نیوز سیتی!
11 خرداد 1402 - 15:30

تدوین اطلس ملی جمعیت توسط بنیاد 15 خرداد

رئیس بنیاد ۱۵ خرداد گفت: فعالیت‌های بسیاری در بنیاد 15 خرداد در حوزه جوانی جمعیت انجام یافته که یکی از آن‌ها تدوین اطلس ملی جمعیت است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، حمیدرضا علیان‌زادگان، ظهر امروز در نشست اعضای ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان اردبیل که در سالن جلسات استانداری اردبیل برگزار شد اظهار کرد: حمایت از تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان و نوآور در حوزه جمعیت از جمله برنامه‌های این بنیاد ۱۵ خرداد بوده و از شناسایی و تولید محصولات و خدمات نوآور در حوزه جمعیت و سلامت اجتماعی و ترویج الگوهای موفق در زمینه فرزندآوری و فرزندپروری حمایت می‌کنیم.

وی افزود: افتتاح رسمی شبکه تلویزیونی ایران جوان، طرح لبخند مادری، ارائه تسهیلات درمان ناباروری، برگزاری جشنواره طراحی برای کودک و طرح حمایت از خانواده‌های دارای فرزند چندقلو و تدوین اطلس ملی جمعیت از دیگر برنامه‌های بنیاد ۱۵ خرداد در حوزه جوانی جمعیت بوده است.

ارائه خدمات به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیش‌تر در دستور کار بنیاد ۱۵ خرداد است

رئیس بنیاد ۱۵ خرداد با اشاره به فعالیت‌های انجام یافته در این بنیاد بیان کرد: این فعالیت‌ها ناظر به ۳ حوزه معیشت و رفاه، رفع گره‌های ذهنی و مباحث سیستمی و زیرساختی است.

وی با اشاره به راه‌اندازی مراکز مثبت ۵ در سراسر کشور ادامه داد: قصد داریم در این مراکز تمامی خدمات و لوازم مورد نیاز مادر و کودک را با تخفیف ویژه به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیش‌تر ارائه کنیم.

اهمیت تسهیل‌گری و ارائه خدمات در عرصه ازدواج، فرزندآوری و ناباروری

افسانه جهانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل نیز در این نشست اظهار کرد: انتظار این است که بنیاد ۱۵ خرداد با تخصیص امکانات جهت راه‌اندازی مراکز پیشگیری از سقط، حمایت از زوجین نابارور و خانواده‌های دارای فرزند چندقلو و مساعدت در اجرای طرح‌های محله‌محور، در حل مسئله جمعیتی استان اثربخش باشد.

وی با اشاره به مأموریت بنیاد ۱۵ خرداد در  ۳ حوزه جمعیت، سلامت و عمران اجتماعی افزود: مشکلات اقتصادی و هزینه‌های زیاد فرزندپروری، ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک در محیط‌های اجتماعی، اداری و دانشگاه‌ها از جمله موانع فرزندآوری و رشد جمعیت بوده و رفع این موانع نیازمند هماهنگی و همکاری متقابل میان بخش‌های حاکمیتی و دولتی، بخش‌های خصوصی و نهادهای مردمی است. 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل بیان کرد: اعطای مشوق‌های فرزندآوری، خدمات اجتماعی، جهت‌دهی به تبلیغات رسانه‌ای و شهری در راستای افزایش فرزندآوری، ارتقای جایگاه مادری در خانواده و جامعه با گفتمان‌سازی و هوشیارسازی نسبت به بحران جمعیت و فرزندآوری و بیان پیامدهای آن در سطوح مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی برای رسیدن به نقطه مطلوب در بحث جمعیت ضروری است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل با اشاره به عوامل تأثیرگذار در افزایش نرخ باروری گفت: تسهیل و ترویج ازدواج به‌هنگام و آسان، آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی نسبت به کاهش فاصله بین ازدواج و فرزند اول و کاهش فاصله بین تولد فرزندان، از جمله راهکارهای افزایش موالید است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1255082

مهمترین اخبار ایران و جهان: