نیوز سیتی!
16 تیر 1402 - 10:01

شرکت دانش بنیان تبریزی رقیب غول‌های تجارت الکترونیک در جهان!

شرکت دانش بنیانی در تبریز بُرد الکترونیکی تولید می کند که از بابت کیفیت و استاندارد با کشورهای کره، کشورهای اروپایی و چین و از نظر قیمت با کشورهای چین رقابت می کند.

خبرگزاری فارس_ تبریز؛ کتایون حمیدی: در مدرسه‌ای که درس می‌خواندم به ما یاد داده بودند که  "وطن با حضور نوابغ زندگی می‌کند و با خون شهدا زنده می‌ماند"؛ این حرف را همیشه در گوشه‌ای از مغزم نگه داشته بودم تا اینکه وارد عرصه رسانه شده و بیشتر و بیشتر با هر دو قشر نبوغ و شهدا آشنا شدم؛ تازه اینجا بود که به کلمه به کلمه این حرف رسیدم.

برای این منظور در حاشیه نشست هم‌اندیشی برگزیدگان ادوار رینوتکس گفتگویی با یکی از نوابغ کارآفرین استان انجام دادیم که طرح و ایده‌های اجرایی او نه تنها موجب کارآفرینی برای جوانان زیادی شده است، بلکه تولیدات‌اش هم در رقابت با بازار بزرگ جهانی و ابرقدرت‌هایی مثل کره و چین و کشورهای اروپایی است.

 جعفر صبحی، عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و مدیرعامل شرکت و کارخانه تولیدی دانش بنیان صبح پارلا آسیا است که از سال ۱۳۷۴ و درست زمانی که هنوز خود دانشجوی کارشناسی برق دانشگاه تبریز ایده این کار در ذهن‌اش زده شد.

وی با بیان اینکه «شرکت و کارخانه تولیدی بنده در بخش تولید بُرد الکترونیکی در حوزه لوازم خانگی و صنایع خودرو فعال است»، اظهار کرد: «از سال ۱۳۷۴ و زمانی که سال سوم دانشجوی برق در دانشگاه تبریز بودم فعالیت‌های سطحی در حوزه تحصیلی خودم شروع کردم که غالبا به یاری اساتیدم انجام می‌گرفت، زمانی که وارد مقطع کارشناسی ارشد شدم فعالیت‌های خودم را بیشتر کردم و تا مقطع دکترا در زمینه آی سی فعالیت‌های گسترده داشتم و حتی موضوع تِز دکترای بنده یک آی سی بود که لایسنس (گواهینامه) آن را به یک شرکت ژاپنی واگذار کردم».

صبحی افزود: « خلاصه، بعد از دکترا ایده این در سرم زده شد که این فعالیت‌ها را یکپارچه و توسعه دهم! یعنی زمینه آی سی که در آن فعال بودم یک تحول رقم بزنیم و به جای اینکه لایسنس‌های کار شده خودمان را به کشورهای دیگر واگذار کنیم، خودمان از آنها بهره‌برداری کنیم از این‌رو از سال ۱۳۸۵ تصمیم گرفتم تا کاری کنم که مصرف آی سی در کشور خودمان افزایش یابد و اگر در روزهای آتی خواستیم که دست به تولیدی بزنیم از همین محصولات خودمان استفاده کنیم و نیاز به خارج هم نداشته باشیم».

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: ابتدا در دو حوزه خودرو و لوازم وارد شدیم و در این دو بخش بُرد تولید کردیم و از سال ۱۳۸۹ به صورت رسمی یک مجموعه تولید بُرد را به بهره‌برداری رساندیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر می‌توانم اذغان کنم که یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدی بُرد در ایران هستیم و اکثرا کارخانه‌های بزرگ ایران، بُردهای خود را از کارخانه ما تهیه می‌کنند.

بردهای تولیدی ایرانت در بازارهای دنیا

صبحی خاطرنشان کرد: به جرات می‌توانم بگویم که از بابت کیفیت و استاندارد با کشورهای کره، کشورهای اروپایی و چین در رقابت هستیم و از نظر قیمت نیز با کشور چین در رقابت هستیم.

مدیرعامل شرکت و کارخانه تولیدی دانش بنیان صبح پارلا آسیا اظهار کرد: با توجه به اینکه در کشور ما هیچگونه ممنوعیت وارداتی و حمایت تعرفه‌ای در بخش ما وجود ندارد ولی با این حال ما این را به یک فرصت تبدیل کردیم تا بتوانیم به یک چالش رقابتی وارد شویم زیرا شاید اگر حمایتی بود و یا جلوی واردات در این حوزه را می‌گرفتند ما تا این اندازه رشد و پیشرفت نمی‌کردیم.

وی گفت: در حال حاضر وقتی برای فروش بُردهای تولیدی به کشورهای خارجی می‌رویم از ایران شرکت ما در برابر ابرغول‌هایی مثل چین و اروپا حرفی برای گفتن دارد و البته در این میان باید از نظر کیفیت و قیمت هم با آنها رقابت کنیم.

 ساخت موبایل و خانه هوشمند 

صبحی افزود: البته طرح‌های توسعه‌ای دیگر مثل پروژه ساخت موبایل و خانه هوشمند را پیش می‌بریم که با اجرای این طرح تمام بُردهای لوازم خانگی اعم از یخچال، هود، لباس‌شویی، کولر و فر، پکیج‌های گرمایشی در کارخانه تولید خواهد شد.

وی تاکید کرد: به صراحت می‌توانم بگویم که هر وسیله الکترونیکی که می‌خرید قطعا بالای ۷۰ درصد از بردهای کارخانه تولیدی ما در آن نصب شده است.

صبحی اضافه کرد: این امکان برای ما وجود دارد تا همه این بردها را در بستر یک اپلیکیشن به صورت یکجا کنترل شوند.

تولید محصولات با کلید هوشمند

مدیرعامل شرکت و کارخانه تولیدی دانش بنیان صبح پارلا آسیا اظهار کرد: محصولات دیگری نیز در حال تولید است که تا دو ماه دیگر از آنها رونمایی خواهد شد، برای نمونه کلید خانه، پکیج‌ها، چراغ‌ها و پرده و غیره توسط یک کلید به صورت هوشمند کنترل خواهد شد؛ این محصول شارژی است.

وی همچنین گفت: یکی دیگر از محصولاتی که قرار است در روزهای آینده از آن رونمایی کنیم، تولید موبایل است که طراحی آن شروع شده و در مرحله بازاریابی و نحوه فروش هستیم تا با گذر موفق از این مسیر بتوان بخش مونتاژ آن با قطعات کمتر و سپس گسترش قطعات ادامه داد و در نهایت و تحقق همه این پیش‌بینی‌ها بتوان رفته رفته قطعات را خودمان بسازیم و تماما به تولید بومی برسد».

صبحی ادامه داد: در ایران دو نوع تولید است؛ یک مدل که فقط پیچ‌های محصول را در ایران می‌بندند و مدل دیگر مبتنی بر طراحی است، یعنی تولید زمانی ارزش دارد که طراحی ان محصول مختص خود کارخانه باشد.

وی تصریح کرد:  در حال حاضر اکثرا شاغلان در کارخانه بنده از دانشجویان خودم و یا سایر دانشگاه‌ها هستند؛ برای نمونه ۱۰۰ نفر فقط در بخش R&D  (تحقیق و توسعه) کارخانه کار می‌کنند و که مدام در حال چک کردن آخرین و بروزترین تولیدات هستند که بلافاصله آن را به بدنه کارخانه تزریق کنند تا از تولیدات به روز عقب نمانیم.

صبحی ادامه داد: ۳۰ درصد کارکنان کارخانه در بخش نرم افزار و ۷۰ درصد نیز در حوزه سخت افزار فعالیت می‌کنند و در مجموع ۵۶۰ نیروی فعال و جوان و متخصص در حال فعالیت‌ هستند؛ به عبارت دیگر هدف دیگر از این کارخانه این است که به جوانان تحصیل کرده و با استعداد و با پشتکار بگوییم که کار است، فقط کافیست خودتان بخواهید.

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: مجموعه‌های دیگری نیز الآن در حال فعالیت و تولید بُرد هستند که به وجود تک به تک‌شان افتخار می‌کنم؛ چراکه وقتی بنده این کار را شروع کردم هیچ شرکت تولید بُرد در ایران وجود نداشت و وقتی من حرف از  رقابت با کشور چین می‌زدم همه می‌خندیدند که چطور می‌توانی با چین رقابت کنی ولی با کار و تولیدمان نشان دادیم که می‌شود؛ فقط کافیه که به خودتان و توانایی‌های خود ایمان داشته باشید».

تبدیل تبریز به قطب الکترونیک

وی افزود:  اگر بخواهیم واقع‌بین باشم، به حق تبریز در حال تبدیل شدن به قطب الکترونیک است؛ و به صراحت می‌توانم بگویم که در این موضوع شرکت ما یک پای این ماجراست.

صبحی تاکید کرد: البته مزیت اصلی ما نیروی انسانی و دانش فنی ماست؛ تولیدات کارخانه ما علاوه بر کیفیت و ایجاد اولین در کشور باعث کاهش هزینه خروج از ارز از کشور هم شده است و بار هزینه را برداشته است.

وی گفت: وقتی ما فعالیت می‌کردیم چیزی به عنوان دانش بنیان وجود نداشت. از این‌رو با روی کار آمدن موضوع ایجاد شرکت‌های دانش بنیانی، به یکی از  اولین شرکت‌های دانش بنیان تبدیل شدیم.

تولید ۳۵۰ نوع محصول الکترونیکی

صبحی تصریح کرد:۳۵۰ نوع محصول تولیدی در کارخانه تولید می‌شود که سالانه نزدیک به ۱۰۰ نوع محصول در سال تولید می‌کنیم که ماکزیمم عمر آنها از نظر فروش فقط دوسال است و اگر در طی این دوسال فروش نرود، کنار گذاشته شده و محصول بروزرسانی می‌شود به عبارت دیگر ۳۰ درصد از محصولات ما دوباره تولید و بروزرسانی ‌می‌شوند.   

وی گفت: ما هر وسیله‌ای که لازم باشد را می‌توانیم تولید کنیم و اصلا محدودیتی برای تولید وجود ندارد اما اگر بگویند چرا در فلان بخش هم تولید وجود ندارد باید گفت که دلایل زیادی از جمله مقرون به صرفه بودن را هم باید در نظر بگیریم».

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز ادامه داد: حرف پایانی اینکه با غر زدن کاری از پیش نمی‌رود و باید غُر و گلایه‌ها را کنار گذاشت و روی پای خود ایستاد.

پایان پیام/۶۰۰۲۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1340155

مهمترین اخبار ایران و جهان: