نیوز سیتی!
04 دی 1401 - 10:59

دلیل محرومیت‌ها و فقر و بیکاری در بهمئی به روایت امام جمعه/جوانان بیکار و معادنی که خام فروشی می‌شوند

امام جمعه شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد و به ویژه شهرستان بهمئی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیار خوبی در زمینه معادن دارد، گفت: سال‌ها چشم انتظاریِ مردم این شهرستان در کنار این معادن و سرمایه‌های بزرگ و وعده‌های گوناگون برای راه اندازی، کسب درآمد، اشتعالزایی و جلوگیری از خام‌فروشی محقق نشد که باید نسبت به تامین حقوق عمومی مردم در این زمینه اقدام شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از بهمئی، مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد، امام جمعه و فرماندار شهرستان بهمئی از شهرک صنعتی خلیج فارس این شهرستان بازدید کردند.

مدیرعامل شهرک های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت؛ شرکت شهرک های صنعتی دو وظیفه خطیر دارد نخست تملک و توسعه اراضی در جهت ایجاد شهرک یا ناحیه صنعتی با تهیه و تکمیل کلیه زیر ساخت های مورد نیاز استقرار صنایع در شهرک ها و نواحی صنعتی و ایجاد زیرساخت مناسب شامل آب، برق ،گاز، تلفن و فضای سبز و همچنین حمایت و توسعه صنایع کوچک و متوسط در بعد نرم افزاری شامل توسعه فناوری با حمایت از استقرار شرکت های دانش بنیان با توجه به شعار سال مقام معظم رهبری، بهبود روشهای تولید، ارتقاء بهره‌وری صنایع کوچک حمایت از تورهای صنعتی به منظور اشنایی با تجارب سایر واحدهای تولیدی موفق، حمایت از خوشه های کسب و کار و...

سهیل مرادی‌نژاد خاطرنشان کرد: رسالت اصلی شرکت شهرکهای صنعتی ایجاد زیر ساخت مناسب جهت استقرار صنایع و واحدهای تولیدی است.

مدیرعامل شهرک های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در شهرک صنعتی لیکک سه فقره قرارداد منقعد شده است که دو واحد پروانه بهره داری اخذ کرده اند که هم اکنون فقط واحد تولید آهک هیدراته است فعال می باشد.

مرادی نژاد افزود: فضای فیزیکی ما در این شهرک صنعتی و سایر شهرکها و نواحی صنعتی در حال واگذاری زمین به طور خاص آماده سرمایه گذاری و حمایت از استقرار صنایع و متقاضیان بخش تولید است.

وی گفت: استاندار و معاون اقتصادی همواره دغدغه تولید را دارند و بر حمایت و مساعدت سرمایه گذاران و کسانی که در اشتغالزایی تلاش می کنند تاکید و همراهی فراوان دارند.

مرادی نژاد اضافه کرد: به عنوان متولی بخش زیر ساخت واحدهای صنعتی آماده حمایت از سرمایه گذاران هستیم.

وی گفت: علاوه بر تامین امکانات زیربنایی در شهرک ها و نواحی صنعتی برای هر کسب و کار، آن هم به شکلی کاملا مناسب واحد های صنعتی یقینا می توان گفت که شهرک صنعتی مکانی امن برای سرمایه گذاری است.

مدیرعامل شهرک های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: می توان گفت از مزایایی استقرار در شهرک های صنعتی مستثنی بودن از قوانین شهرداری، صدور رایگان و بدون هزینه مجوزهای احداث و پایان کار طرح های صنعتی و... است.

وی در خصوص سرمایه گذار جدید خارجی_ایرانی جهت استقرار در فاز توسعه شهرک صنعتی لیکک گفت: سرمایه گذار تقاضای ۵۰ هزار هکتار زمین داشتند و ما در این خصوص آمادگی لازم جهت واگذاری زمین به ایشان را داریم. ما حتی حقوق عرفی مربوط به منابع طبیعی و به مبلغ ۱۲۰ میلیون را نیز پرداخت کردیم که نشان از عزم جدی این شرکت در حمایت از سرمایه گذار و آماده نمودن بستر سرمایه‌گذاری را دارد.

مرادی‌نژاد ادامه داد: این اولین بازدید رسمی در شروع به کارم بود که با پیگیری حجت الاسلام صلواتی امام جمعه شهرستان بهمئی و همچنین فرماندار شهرستان بهمئی صورت گرفت که از هر دو تقدیر و تشکر می‌کنم.

امام جمعه شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد و به ویژه شهرستان بهمئی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیار خوبی در زمینه معادن دارد، گفت: سال‌ها چشم انتظاریِ مردم این شهرستان در کنار این معادن و سرمایه‌های بزرگ و وعده‌های گوناگون برای راه اندازی، کسب درآمد، اشتعالزایی و جلوگیری از خام‌فروشی محقق نشد که باید نسبت به تامین حقوق عمومی مردم در این زمینه اقدام شود.

حجت الاسلام اسماعیل صلواتی افزود: شهرستان بهمئی شهرستان ظرفیت هاست اما چرا زیرساخت‌ها تاکنون به وجود نیامده اگر کارخانه مادر در اینجا ایجاد می‌شد با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که در شهرستان وجود داشت و دارد قطعا روی اشتغال و تولید تاثیرگذار بود نه اینکه در حال حاضر فقط مصرف کننده باشیم.

امام جمعه شهرستان بهمئی ادامه داد: امروز می بینیم که معادن سنگ شهرستان به صورت رایگان از این منطقه خارج می شود و هیچ گونه عایدی برای این مردم ندارد ای کاش مسئولان در گذشته زمینه را برای ایجاد کارخانه ها در این شهرستان فراهم می کردند و اگر گذشتگان به فکر مردم و شهرستان بودند اولویت بندی می کردند و چندین کارخانه را در این شهرستان ایجاد می‌کردند اوضاع این گونه نبود.

وی با بیان اینکه، خام‌فروشی یکی از مشکلات اساسی و بلای جان ثروت‌های ملی از جمله معادن استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان بهمئی است افزود: در شهرستان بهمئی ۶ معدن سلستین در روستا‌های گنبد بردی، دوپری نظری، قبر قیصر، گودبن، پیرمورد و دره بید کشف و برخی از این معادن در حال بهره برداری است.

حجت الاسلام صلواتی ادامه داد: معادن سلستین بهمئی با ظرفیت بالقوه استخراج سالانه هزار تن و با درجه کیفی خوب، به لحاظ ارزش صادراتی و ارز آوری اهمیت مهمی در بهبود و شکوفایی اقتصاد شهرستان بهمئی، استان و کشور دارد.

امام جمعه شهرستان بهمئی گفت: اما امروز شاهد این همه محرومیت و فقر و آسیب های اجتماعی و بیکاری جوانان نبودیم یکی از رسالت های اداره صمت برنامه ریزی هدفمند با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل ها در کوتاه مدت و بلند مدت برای شهرستان و برای آیندگان است.

حجت الاسلام صلواتی افزود: نباید دچار روزمرگی شویم باید ظرفیت‌ها را از قوه به فعل تبدیل کنیم از مسئولین استان مطالبه جدی کنیم از نماینده مجلس، استاندارو از وزیر زیرا باید نگاه رو به جلو داشته باشیم.  

وی بیان کرد: باید با علم و آگاهی بدانیم چه کارخانه و کارگاه زیربنایی و تولیدی می تواند در اشتغال و معیشت مردم تاثیر گذار باشد و آن را تبدیل به مطالبه عموم کرده و از مسئولان مطالبه کنیم.

حجت‌الاسلام صلواتی ادامه داد: چرا این همه معادن در بهمئی خام فروشی می‌شود؟ چرا سرمایه گذارن در این دیار ظرفیت ها سرمایه گذاری نمی کند؟ چرا بعضی از مردم همکاری نمی کنند؟ چرا مسئولان متولی زمینه حضور سرمایه گذاران را در این منطقه فراهم نمی‌کنند؟.

امام جمعه شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه، شهرستان بهمئی دارای ظرفیت‌هایی است که در نقاط مختلف جهان برای دسترسی به آن تلاش می‌کنند، ولی سهم ناچیز معادن در توسعه و اشتغال شهرستان همواره باعث نارضایتی مردم شهرستان بوده است، گفت: یکی از مطالبات همیشگی مردم، جلوگیری از خام‌فروشی معادن سلستین است، که ساخت و راه‌اندازی کارخانه کربنات استرانسیوم، علاوه بر پایان دادن به خام‌فروشی معادن سلستین، نقش مهمی در زمینه کاهش بیکاری و حل مشکل اشتغال در شهرستان خواهد داشت و آن کارخانه هنوز که هنوز راکد است.

انتهای پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 932092

مهمترین اخبار ایران و جهان: