نیوز سیتی!
14 شهریور 1402 - 09:01

بنیان گذاران اربعین حسینی

واضح و مبرهن است که اولین بنیانگذاران این طی طریق زینب کبری(س)، امام سجاد (ع) و جابر بن عبدالله انصاری به‌همراه جمعی ازقبیله بنی‌هاشم بودند که چهل روز پس از شهادت امام حسین (ع) بر سرمزارش رفتند.

خبرگزاری فارس - خراسان جنوبی؛ منظومه‌ای پر از کشش و جذبه، شاهراهی آسمانی، رفت‌و‌آمدهایی از سراسر جهان، حضور میلیونی، عشاقی دلباخته، گرفتار در دام عشق حسین و آل حسین، سفینة النجاة و... خلاصه فرهنگ لغتی از ایثار، دلدادگی، جان نثاری و....

آری صحبت از آن‌هایی ست که پا در رکاب حسین و آل حسین نهاده‌اند و اکنون مهمان‌خوان گسترده او در سرزمین بلا هستند. میلیون زائری که با پای جان همه این مسیر را پیموده و می‌پیمایند تا تسلیت گوی بانوی کربلا و تبیین گر جهاد عاشوراییان باشند. هم نوا شوند با بازماندگان دشت بلا در سرزمین کربلا.

خوشا پرندگان مهاجری که هر سال در موعد اربعین به سوی این میعادگاه به پرواز درمی آیند آن هم دسته دسته با جمعی میلیونی از سراسر جهان.

عشاق حسینی این راه آسمان و سراسر نور را هر سال هر چقدر هم که ناهموار باشد می‌پمایند حالا فرق ندارد دمای هوا بالای ۵٠ درجه باشد و یا چند درجه زیر صفر تا به دیدار پادشاه دل‌ها آن هم فرمانده‌ای از جنس قیام برای حق‌طلبی و حق‌خواهی نائل آیند.

آن‌قدر جذبه این کهکشان آسمانی و زمینی بسیار است که گاهی مرزهای زمینی و خاکی را رها می‌کنی و با بال دل به دراین شاهراه نورانی به پرواز در می‌آیی و چه پرواز دلچسبی دارند پرندگان مهاجر اربعین حسینی در این سرزمین سراسر نور، خلوص، یکرنگی و یک دست سفید.

خوشا آنان که بخت و اقبال یارانش بود و توفیق رفیق راهشان شد تا مسافر کربلا شوند و به پابوسی آقا و تسلیت‌گویی بانوی احیاگر جهاد کربلایی‌ها بروند پرندگان مهاجر سرزمین کربلا التماس دعا و ما جاماندگان را زیر دعا کنید.

هر سال میلیون‌ها نفر از عشاق حسین بن علی (ع) پا در شاهراه پیاده‌روی اربعین حسینی می‌گذارند تا ارادت خویش فرمانده قیام کربلا ادا نمایند اما بنیان‌گذاران این رویداد بین‌المللی چه کسی و یا چه کسانی بودند.

واضح و مبرهن است که اولین بنیانگذاران این طی طریق زینب کبری (س)، امام سجاد (ع) و جابر بن عبدالله انصاری به‌همراه جمعی از قبیله بنی‌هاشم بودند که چهل روز پس از شهادت امام حسین (ع) بر سر مزارش رفتند و سال‌های بعد ائمه و پیشوایان شیعه و پیروانشان همین سنت را اجرا کردند.

طی قرن‌ها نیز پیاده‌روی اربعین به‌ویژه از نجف تا کربلا رواج داشت و بزرگان تشیع به ترویج این نوع زیارت پرداختند و خود همراه دوستداران اهل‌بیت (ع) به زیارت پیاده حرم امام حسین (ع) شتافتند. در ایران در دوره حکومت‌های آل‌بویه و صفویه زیارت کربلا با پای پیاده توسط علما ترویج‌شده است و در میان متاخرین نیز بزرگانی نظیر شیخ انصاری، آخوند خراسانی، محدث نوری و... به همراه یاران و شاگردانشان به پیاده‌روی اربعین می‌رفته‌اند.

در این میان محدث نوری هرسال و در مناسبت‌های مختلف به همراه شاگردانش پیاده به زیارت می‌رفت و در ترویج زیارت اربعین نقشی ویژه داشت.

در عصر جدید نیز هرچند با افزایش وسایل نقلیه و گسترش شبکه راه‌ها پیاده‌روی اربعین کمتر شد اما از سال ١٢۶٢ تا ١٣۵٣ شمسی آیت ا... سید محمود شاهرودی هر سال به همراه شاگردانش پیاده به زیارت حرم کربلا می‌رفت و با اقدام وی جریانی جدید آغاز شد.

آیت‌الله شاهرودی احیاگر پیاده‌روی کربلا و موسس نخستین بعثه در مکه و مدینه است.

بعد هم که معلوم است؛ از سال ۱۳۸۲ پیاده‌روی اربعین میلیونی شد و از اوایل دهه ۹۰ این گردهمایی بزرگ بین‌المللی با جمعیتی بین ۱۵ تا ۲۶ میلیون نفر برگزار می‌شود. 

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1485794

مهمترین اخبار ایران و جهان: