نیوز سیتی!
03 دی 1401 - 10:45

قصه‌گویان برتر اصفهان، مرکزی و یزد به مرحله کشوری راه یافتند

یزد- در آیین اختتامیه مرحله منطقه‌ای دومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید در استان یزد، ۶ قصه‌گوی برتر از استان‌های یزد، اصفهان و مرکزی به مرحله کشوری این رویداد راه یافتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین اختتامیه مرحله منطقه‌ای دومین جشنواره قصه‌گویی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با عنوان «نهال امید» در کتابخانه جوادی یزد برگزار شد.

در این مراسم که با حضور محسن رفیعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد؛ جمال قهرمانی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ سعید زارع، مدیر اسناد و کتابخانه ملی استان یزد و جمعی از اعضای کتابخانه‌، قصه‌گویان استانی، کتابداران و اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد، ۶ قصه‌گوی برتر مرحله منطقه جشنواره نهال امید معرفی شدند و به مرحله کشوری راه یافتند.

رفیعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد در این آیین با تأکید بر این‌که جشنواره قصه‌گویی نهال امید یکی از برنامه‌های فرهنگی و اثربخش نهاد کتابخانه‌های عمومی است که می‌تواند به تقویت باورهای دینی و ملی ما در قالب قصه کمک کند، تصریح کرد: دور پیشین این جشنواره که دو سال پیش برگزار شد، سبب شد قصه‌گویی به عنوان یکی از ابزارهای تربیتی در بخش کودک کتابخانه‌ها موردتوجه قرار گیرد و تعداد زیادی از همکاران کتابدار نسبت به این فعالیت مؤثر فرهنگی اقبال نشان دهند.

وی افزود: در مرحله منطقه‌ای جشنواره که استان یزد میزبان آن بود، در مجموع ۲۲ قصه از سه استان یزد، اصفهان و مرکزی اجرا شد که در نهایت با نظر هیأت داوران، ۶ شرکت‌کننده در دو بخش قصه‌گویان کتابدار و قصه‌گویان بخش آزاد از این منطقه به مرحله کشوری راه یافتند.

در بخش دیگری از آیین پایانی مرحله منطقه جشنواره قصه‌گویی نهال امید، سیدحسین پیغمبری، از داوران بخش منطقه‌ای جشنواره، بیانیه پایانی هیأت داوران این مرحله را قرائت کرد.

وی در سخنانی با تأکید بر کیفی بودن محتوای قصه‌ها و فرم اجرا، تصریح کرد: داستان خوب و اجرای مسلط قصه‌گوها، کار را برای داوری سخت کرده بود و در نهایت، برخی جزئیات سبب انتخاب برترین‌ها شد.

پیغمبری اضافه کرد: به کارگیری درست ابزار و همچنین طراحی خوب صحنه و لباس از نکات مثبت این مرحله بود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه قصه‌گویی ابزاری که روی صحنه می‌آید باید در خدمت قصه باشد و به روایت درست آن کمک کند. البته استفاده از ابزار تا جایی جایز است که از حوزه قصه‌گویی دور نشده و به حوزه نمایش وارد نشویم.

این داور جشنواره بر استفاده مناسب از گویش‌های محلی در قصه‌گویی تأکید کرد و گفت: استفاده از گویش‌ها و لغات محلی هرچند قصه را جذاب می‌کند اما آن را محدود به مخاطب محلی می‌کند و باید فکری برای مخاطبان دیگر نیز بشود تا این دسته از مخاطبان نیز در فهم محتوای قصه دچار مشکل نشوند.

وی روایت‌های متعدد در دل یک قصه را از آفات برخی اجراهای این مرحله دانست و بیان داشت: یکی از مشکلات این است که قصه‌های فرعی متعددی را در دل قصه اصلی روایت کنیم که این امر سبب می‌شود مخاطب، خط اصلی داستان را گم می کند. تعدّد شخصیت در یک قصه هم می‌تواند خط اصلی داستانی را برای مخاطب گم کند.

پیغمبری در بخش پایانی سخنان خود توجه به قصه‌های کهن در روایت‌های امروزی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد، توجه و پرداختن به قصه‌های کهن است و لازم است قصه‌گویان ما این داستان‌ها را بروز و امروزی کرده و برای مخاطب کودک خود تعریف کنند، به این ترتیب هم نسخه جدیدی از قصه‌های قدیمی در دسترس مخاطب قرار می‌گیرد و هم قصه‌های قدیمی و داستان‌های کهن به دست فراموشی سپرده نمی‌شوند.

در بخش پایانی مرحله منطقه‌ای دومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید، شش قصه‌گوی برتر این مرحله با رأی هیأت داوران انتخاب شدند و از آنان تجلیل شد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 929735

مهمترین اخبار ایران و جهان: