نیوز سیتی!
23 مهر 1402 - 10:57

چگونه بفهمیم چاق هستیم؟

دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: واژه چاقی به اضافه وزن برمی‌گردد و با دو معیار، وزن براساس قد سنجیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، کم‌تحرکی مشکلی است که خیلی از ماها را درگیر خود کرده است، منظور از کم‌تحرکی فعالیتی که برای انجام آن انرژی بسیار کمی صرف می‌شود.

اولین ضربه‌ای که افراد از کم‌تحرکی می‌خورند چاقی و اضافه وزن است. باید بدانیم چربی‌ها خیلی سریع در بدن ذخیره و به سختی از بدن دفع می‌شوند.

تأثیرات کم‌تحرکی محدود به آسیب‌های جسمانی نمی‌شود، بلکه منجر به آسیب‌های روحی در افراد نیز می‌شود؛ هر چقدر مدت زمان بیشتری کم‌تحرک باشیم به همان میزان مغز به آن عادت می‌کند و به‌صورت طولانی مدت منجر به آلزایمر و افسردگی می‌شود.

حالا چگونه بفهمیم «چاق»هستیم یا اضافه وزن داریم؟ حسین بیگلری دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این رابطه، اظهار کرد: واژه چاقی به اضافه وزن برمی‌گردد و با دو معیار، وزن براساس قد سنجیده می‌شود.

وی ادامه داد: براى تشخیص چاقى می‌توان از فرمول شاخص توده بدن(BMI) استفاده کرد؛ برای به دست آوردن شاخص توده بدنی، وزن به کیلوگرم را‌ بر قد به سانتی‌متر تقسیم و به توان ۲ می‌کنیم و عدد بدست آمده اگر ۳۰ باشد فرد اضافه وزن دارد و اگر بیش از ۳۵ باشد واژه چاقی را بکار می‌بریم و بیشتر از آن یعنی فرد در معرض خطر جدی بسیاری از بیماری‌ها همچون بیماری‌های قلبی عروقی، کبد چرب، رسوب چربی در عروق، فشارخون بالا، دیابت، سرطان‌های دستگاه گوارش و... قرار گرفته است.

دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به دلایل مختلف برای چاقی، گفت: عوامل همچون ژنتیکی، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی، کم‌کاری تیروئید، افسردگی، بیماری‌های هورمونی و... سبب بالا رفتن وزن افراد می‌شود.

بیگلری با بیان که چاقی بعد از دوران کرونا بیشتر شده است، اضافه کرد: برخی از کودکان و نوجوانان به علت کم‌تحرکی و ساعت‌های متمادی پای فضای مجازی بودن، استفاده از رژیم غذایی نامناسب، خواب نامناسب؛ شاخص توده بدنی بالایی دارند و چاق هستند.

وی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزانی هستند بدون صرف صبحانه به مدرسه می‌روند و برای جبران آن وعده‌های نهار و شام را بیشتر می‌خوردند که این رژیم غذایی با به هم زدن تعادل بدن، سبب چاقی شکمی شود.

بیگلری در پایان، گفت: داشتن یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت‌های فیزیکی منظم به عنوان رفتارهای مهم و ارتقادهنده سلامت سبب پیشگیری و به تأخیر انداختن بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

پایان پیام/پ

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1538403

مهمترین اخبار ایران و جهان: