نیوز سیتی!
08 بهمن 1402 - 15:56

دو کارخانه همدان نشان استاندارد دانش‌بنیان گرفتند

سرپرست اداره استاندارد استان همدان گفت: سال گذشته و امسال خوشبختانه دو کارخانه همدان توانستند نشان استاندارد دانش‌بنیان بگیرند.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، امیرمسعود مجیدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در سالن جلسات استاندارد با اشاره به اجرای قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد از سال ۹۶ تاکنون اظهار کرد:‌ در این راستا سازمان در چهار محور استانداردسازی، اندازه‌شناسی، تأیید صلاحیت و ارزیابی انطباق فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های اندازه‌شناسی محسوب می‌شود گفت: هر سازمان و نهاد صادرکننده گواهی باید واحدها را ملزم کند که استانداردهای لازم را رعایت کنند و با سازمان استاندارد همکاری داشته باشند.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان با بیان اینکه سازمان استاندارد در حفظ حقوق آحاد جامعه و حفظ منافع ملی، توسعه رفاه مردم و توسعه همکاری‌های ملی و بین‌المللی وظایفی بر عهده دارد افزود: احیای نشان حلال محصولات کیفی ایرانی از موضوعات مورد توجه سازمان استاندارد است که در حال حاضر خوشبختانه در این زمینه به حد جهانی رسیدیم و بسیاری از واحدها نشان حلال می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه سازمان استاندارد در سازمان بین‌المللی ایزو و نیز اسمیک نقش‌آفرینی خوبی دارد عنوان کرد: در اندازه‌شناسی قانونی سازمان استاندارد به خوبی ورود کرده و خالص‌فروشی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، به طوری که تا پایان سال واحدها باید روی کالاهای خود وزن خالص را درج کنند. 

مجیدی با اشاره به ورود اداره استاندارد به استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان استان گفت: سازمان ملی استاندارد بر خدمات پس از فروش خودرو و لوازم خانگی نیز نظارت دارد.
 
وی با تاکید به اینکه گستردگی خدمات در سازمان استاندارد بالاست و در خیلی از زمینه‌ها ورود جدی داریم افزود: در این راستا بازرسی از مدارس، سالن‌های ورزشی، پایانه‌های اتوبوسرانی، قالیشویی‌ها، خانه سالمندان، دفتر خدمات پستی، هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها و... را تا پایان سال در برنامه داریم.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان با اشاره به اینکه به دنبال تحول و اطمینان مردم از ارائه کیفیت کالا و خدمات هستیم افزود: در این زمینه تمام کالاها و خدماتی که دارای پروانه استاندارد هستند، باید نشان ملی جدید استاندارد را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه نشان جدید استاندارد به رنگ سبز بوده و تغییراتی داشته است گفت: باید علامت استاندارد بر روی کالاها نیز بزرگ درج شود و زیر آن علامت کد ۱۰ رقمی داشته باشد تا جعل و مشکلات کالا به راحتی از این طریق قابل پیگیری باشد.

مجیدی با بیان اینکه برخی از کالاها مطابق قانون مشمول استاندارد اجباری هستند و برخی مشمول نیستند و به این کالاها نام اختیاری را عنوان می‌کنیم و طبق آن نظارت‌ها را در دستور کار داریم افزود: در مورد استانداردسازی جایگاه‌های سوخت و حد مجاز آلاینده در محصولات کشاورزی نیز ورود کردیم.

وی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۲۱۶ مورد بازنگری استانداردهای ملی را داشتیم گفت: بیش از ۶ هزار نفر ساعت نیز آموزش داده‌ایم و آموزش برون سازمانی بیش از ۲ هزار نفرساعت بوده است.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان با اشاره به ۵۹ مورد صدور پروانه اجباری از ابتدای امسال در استان افزود: امسال ۱۴۵ پروانه استاندارد تمدید و ابطال شده است.

وی با اشاره به صدور ۶ مورد پروانه استاندارد تشویقی یا اختیاری گفت: بیش از یک‌هزار مورد بازرسی از واحدهای زیرپوشش انجام شده که بازرسی فنی صنایع انرژی‌بر بیش از ۴۶ مورد بوده است.

مجیدی با اشاره به اینکه از یک‌هزار و ۳۶۵ مورد از واحدهای تولیدی نمونه‌برداری انجام شده است عنوان کرد: طبق طرح طاها بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ بازرسی را تا پایان سال انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه طرح ماه رمضان امسال نیز اجرایی می‌شود و بازرسی و کنترل بازار شب عید را نیز خواهیم داشتیم گفت: از ابتدای سال بیش از ۴۰۰ مورد بازرسی و نمونه‌برداری از کالاهای مشمول استاندارد اجباری برای صادرات را داشتیم که عمدتا کشمش است.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان به بازرسی از ۵۰ مورد کالاهای وارداتی که مشمول استاندارد اجباری هستند ادامه داد: کنترل کالاهای وارداتی در سطح عرضه را تا پایان سال به ۲۲ مورد می‌رسانیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه دو کارخانه همدان موفق شدند، نشان استاندارد دانش‌بنیان را کسب کنند افزود: امسال ۶۱۸ مورد بازرسی از شهربازی و زمین‌های بازی، پنج مورد از هتل، پنج مورد از دفاتر خدمات پستی و پنج  مورد از پایانه اتوبوسرانی را داشتیم.

مجیدی با بیان اینکه در حوزه اندازه‌شناسی و اوزان از ابتدای سال ۲ هزار و ۹۱۷ مورد آزمون انجام دادیم که تا پایان سال ۵ هزار و ۵۰۰ ترازو را آزمون کرده و صحت آنها را می‌سنجیم گفت: امسال ۳۳۵ باسکول آزمون شدند.

وی با اشاره به بیش از ۲ هزار مورد آزمون در خصوص کالاهای پیش بسته‌بندی خاطرنشان کرد: بازرسی فقهی و فنی از صنایع آرایشی، بهداشتی، گردشگری و حلال از ابتدای سال ۱۷ مورد بوده است.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان با بیان اینکه خوشبختانه در خصوص استاندارد آرد و نان تجدید نظر شده و استاندارد ۱۰۳ آرد ابلاغ شده است گفت: آرد مشمول استاندارد اجباری است و تمام ۹ واحد تولیدکننده آرد در استان دارای پروانه استاندارد هستند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم علاقمند به نان‌های سفید و روشن هستند در حالی که نان‌های تیره از لحاظ سلامتی بهتر است و باید در این زمینه فرهنگ‌ عمومی را تغییر داد افزود: چون مردم نان سفید را می‌پسندند، نانوایی‌ها سعی می‌‌کنند از آردهایی که سبوس کمتری دارند و روشن هستند، استفاده کنند تا مورد قبول آنها باشد در حالی که نان سالم، نان تیره است.

مجیدی با اشاره به اینکه خوشبختانه گندم هم به سمت استاندارد اجباری می‌رود هرچند واردات گندم مشمول استاندارد اجباری است در خصوص کیفیت و استاندارد آب نیز گفت: مطابق قانون سه نوع آب معدنی، تصفیه شده بسته‌بندی و آشامیدنی لوله‌کشی وجود دارد و وظیفه ذاتی ما نظارت در مورد آب معدنی و آب تصفیه‌ شده بسته‌بندی است.

وی با تاکید به اینکه ما در خصوص آب آشامیدنی لوله‌کشی وظیفه‌ای نداریم اما با توجه به درخواست سازمان‌های نظارتی در مورد استاندارد این نوع آب هم ورود کردیم و نتایج را به سازمان متولی دادیم افزود: آب معدنی آبی است که مستقیما از منبع آب، تصفیه فیزیکی شده و بسته‌بندی می‌شود و هیچ تغییرات خاصی روی آن صورت نمی‌گیرد اما آب تصفیه شده آبی است که تغییرات فیزیکی و ... روی آنها انجام می‌شود.

 سرپرست اداره استاندارد استان همدان با بیان اینکه خوشبختانه کمترین مشکل را در حوزه آب داریم افزود: در حوزه آلودگی هوا و آب ما وظیفه‌ای نداریم و سازمان‌هایی چون محیط‌ زیست متولی هستند.

وی در خصوص کم‌فروشی اصناف گفت: دو موضوع متفاوت در حوزه کم فروشی وجود دارد و ما در کم‌فروشی اصناف دخالت نمی‌کنیم اما در حوزه بسته بندی کالاها نظارت‌هایی داریم.

مجیدی با بیان اینکه البته در حوزه ترازو در حوزه اصناف ورود می‌کنیم افزود: امسال بیش از ۲ هزار آزمون را در این حوزه داشتیم. 

وی در خصوص استاندارد تجهیزات شهربازی عنوان کرد: تمام بهره‌بردارها مکلف‌اند گواهی ایمنی را بگیرند و تجهیزاتی که فاقد گواهی ایمنی باشد، اجازه فعالیت ندارند که در این راستا تعدادی از واحدها را پلمب کردیم و اجازه فعالیت ندادیم.

سرپرست اداره استاندارد استان همدان یادآور شد: از ابتدای امسال ۲۵۶ مورد گواهی‌نامه ایمنی معتبر برای تجهیزات شهربازی صادر شده و ۹ شهربازی نیز پلمب شدند که بعد از رفع نقص، توانستند گواهی استاندارد را کسب کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه نظارتی بر نصب آسانسورهای ساختمان‌ها و مجتمع‌های بافت قدیم که از ابتدا آسانسور نداشتند، می‌شود؟ گفت: تمام تولیدکنندگان ساختمان حین اخذ پروانه ساختمانی باید تاییدیه لازم را بگیرند و این اجباری است.

مجیدی خاطرنشان کرد: ساختمان‌های قدیمی که از ابتدا آسانسور نداشته و می‌خواهند، آسانسور نصب کند، باید از طریق شهرداری تاییدیه لازم را اخذ کنند و اگر واحدی قابلیت نصب آسانسور داشت و تاییدیه گرفت، شرکت مربوطه آسانسور را نصب می‌کند و بعد ما ورود کرده و استاندارد آن را آزمون می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه شهرداری باید جلوی سازه‌ای که غیرمجاز بر نصب بوده را بگیرد و واحد مربوطه نیز ابتدا باید مجوزهای لازم را از این سازمان دریافت و بعد اقدام به نصب آسانسور کند گفت: در حال حاضر صدور هرگونه بیمه‌نامه آسانسور در کل کشور منوط به اخذ گواهینامه استاندارد است، یعنی ابتدا واحد باید گواهینامه ایمنی را داشته باشد و بعد بیمه‌نامه را اخذ کند.

پایان پیام/89026/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1652251

مهمترین اخبار ایران و جهان: