نیوز سیتی!
31 اردیبهشت 1402 - 05:44

نشنال اینترست: درگیری در سودان مصر را به لبه پرتگاه می‌کشاند

یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای می‌نویسد که درگیری مسلحانه در سودان پتانسیل گسترش و شعله‌ورتر کردن سایر درگیری‌های منطقه بویژه در مصر را دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، درگیری در سودان ادامه دارد و اوضاع در حال تشدید است و عواقب آن فراتر از مرزهای سودان در حال گسترش است. این موضوع را مجله آمریکایی «نشنال اینترست» تأیید می‌کند و در مقاله‌ای درباره اینکه درگیری در سودان ممکن است مصر را به سمت بی ثبات سوق دهد، هشدار می‌دهد.

مجله آمریکایی «نشنال اینترست» در مقاله‌ای که تحت عنوان «بحران سودان مصر را به لبه پرتگاه می‌برد» منتشر شده، می‌نویسد که درگیری مسلحانه در سودان پتانسیل گسترش و شعله‌ورتر کردن سایر درگیری‌های منطقه‌ای را نیز به همراه دارد و بر توانایی منطقه‌ای مصر نیز مؤثر است.

درگیری در سودان ادامه دارد، در حالی که پناهجویان در حال تلاش برای خروج از خارطوم و مهاجرت به مناطق همسایه سودان هستند و بیشتر آنها به ویژه به مصر فرار می‌کنند.

اگرچه چاد اکنون تعداد کمی از پناهندگان را می‌پذیرد، اما در ابتدا به دلیل فشارهای داخلی مرزهای خود را بست و تنها مرز مصر و سودان به عنوان تنها گزینه مناسب برای پناهجویان فراری از خشونت باقی ماند.

سودان از دیرباز شریک اقتصادی عمده مصر بوده است. مصر با درآمد نزدیک به ۱ میلیارد دلار در سال در روابط تجاری با سودان، همچنین برنامه‌های استراتژیک برای سرمایه گذاری کشاورزی در سودان ارائه کرده است و این برنامه‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در حال حاضر به دلیل درگیری‌ها متوقف شده است.

مصر به عنوان دروازه‌ای به شمال آفریقا برای کشورهای غربی، شریک تجاری و سیاسی مهمی با بسیاری از کشورهای منطقه است. تجارت دوجانبه ایالات متحده با مصر در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۹.۱ میلیارد دلار بود، در حالی که تجارت آن با اتحادیه اروپا از ۳۷ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۲ فراتر رفت.

آن گونه که نشنال اینترست می‌گوید، مصر همچنین علاوه بر ارزش اقتصادی خود برای غرب، نقشی استراتژیک در اتحادیه عرب ایفا می‌کند، زیرا به تأمین صلح و ثبات منطقه‌ای کمک می‌کند.

مصر همچنین به دلیل منابع طبیعی عظیم خود از جمله نفت، گاز طبیعی، فسفات و سنگ آهن شناخته شده است. علاقه به این منابع در مصر از زمانی که جنگ در اوکراین منجر به تورم در بازار انرژی شد، به طور چشمگیری افزایش یافته است.

با این حال، مصر خود در وضعیت اقتصادی ناپایداری قرار دارد، زیرا با تورم بی‌سابقه‌ای مواجه است، که باعث شده عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر نسبت به هجوم پناهندگان از سودان به کشورش و ایجاد بار اقتصادی فزاینده بر اقتصاد مصر ابراز نگرانی کند.

مصر همچنین در نتیجه درگیری در سودان، نگرانی‌های امنیتی جدی دارد و این درگیری‌ها می‌تواند فرصت‌هایی را برای تروریسم، قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و فعالیت‌های غیرقانونی در بالاترین سطح ایجاد کند.

افزایش عبور و مرور تعداد پناهجویان امکان عبور اعضای گروه‌های افراطی به مصر را افزایش می‌دهد، مصری که سال‌ها از سوی تروریست‌ها هدف قرار داده شده بود و در سال‌های گذشته برای ایجاد ثبات و امنیت تلاش زیادی کرده بود.

منطقه مرزی بین دو کشور دارای سابقه خشونت است، گروه‌های افراطی مانند داعش و القاعده اغلب از این منطقه برای فعالیت‌های غیرقانونی استفاده می‌کنند و همین وضعیت باعث شده تا مصر نیروهای ضد تروریسم خود را برای محافظت از پناهندگان و بهبود امنیت به مرز اعزام کند.

این مجله آمریکایی همچنین استدلال کرد که جنگ در سودان، این کشور را در معرض خطر فروپاشی قرار داده است و مصر با توجه به وضعیت اقتصادی شکننده‌اش، با همین خطر روبروست و احتمال بی‌ثباتی و درگیری بیشتر در منطقه باید در نظر گرفته شود.

همچنین، با وجود ده‌ها هزار جنگجو، حامیان خارجی و منابع در هر دو طرف درگیری سودان، نمی‌توان گفت که این جنگ چه زمانی پایان می‌یابد و در نتیجه چند نفر همچنان آواره خواهند شد.

این مجله تاکید کرده که کمک به مصر در کاهش بحران پناهجویان یکی از اقداماتی است که غرب می‌تواند برای مهار پیامدهای درگیری انجام دهد.

این گزارش نتیجه‌گیری می‌کند در حالی که واشنگتن هم ارتش سودان و هم نیروهای پشتیبانی سریع را در مذاکرات جاری در شهر جده عربستان مشارکت می‌دهد، باید آشتی میان آن‌ها را تشویق کند و به راه‌حلی پایدارتر و موفقیت‌آمیز دست یابد، در غیر این صورت همه کشورهای منطقه باید با عواقب بحران سودان مواجه شوند. شکست این تلاش‌ها که با بحران فزاینده پناهجویان همراه است، فشار اضافی بر اقتصاد مصر ایجاد خواهد کرد و می‌تواند این کشور را به لبه پرتگاه بکشاند و منطقه را بی ثبات کند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1226515

مهمترین اخبار ایران و جهان: