نیوز سیتی!
13 آبان 1402 - 16:17

از 12 هزار کیلومتر فیبر نوری تا اینترنت خانگی در 1100 روستای آذربایجان شرقی

مدیرمخابرات منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از وجود 12 هزار کیلومتر فیبر نوری در استان اشاره کرد و گفت: در استان دو هزار و ۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که در یک هزار و ۱۰۰ روستا اینترنت خانگی ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سیاوش شهبازی، مدیر مخابرات منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی امروز در نشست خبری خود به مناسبت روز جهانی فیبرنوری اظهار کرد: 13 آبان ماه امسال مقارن با روز جهانی فیبر نوری شده است، روز جهانی فیبر نوری یک مقوله جدیدی است به طوریکه یک دانشمند چینی سازنده و توزیع کننده فیبر نوری است که توانسته‌اند کل دنیا را تحت الشعاع قرار دهند. 

وی با بیان اینکه تولد آقای چارلز(دانشمند چینی)  به عنوان روز جهانی فیبر نوری انتخاب شده است، گفت: اهمیت ارتباطات یک موضوع بسیار مهمی است و مخابرات با خبرنگاران در روز ۲۷ اردیبهشت روز مشترکی با هم دارند و به عبارتی با هم همکار هستیم. 

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان ادامه داد: در کل جهان موضوع ارتباطات در لایه وجودی بشر رسوخ کرده است؛ تجارت الکترونیکی، طباطت الکترونیکی، دولت الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و غیره همه زیر مجموعه‌ای از ارتباطات هست و یکی از شاخص‌های تولیدی نیز محسوب می‌شود. 

وی گفت: ارتباطات در حال حاضر روی فیبرنوری است و در کل دنیا نیز فیبر به عنوان پسیو حرکت با یکسری اکتیوها توانسته است بسترهای ارتباطات را فراهم کند. 

شهبازی با اشاره به اینکه هر خللی به این ارتباطات در مسیر ایجاد شود موجبات مشکلات امنیتی و آسایشی مردم می‌شود، افزود: مباحث ارتباطی ما روی فیبرنوری از اهمیت ویژه برخوردار است. 

۱۲ هزار کیلومتر فیبرنوری در آذربایجان‌شرقی

وی ابراز کرد: مخابرات متولی اصلی ارتباطات در کشور است و گسترده‌ترین شبکه خاورمیانه با عنوان بزرگ‌ترین اپراتور در حال فعالیت است؛ ۱۲ هزار و ۱۰۶ کیلومتر فیبر در استان وجود دارد و بیش از یک هزار و 800 کیلومتر فقط در شهر تبریز است. 

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان افزود: استان آذربایجان‌شرقی هاب منطقه است و اینترنت به استان‌های دیگر نیز از طریق استان ما تامین می‌گیرد. 

وی گفت: اهمیت فیبرنوری در منطقه استان آذربایجان‌شرقی بسیار زیاد است زیرا تامین کننده برای سایر استان‌های همجوار نیز است.

۹۰۰ مرکز مخابرات در آذربایجان شرقی

شهبازی خاطرنشان کرد: وجود ۹۰۰ مرکز مخابراتی در ۱۲ هزار و ۱۰۶ کیلومتر فیبر نوری استان وجود دارد که این مراکز هر لحظه در حال بازبینی و بررسی هستند. وجود دیزل‌های آنلاین در مراکز وجود دارد که برای کاهش مصرف برق و عدم قطعی مخابرات در فیبر وجود دارد که بلافاصله بعد از قطع برق این دیزل‌ها روی کار می‌روند و امسال نیز به خاطر کاهش مصرف برق در استان خودمان در ساعات معین از دیزل استفاده می‌کردیم.

وی ادامه داد: وجود مراکز دیتایی، سرورها موجب ایجاد شدن شبکه است و تنها با یک فیبر نوری این امر میسر نبود و پشت‌بند هر فیبرنوری تعداد زیادی اکتیو وجود دارد. 

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان گفت: شبکه‌های متعددی وجود دارد برای مثال شبکه بانک‌ها با شبکه‌های معمولی متفاوت است و جدا هستند و همچنین یکسری شبکه‌های موازی هستند که شبکه‌های دیگر را هدایت می‌کنند. 

وی بیان داشت: اکثر سازمان‌ها در شهرستان‌ها و مراکز استان به فیبر متصل هستند و تمام فرمانداری، استانداری، ثبت احوال و هزاران جای دیگر به فیبر نوری وصل هستند. 

شهبازی ادامه داد: البته باید تمام زیرمجموعه‌ها نیز متصل به فیبر نوری شوند. 

وی به انعقاد قرارداد برای توسعه فیبر نوری در مناطق شهری و مساکن مسکونی اشاره کرد و گفت: این قرارداد منجر کسب رضایت مشتریان خواهد شد و برکات زیادی به دنبال خواهد داشت. 

اینترنت خانگی در ۱۱۰۰ روستای آذربایجان‌شرقی 

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان با تاکید بر افزایش پهنای باند در فیبر نوری گفت: برای مثال موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش رو خواهیم داد که الکترونیکی است و بستری که برای روستاها  برای شرکت در انتخابات ایجاد می‌شود توسط مخابرات است به طوریکه در استان دو هزار و ۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که در  یک هزار و ۱۰۰ روستا اینترنت خانگی ایجاد شده است.

وی گفت: تاکنون ۱۷۰ کیلومتر فیبر شهری و بین شهری کار شده است و در حال بهره‌برداری است. 

شهبازی متذکر شد: ۶ هزار و ۷۸۶ کیلومتر از شبکه فیبر نوری را بخش روستایی تشکیل داده است.

وی خاطرنشان کرد: دو هزار و ۲۴۵ سازمان به فیبر نوری متصل هستند که بیش از ۵ هزار خدمات به این سازمان‌ها داده می‌شود. 

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان یادآور شد: پروژه نجما، "نهضت ملی جهادی فیبرنوری شرکت مخابرات ایران" با چهار طرح در حال انجام است و آغاز بهره‌برداری از این پروژه در کل کشور در استان آذربایجان‌شرقی شروع شد.   

وی گفت: یک هزار و ۱۵۰ بی تی اس نیز در سطح استان به فیبرنوری وصل شده‌اند.

شهبازی یادآور شد: استان آذربایجان‌شرقی در کشور وضعیت خوبی از لحاظ وجود شبکه‌ها دارد و در حال حاضر در دوره گذر از کابل مسی به نوری هستیم.

وی گفت: پروژه نجما نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت که ۲۰۰ میلیارد از این هزینه‌ها انجام گرفته است.

رتبه ۵ آذربایجان‌شرقی از لحاظ فیبرنوری

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان افزود: استان آذربایجان‌شرقی از نظر رتبه فیبرنوری زیر رتبه‌های ۵ کشوری است.

تجهیز شعبات انتخابات به فیبرنوری

وی به تفاهم‌نامه مابین مخابرات و وزارت کشور اشاره کرد و گفت: طبق این قرارداد مقرر است تا مخابرات در انتخابات تمام حوزه‌ها از جمله مساجد و مدارس فیبر بدهد و در این زمینه به همراهی شهرداری نیاز داریم. 

شهبازی گفت: به گوشی بیش از ۱۰ میلیون تومان پول می‌دهیم که می‌تواند هر آن بشکند، خراب شود ولی مودم فیبر نوری را گران می‌دانند. (بهترین مودم فیبرنوری دو و نیم میلیون تومان است).

هزینه یک خط ثابت تلفن ثابت ۶ میلیون تومان است

وی بیان کرد: قیمت تمام شده یک خط تلفن ثابت بالای ۶ میلیون تومان است ولی پولی که می‌گیریم ۲۰۰ هزار تومان است. (مابقی سرمایه‌گذاری شده است تا از محل کارکرد گرفته شود).

مدیرمخابرات منطقه‌ای استان افزود: مشترکان در کلان‌شهرها و مراکز استان مبلغ اشتراک ۱۵ هزارتومان را پرداخت می‌کنند.

وی به تفاهم‌نامه شهرداری با ایرانسل در رابطه با فیبرنوری اشاره کرد و گفت: هر اپراتور تلاش دارد تا اپراتور خود را قوی‌تر کند. 

شهبازی گفت: در مجوز حفاری توسط شهرداری باید این حفاری انجام گیرد و البته ما هزینه کلانی هم بابت این حفاری‌ها پرداخت می‌کنیم و نباید شهرداری مخالفت کند چراکه خار آن به چشم همه‌مان خواهد خورد. 

پایان پیام/۶۰۰۲۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1561010

مهمترین اخبار ایران و جهان: