نیوز سیتی!
05 فروردین 1403 - 20:56

سمپاشی ۴۸۷ هزار راس دام علیه کنه

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت.‏

مسعود اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار خونریزی دهنده ‏بوده که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان  کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت‌های آلوده و تماس با خون و ‏ترشحات انسان مبتلا به تب کریمه کنگو(cchf) راه‌های انتقال بیماری به انسان است.‏

وی ادامه داد: در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده ‏خونریزی‌های وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیرپوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و ‏مدفوع رخ می‌دهد و در اثر نارسایی‌های کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود‎.‎

اصغری تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است که این بیماری در 10 تا 30 درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد. این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌کند بنابراین براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.

معاون اداره‌کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: اداره دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان در سال 1402 بیش از 6 میلیون و 13 هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از 487 هزار راس دام را علیه کنه به صورت رایگان سمپاشی کرده و لازم است دامداران با آغاز فصل سرما و در ادامه فصل به صوت مستمر و دوره ای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام کنند.

وی گفت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت 24 و جگر از 48 تا 72 ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

اصغری بیان کرد: در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه ، از مردم استان خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده، به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.

وی در پایان از مردم استان سیستان و بلوچستان درخواست کرد توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند و افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1690506

مهمترین اخبار ایران و جهان: