقبال عمومی را نسبت به خود ارزیابی کنند.

و در این میان کسانی که سودای قدرت و امتیاز و رانت ندارند و هدفشان خدمت بی‌منت به عموم مردم است، می‌توانند فضایی سالم در رقابت انتخاباتی پیش رو ایجاد کنند.

به منظور تبیین ابعاد انتخابات و راهکارهای افزایش مشارکت حداکثری در این عرصه با مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

جایگاه مردم ایران در تعیین حاکمان نظام بسیار برجسته است

حجت‌الاسلام استوار میمندی با اشاره به اینکه انتخابات عرصه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی، جایگاه مردم به عنوان کسانی که در تعیین حاکمان نقش مستقیم یا غیرمستقیمی دارند بسیار برجسته می‌باشد. 

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی در طول ۴۴ سال موفق شده الگوی مناسبی را برای نظام سیاسی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی ارائه کند که اکنون رویکرد مردم سالاری در دنیا به عنوان یک نظام سیاسی مقبول شناخته می‌شود.

کشورهایی که کانون‌های ثروت و قدرت تصمیم‌گیرنده انتخابات هستند

حجت‌الاسلام استوار میمندی به تفاوت انتخابات در جمهوری اسلامی با برخی کشورهای در حال توسعه پرداخت و افزود: در‌ برخی دیگر از کشورهای در حال توسعه، انتخابات پوششی از مردم‌سالاری است اما شکل واقعی از آن نیست، چرا که احزابی که کانون‌های ثروت و قدرت در انحصار آنها است فقط قدرت حضور در عرصه رقابت‌های انتخاباتی را پیدا می‌کنند. 

وی بیان کرد: در آمریکا نیز دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات قدرت را در دست گرفتند و تقریباً محال است که جریان سومی در انتخابات این کشور شرکت کند. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: آنها با ابزار رسانه، افکار عمومی کشور خودشان را به سمتی مدیریت کردند که به افراد و جریانی غیر از آنچه آنها ترویج می‌کنند، رای ندهند. 

پایبندی به دو رکن جمهوریت و اسلامیت در انتخابات ایران

حجت‌الاسلام استوار میمندی خاطرنشان کرد: اما در ایران، نظام با ارائه چهارچوب‌ جمهوریت و اسلامیت به دنبال این بوده که برای حضور مردم و مشارکت آنها، چهارچوب احکام دین و شریعت را تعریف کند، پس مردم در عین حال که در انتخابات آزادانه حضور پیدا می‌کنند و مشارکت دارند، باید در چارچوب شرع مقدس اسلام قدم بردارند.

وی گفت: از منظر رهبران جمهوری اسلامی و امامین انقلاب، مشارکت مردم در انتخابات یک ضرورت است، که در واقع نظام برای قدرت خود در مقابل کشورهای متخاصم و نظام سلطه به آن نیاز دارد. 

انتخابات پرشور، پشتیبان مسؤولان در دفاع از حقوق ملی در عرصه‌های جهانی است

مدیر سابق حوزه‌های علمیه فارس تاکید کرد: مردم با قدری تامل متوجه می‌شوند که حضور آنها چقدر می‌تواند در تقویت هویت ملی و تقویت سیاست‌های کشور در مواجهه با کشورهای مقتدر و در دفاع از حقوق ملی تاثیرگذار باشد. 

حجت‌الاسلام استوار میمندی مشارکت مردمی را از ابزار مهم ثبات و امنیت یک کشور برشمرد و افزود: تجلی این مشارکت در انتخابات‌ها خودش را نشان می‌دهد. 

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ گفت: بنابراین انتخابات پرشور و مشارکت مردمی در نگاه بین‌المللی، به نوعی پشتیبان مسؤولان در دفاع از حقوق ملی در عرصه‌های جهانی است.

وی ادامه داد: اما وقتی که مشارکت مردم در انتخابات پایین بیاید، کشورهای مختلفی که مسؤولان ما در مواجهه با آنها به دنبال احقاق منافع و مصالح کلان کشور هستند، به مسئولان ما کم توجهی می‌کنند که آسیب این امر به مردم می‌رسد.

نهضت خدمت‌رسانی و پاکدستی مسؤولان عامل مشارکت حداکثری در انتخابات است

حجت‌الاسلام استوار میمندی خاطرنشان کرد: مهمترین عامل مشارکت مردم تبیین نقش حضور آنها در عرصه اجتماعی است. 

وی اضافه کرد: عوامل مختلفی شامل نهضت خدمت‌رسانی مسؤولان، پاکدستی آنها، سیاست ورزی عدالت‌محورانه در برنامه‌ریزی‌ و عملکرد کارگزاران کشور و در یک کلام امیدوار کردن مردم به آینده، نقش بسیار موثری در مشارکت مردم دارد.

نخبگان، گفتمان حق مشارکت عمومی را در جامعه تبیین کنند

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ تصریح کرد: با توجه به اینکه دشمن به دنبال سیاه نمایی و بزرگ کردن مشکلات موجود می‌باشد، لازم است که فرهیختگان و نخبگان علمی، فرهنگی و اجتماعی در حلقه‌های میانی که در سطوح مختلف جامعه شکل گرفته، گفتمان حق مشارکت عمومی را در جامعه تبیین و تحلیل کنند . 

حجت‌الاسلام استوار میمندی گفت: حضور در انتخابات، استفاده از حق تعیین سرنوشت است که چنان‌چه مردم از این حق استفاده نکنند خودشان متضرر می‌شوند، بنابراین هر چقدر مردم از آن استفاده کنند، از ثمراتش بیشترین بهره را می‌گیرند. 

نهضت جهاد تبیین لازمه افزایش مشارکت عمومی در انتخابات

وی ضمن تاکید بر ایجاد نهضت جهاد تبیین جهت افزایش مشارکت عمومی در انتخابات گفت: کسانی که به عنوان فعالان، جریان‌های سیاسی و احزاب در انتخابات شرکت می‌کنند، باید دو نگاه عمده داشته باشند: اول اینکه حضور آنها سبب رونق انتخابات می‌شود، چرا که احزاب می توانند سلائق گروه‌های متعدد مردمی را به میدان بیاورند و از طرفی با گفتمان‌سازی خدمت، مسابقه خدمت‌رسانی را ایجاد کنند.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ با اشاره به لزوم اخلاق‌گرایی در انتخابات گفت: کاندیداهایی که با رویکرد خدمت به مردم و رضایت خداوند در انتخابات شرکت کردند، در رقابت انتخاباتی اخلاق را رعایت می‌کنند.

استوارمیمندی اضافه کرد: کسی که هدفش فقط رسیدن به قدرت نباشد اگر مردم او را انتخاب کردند، بار مسؤولیت بر عهده او قرار می گیرد و اگر انتخاب نکردند نیز مسؤولیتی از عهده او برداشته می‌شود بنابراین با این نوع نگرش، جایی برای بداخلاقی در عرصه انتخابات باقی نمی ماند.

کاندیدای اصلح به دور از سهم‌خواهی مرسوم، به دنبال خدمت به مردم است

ویژگی‌های کاندیدای اصلح نیز موضوع دیگری بود که این کارشناس به آن پرداخت و بیان کرد: تعهد، سلامت مالی، اخلاقی و اعتقادی، تلاش جهت ارتقاء و عزت کشور و خدمت عمومی، همچنین تخصص و توانمندی ویژگی‌های یک کاندیدای اصلح است و کسی که تخصص لازم در این حیطه را ندارد، صلاحیت حضور در رقابت انتخاباتی را نخواهد داشت. 

استوارمیمندی ادامه داد: ویژگی بعدی نگاه تمدنی به حرکت کشور است چرا که بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، ایران وارد دومین مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی شده است  و این نگاه به کشور، اداره امور را آسان‌ کرده و در مقابل دشواری‌هایی که در مواجهه با دشمنان وجود دارد، اراده مسؤولان را مستحکم می‌کند.

وی تصریح کرد: کاندیدای اصلح، به دور از سهم‌خواهی مرسوم، کوته‌نظری و قدرت‌طلبی به دنبال خدمت به مردم، بالا بردن سطح توسعه کشور و قرار دادن کشور در مسیر تمدنی خود با سرعت بیشتر است.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ اظهار امیدواری کرد که انتخابات اسفند ماه مانند انتخابات‌های گذشته، با شور و شکوه برگزار شود و مردم با حضور و بصیرت خود، دشمنان را نا امید کنند.

گفتگو از: سمیه انصاری‌فرد

پایان پیام/خ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1633491

مهمترین اخبار ایران و جهان: