نیوز سیتی!
09 مرداد 1402 - 17:47

آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله زده خوی

از آنجا که کمتر از دو ماه تا پایان فصل گرم سال فرصت باقی است ،روند بازسازی مناطق زلزله زده خوی در حال انجام است و نیازمند نظارت بیشتر برای اتمام به موقع عملیات بازسازی می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، هشتم بهمن ماه سال گذشته زلزله  ۵.۹ریشتری شهرستان خوی در آذربایجان‌غربی را لرزاند.این زمین لرزه ۳نفر فوتی و بیش از هزار مصدوم برجای گذاشت و براثر آن بیش از دوهزار واحد تخریب و ۱۱ هزار و ۱۰۰واحد نیز آسیب دید که نیاز به تعمیردارد. پس از گذشت چند ماه از زلزله ۵.۹ریشتری در شهرستان خوی وضعیت در این مناطق به ثبات رسیده و روند بازسازی منازل و ساختمان‌های تخریب شده آغاز شده است.

از همان روزهای نخست زلزله رییس جمهور و سایر مسوولانی که جهت بازدید از وضعیت مردم به این مناطق سفر می‌کردند، بر آغاز سریع ساخت و سازها و لزوم اتمام به موقع بازسازی واحدهای آسیب دیده از زلزله تاکید کرده بودند.

از آنجا که کمتر از دو ماه تا پایان فصل گرم سال فرصت باقی است سراغ مسوولان استانی رفته ایم تا آخرین روند بازسازی این مناطق را جویا شویم.

بازسازی مناطق زلزله زده به سرعت در حال انجام است

یاسررهبردین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در مناطق زلزله زده خوی اظهار داشت: طی سال گذشته شهرستان خوی درگیر زلزله های متداوم بالای پنج ریشتری بوده و در تاریخ های 13 مهر و 28 دی ماه و هشت بهمن  رخ داد که علاوه تخریبهای زیادی که در منطقه به وجود آورد با پس لرزه های زیاد باعث نگرانی و ترس  اهالی شده بود.

وی ادامه داد: در زلزله ۱۳ مهرماه تعداد ۱۱۰۰ واحد تخریبی و ۴۲۰۰ واحد تعمیری و ۵۲۲ واحد دامی و در زلزله دوم ۳۷۰ واحد تخریبی و ۳۶۰۰ واحد تعمیری و در زلزله سوم ۱۷۵۰ واحد تخریبی و ۷۵۰۰ واحد تعمیری برآورد شده است.

 

 

 معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در مراحل اولیه اقدامات موثری جهت آواربرداری و امدادرسانی با همکاری استان‌های مجاور انجام شد و مدیریت بحران در اولین ساعات وقوع حادثه و مقام عالی استان در مناطق حادثه دیده حضور یافتند.

 وی ادامه داد: حضور مقامات عالی کشوری و استانی در مناطق زلزله زده خوی باعث شد راهگشایی های زیادی در زمینه بازسازی مناطق زلزله زده انجام شود و اعتبارات لازم هر چه سریعتر تامین شده و اقدامات لازم برای بازسازی انجام شود.

رهبردین گفت: طبق پیگیری های انجام شده توسط مقام عالی استان در سریعترین زمان ممکن تخصیص اعتبار، آوردبرداری اسکان اضطراری آسیب دیدگان و ایجاد کمپ ها انجام شد.

وی با اشاره به زلزله 13 مهر ماه تصریح کرد: تعداد ۱۱۰۰ واحد آواربرداری انجام شده و تعداد ۹۲۰ واحد اجرای فونداسیون رخ داده و اسکلت بندی ۸۲۰ واحد رو به اتمام بوده و دیوارجینی ۲۵ واحد انجام شده است.

رهبردین عنوان کرد: با توجه تسهیلات درنظر گرفته شده در زلزله بهمن ماه مبلغ 60 میلیون تومان وام بلاعوض و تسهیلاتی به میزان 250 میلیون برای واحد های روستایی و 300 میلیون برای واحدهای شهری در نظر گرفته شد.

 

وی خاطر نشان کرد: تسهیلات بلاعوض پرداخت و تسهیلات مراحل اول و دوم نیز پرداخته شده است که علاوه بر پرداخت تسهیلات ، 150 کیسه سیمان رایگان و 250 کیلوگرم میلگرد رایگان ، ماسه رایگان و آوربرداری و پی کنی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داده شده است است.

 معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجا‌غربی  با اشاره به اینکه احداث 400 واحد مسکونی به اتمام رسیده  است تصریح کرد : تمام واحدهای که مراحل ساخت آن شروع شده است تسهیلات اول و دوم و سوم خود را دریافت کرده‌اند .

وی خاطرنشان کرد: با توجه اقدامات انجام شده  شاهد عملکرد بسیار مناسبی در بحث ساخت و ساز و آواربرداری منازل تخریب شده انجام شده و طی این مدت روند ساخت و ساز بسیار مناسب ارزیابی می‌شود .

رهبردین با اشاره به همکاری مناسب بانک های عامل در خصوص تخصیص تسهیلات عنوان کرد: با توجه به پیگیری‌ها مقام عالی استان و رایزنی‌های انجام شده و دستورات اتخاذ شده به بانک‌های عامل اقدامات موثری انجام شده و انتظار می‌رود بانک مسکن نیز همچون سایر بانک‌ها همکاری لازم و هر بیشتر در خصوص پرداخت تسهیلات انجام دهند .

وی ادامه داد: بعد از وقوقع زلزله خوشبخاته در 14 روستای شهرستان خوی با توجه به تخصیص 18 میلیاردی اعتبار  اجرای مشارکتی طرح هادی انجام شده است.

 

رهبردین خاطرنشان کرد: متاسفانه در زلزله تعدادی از مساجد شهرستان دچار تخریب و آسیب شده بودند که با اعتبار تخصیص داده شده با همکاری بسیج سازندگی مرمت و بازسازی این مساجد انجام شده است.

تامین آب شرب روستاهای آسیب دیده

وی با اشاره به چهار روستای خنجرخان، اسماعیل کندی و مرتضی قلی عنوان کرد: این روستاها بالای دوهزار جمعیت بوده و طی 20 و 30 سال گذشته با مشکل تعمین آب شرب مواجه بودند که با تامین اعتبار انجام شده دو حلقه چاه در این روستاها ایجاد و مشکل تامین آب شرب این روستاها مرتفع شده  است.

ازجمله موارد دیگر می توان به بازنگری و الحاق محدوده در این روستاها انجام شد و زمین ها به داخل محدود بازگشته و از نعمت آب و برق بهرمنده و ساخت  و ساز آن انجام شود و امید است که به زودی آسفالت معابر نیز انجام شود .

وی گفت: از دیگر اقدامات انجام شده می توان به احداث سالن ورزشی در روستای مرتضی قلی کندی اشاره کرد که به زودی ایت موضوع نیز به نتیجه خواهد رسید.

رهبردین افزود: در خصوص زلزله 8 بهمن ماه در حدود 2120 واحد به طور کامل آواربرداری شده است و با توجه به حضور استان های معین و دستگاههای اجرایی و نیروهای مرزبانی سپاه همراه و همیار ما بوده اند در کمترین زمان ممکن آواربرداری انجام شد .

وی تصریح کرد : 1773 واحد اجرای فونداسیون و 1500 واحد اجرای اسکلت و هزار واحد سقف و دیوار چینی اجرا شده است و تعدادی از واحدها نیز اتمام و خانواده ها ساکن شده اند .

رهبردین خاطرنشان کرد: 14 مدرسه تخریبی وجود داشت که آواربرداری انجام و کانکس تهیه شد تا  دانش آموزان از نعمت تحصیل بهرمند شوند و مشکل اینترنت آنان رفع شد.

وی خاطرنشان کرد: 120 میلیارد اعتبارتخصیص یافته و بحث اجرای عملیات احداث مدارس که شامل 100 کلاس درسی می شود در حال انجام است.

این مقام مسوول گفت: تقریبا در حدود 30 مدرسه نیز تعمیر شده است .میللگرد رایگان سیمان رایگان در و پنجره و کاشی و سرامیک برای واحدهای که تخریب شده تخصیص یافته و پروانه آنان نیز به صورت رایگان صادر شده است.

از کمک‌های بلاعوض تا خدمات رایگان شهرداری

وی ادامه داد: 2120 واحد احداثی در حدود 1743 واحد انعقاد قرار داد انجام شده و 1678 واحد به بانک های عامل برای اخذ وام معرفی شده و 1564 نفر مرحل اول تسهیلات خود را دریافت کرده اند .

404 واحد از طرف بانک تجارت پرداخت شده و 388 واحد از بانک ملت و صادرات 371 واحد پرداخت شده و پیگیر هستیم ومراحل بعدی پرداخت شود.

 

تلاش برای اتمام بازسازی تا شروع روزهای سرد

جعفر برزگر مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی نیز با اشاره به آخرین وضعیت ساخت و ساز در منطقه زلزله زده خوی اظهار داشت: در ۸ بهمن ۱۴۰۱ زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۵٫۹  شهر خوی را لرزاند و این زمین‌لرزه در ساعت ۲۱:۴۴ روز شنبه در فاصله ۶ کیلومتری از شهر خوی در عمق ۷ کیلومتری زمین رخ داد.

وی با بیان اینکه حجم بالایی از منازل و مساکن دچار آسیب شده است عنوان کرد: بعد از وقوع حادثه اقدامات اولیه امداد و نجات انجام و در این فرصت اقدامات آواربرداری انجام شد.

وی با اشاره به میزان آواربرداری عنوان کرد:از تعداد ۲۱۲۰ واحد احداثی ، تعداد 2 هزار و هفت واحد آواربرداری انجام شده است.

برزگر خاطرنشان کرد: تعداد 2 هزار و 3 واحد عملیات فیزیکی با خط کشی انجام و تعداد یک هزار و 773 واحد بتن ریزی فنداسیون انجام شده است.

وی ادامه داد:تعداد یک هزار و  500واحد اسکلت نصب و تعداد هزار واحد اجرای سقف و تعداد 880  واحد دیوار چینی انجام شده است.

فرماندار ویژه شهرستان خوی نیز در خصوص روند پیشرفت فیزیکی بازسازی مناطق زلزله زده شهرستان خوی در زلزله هشتم بهمن ماه گفت: در زلزله هشتم بهمن، ۲ هزار و ۱۲۰ واحد نیازمند احداث و ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحد تعمیری در شهرستان خوی شناسایی شد که با حمایت و پیگیری شخص محترم استاندار آذربایجان غربی و تأمین منابع، 100 درصد تخصیص اعتبارات و تسهیلات مصوب هیأت دولت در این خصوص محقق شده و تا ۱۱۰ میلیون تومان به خانوارها در این شهرستان کمک بلاعوض پرداخت شده است و در صورت رسیدن کارهای ساختمانی به مرحله مورد نظر، کاشی و سرامیک، درب و پنجره و ایزوگام رایگان نیز به میزان سهمیه در نظر گرفته شده، به مالکان واحدها داده می‌شود.

ذبیح الله کاظمی با اشاره به مدیریت شهرستان در زلزله های سال گذشته گفت: حضور به موقع اعضای مدیریت بحران شهرستان و اجرای وظایف دستگاه‌ها ظرف چندماه گذشته از ویژگی‌های بارزی بود که در مدیریت بحران کمک بسزایی را انجام داد.

وی گفت:خدمات خوبی با همکاری همه دستگاه‌ها ارائه شد و در زلزله هشتم بهمن ماه در کمتر از ۲۴ ساعت موضوع اسکان اضطراری زلزله زدگان به خوبی اجرایی شد.

وی به تشریح اقدامات امداد رسانی و اسکان اضطراری زلزله های سال گذشته اشاره کرد و افزود: پخت و توزیع روزانه بیش از ۱۰۰ هزار پرس غذای گرم، توزیع بیش از ۵۰ هزار تخته چادر، همچنین ۱۲۰ هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته و راه‌اندازی ۱۱۰ کمپ اسکان موقت در کمتر از ۷۲ ساعت پس از وقوع زلزله و خدمات دیگر، نشان می‌دهد که همه از جمله نهادهای انقلابی، دولتی، خیّران، هلال احمر و سپاه و ارتش در خدمات رسانی به زلزله‌زدگان پای کار بودند.

فرماندار خوی  در پایان با اشاره به اینکه بازسازی چند مدرسه و مسجد در شهرستان گفت:  با پیگیری‌های استاندار محترم آذربایجان غربی برای اخذ اعتبارات برای تعمیرات و ساخت مدارس و مسجد قابل تقدیر است که در بحث بازسازی مساجد و مدارس در مواقع بحرانی اعتبار خاصی اختصاص نمی یافت که  برای تعمیر و احداث 44 باب مدرسه با اعتبار بالغ بر 138 میلیارد تومان و برای تعمیر و احداث 40 مسجد با اعتبار 10 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

پایان پیام

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1420315

مهمترین اخبار ایران و جهان: