نیوز سیتی!
07 شهریور 1402 - 15:34

۱۷ روستای شهرستان گرمه محروم از نعمت کتابخانه

یکی از راه‌های گسترش فرهنگ کتابخوانی، وجود کتابخانه است اما نبود کتابخانه در روستاهای شهرستان گرمه از جمله خلأهای موجود در زیرساخت‌های فرهنگ کتابخوانی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، برای فرهنگ‌سازی مطالعه در جامعه باید در گام نخست فرهنگ کتاب‌خوانی در میان خانواده توسعه یابد. کتابخانه‌ها پایگاهی برای کسب علم و دانش افراد در شهرها و روستاها ایجاد شده‌اند تا مردم به‌راحتی به کتب موردنظر دسترسی پیدا کنند.

شهرستان گرمه دارای ۵ کتابخانه است که ۴ کتابخانه عمومی در شهرها و تنها یک کتابخانه روستایی در روستای دشت به مردم ارائه خدمت می‌کنند و مردم سایر روستاها از نبود کتابخانه در روستاهای خود گلایه‌مند هستند.

یزدانی از اهالی روستای رباط قره بیل دراین‌خصوص گفت: باید علاقه به کتاب‌خوانی را در بین مردم افزایش داد و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی می‌تواند سطح فرهنگ جامعه روستایی را ارتقا دهد.

وی ادامه داد: در روستاها کتابخانه‌ای وجود ندارد؛ اما قراردادن کتاب در محیط‌های گوناگون از جمله محیط‌های آموزشی، مدارس، مساجد، ادارات و پارک‌ها از جمله راه‌های افزایش کتاب‌خوانی است.

محمدی یکی از اهالی روستای شورک میزان سرانه مطالعه روستای سکونت خود را بسیار پایین می‌داند و از مسئولان می‌خواهد نسبت به ایجاد کتابخانه جهت پر کردن اوقات فراغت دانش‌آموزان تلاش کنند.

روحی از اهالی روستای چهارچوبه بیان کرد: هر چند تعداد مردم روستای محل سکونت ما کم است؛ اما دانش‌آموزان روستا نباید از داشتن کتابخانه محروم بمانند.

وی ادامه داد: نبود کتابخانه در روستا و عدم دسترسی به کتاب باعث شده اکثر دانش‌آموزان به فضاهای مجازی و بازی‌های کامپیوتری مشغول شوند که این آسیب بزرگی در آینده برای فرزندانمان دارد.

محمدزاده از اهالی روستای دشت گفت: فرزندان من باوجوداینکه سن کمی دارند؛ اما خود را علاقه‌مند به کتاب و دیدن نقاشی‌های آن نشان می‌دهند؛ اما در منطقه ما کتابخانه‌ای وجود ندارد که از آن کتاب به امانت گرفته تا فرزندانم استفاده کنند و از یک سو نیز شاید نتوان به لحاظ اقتصادی، همیشه کتاب خریداری کرد؛ اما با احداث کتابخانه می‌توان به‌راحتی کتاب امانت گرفته و مورداستفاده قرارداد.

خانی از دانش‌آموزان روستای رباط عشق اظهار کرد: برای گرفتن کتاب ماهی دو بار پدرم مرا به مرکز شهرستان می‌برد.
وی ادامه داد: به دلیل علاقه زیادی که به کتاب‌خواندن دارم این مسیر طولانی را هر ماه تردد می‌کنم هر چند می‌دانم که خطر جانی برایم دارد.

وی تصریح کرد: مسئولان مربوطه در این شهرستان هیچ‌گونه خدماتی در خصوص ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و پر کردن اوقات فراغت ما ندارند و این جای گلایه را دارد.

علی خواجه مسئول کتابخانه‌های عمومی شهرستان گرمه گفت: طبق قانون نهاد کتابخانه‌ها به روستاهای زیر ۱۵۰۰ نفر کتابخانه تعلق نمی‌گیرد. 

خواجه افزود: اگر چند روستای نزدیک به هم جمعیتشان با هم به ۱۵۰۰ نفر برسد یک کتابخانه در یکی از این روستاها راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در روستاهای فاقد کتابخانه با همکاری آموزش‌وپرورش کتاب ماهانه به‌صورت امانی در اختیار معلمین شاغل در این روستاها قرار می‌گیرد تا دانش‌آموزان از کتاب‌خوانی بهره‌مند شوند.

مهشید محمودیان، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان نیز دراین‌رابطه اظهار کرد: اکثر مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای کتابخانه سیار روستایی هستند که متأسفانه مرکز گرمه جزء مراکز فاقد این کتابخانه است.

محمودیان افزود: اما در طی سال به‌وسیله جشنواره‌ها و مسابقات مختلف کانون که از طریق آموزش پرورش شهرستان اطلاع‌رسانی شده سعی در ترویج کتاب‌خوانی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: پیگیر طرحی به نام «قاصدک» هستیم که در این طرح یک نفر حداقل هفته‌ای یکبار به روستاها برود و تعدادی کتاب از کانون با خودش ببرد بین بچه‌ها پخش کند و باز هفته بعد کتاب جدید ببرد کتاب‌های قبلی رو تحویل کانون بدهد که متأسفانه موردی تا کنون اعلام آمادگی نکرده است.

پایان پیام/ح

منبع: فارس
شناسه خبر: 1475519

مهمترین اخبار ایران و جهان: