نیوز سیتی!
14 شهریور 1402 - 07:30

خبر خوب| حکایت بانوی ایرانی که در اربعین گل کاشت!

در این حال و هوای اربعینی برایتان یک سبد خبر خوب تدارک دیده‌ایم. از قهرمانی دختران ایرانی و آبمیوه فروش مشتی تا پزشکی که در اربعین کفش زائرین را پاک می‌‌کند. ماجرای نخستین بانوی موکب‌دارِ اصفهانی هم گل سر سبد خبرهایمان است.

گروه خبر خوب: روزها تندو تند پشت سر هم می‌گذرند. منتظر ما نمی‌مانند. هیچ استثنایی قائل نیستند. در کارشان هم نمی‌شود پارتی بازی کرد. پایشان را گذاشته‌اند روی پدال گاز و بکوب می‌روند. تقویم امروز ۱۴ شهریور را نشان می‌دهد. چشم به هم زدیم و نصف سال گذشت. امروز گواهِ شهادت آیت الله قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی است. نگاهی که به سبک زندگی شهدا بیاندازیم، یک چیز در همه آن‌ها حرف اول را می‌زند؛ آنها معنای فانی بودن دنیا را فهمیده بودند. جوری زندگی کرده‌اند که گویی آخرین روز زندگی‌شان است. هر لحظه شان حساب و کتاب داشت. تا مبادا حقی را ضایع کنند. تا مبادا دلی را بشکنند. تا مبادا حق الناسی بر گردن‌شان باشد. در این گذر عمر چه خوب می‌شود که از سبک زندگی شهدا بهره بگیریم، تنها در آن صورت است که زندگی را به درستی درک خواهیم کرد. وقت تنگ است، برویم سراغ اخبار خوبِ امروز:


دختران کشورمان قهرمان تکواندو در جهان شدند.

* قهرمانی دختران تکواندو

دیگر یکی دو روز بیشتر نمانده به اربعین حسینی. محبان ابا عبدالله به پابوسی آقا رفته‌اند و سراسر کشور پر است از اخبار حال خوب کُن اربعینی. هرکس تلاش می‌کند تا به نوبه خود ارادتش را به این خاندان ابراز کند. اما در میان این اخبار حال خوب کُن، شاید خبر قهرمانی دختران ایران زمین آن طور که باید به گوش‌تان نرسیده باشد؛ جانم برایتان بگوید که ششمین دوره مسابقات تکواندو قهرمانی نونهالان جهان که با حضور ۶۲۲ تکواندوکار از ۷۳ کشور جهان به میزبانی بوسنی و هرزگوین در هتل «هیلز» شهر سارایوو برگزار شد و با قهرمانی تیم دختران ایران به پایان رسید. 

شیردختران آینده ساز تکواندو ایران با کسب سه مدال طلا و سه نقره بالاتر از همه مدعیان برای سومین دوره متوالی عنوان قهرمانی جهان را به خود اختصاص دادند. «روژان صوفی»، «حنا زرین کمر» و «سیده کیمیا محمدی» سه مدال طلا، «آیلا جلیلی»، «کوثر اوجاقلو» و «هلیا ابراهیمیان» هم سه مدال نقره تیم بانوان ایران را به دست آوردند. بله این‌ها دختران ایران زمین‌اند. 


این آبمیوه فروش، دلی دارد به وسعت یک دریا.

* آبمیوه فروش مشتی

بعضی‌ها هم هستند که اهل حساب و کتاب نیستند. همان‌ها که با خدا معامله می‌کنند. همان‌ها که شاید اصلا دخل و خرج‌شان هم با هم نخواند، اما وقتی با خدا معامله کردند دیگر حساب هیچ چیز را نمی‌کنند. همان‌هایی که دلی دارند به بزرگی دریا. از این آدم‌های با خدا و دست و دلباز در ایران عزیزمان کم نداریم. مانند همین هم‌وطن مشهدی‌مان که بچه‌ها را مهمان آبمیوه و بستنی می‌کند حتی اگر والدین‌شان نتوانند هزینه‌اش را پرداخت کنند. اجرتان با خدا که دل کودکان را شاد می‌کنید. 

 

این پسر در مسیر پیاده‌روی اربعین نامحسوس به پدرش کمک می‌کند.

*در این مسیر شما مرد می‌شوید! 

از عجایب و اسرار پیاده روی اربعین زیاد شنیده‌ایم و زیاد دیده‌ایم. افرادی که بعد از بازگشت از این سفر متحول شده‌اند. عاشقانی که راه و رسم عاشقی را یاد می‌گیرند. اخلاق و رفتارشان دگرگون می‌شود. هرچه نباشد این مسیر عاشقی است و سختی و مصائب خودش را دارد. اما اگر با خلوص نیت پا در مشایه بگذارید، مس درونتان طلا می‌شود. اخلاق‌تان حسینی می‌شود و در این راه تربیت می‌شوید. مانند این فرزندی که کیف پدر را نامحسوس برمی‌دارد تا خستگی راه را بر پدر کمتر کند. دست مریزاد داری جوان.

 

پزشک تبریزی مشغول تعمیر کفش زائران امام حسین است.

*این پزشک تبریزی در عراق چه می‌کند؟

اما بشنوید از یک خبر اربعینی دیگر. در این مسیر پر رمز و رازِ عاشقی، عشاق اهل بیت(ع) با هر مقام و منصبی مشق عشق می‌کنند. از پاکبان و کارگر گرفته تا پزشک و معلم. گواهش را هم در بسته‌های خبری و گزارش‌هایمان در چند روز اخیر برایتان آورده‌ایم، این بار هم روایت عشق‌بازی یک پزشک تبریزی را برایتان در قالب یک فیلم نقل می‌کنیم. پزشکی که در مسیر پیاده‌روی اربعین با دستمال کفش تک تک زائران را پاک می‌کند و اگر کفش‌های زائران نیاز به ترمیم داشته باشد، آن را انجام می‌دهد. خدا قوت.


این موکب توسط یک بانوی اصفهانی برپا شده است.

*بانوی موکب دارِ ایرانی 

اما خبر خوب آخرمان حکایت نخستین بانوی موکب‌دارِ اصفهانی است. بانویی که ۸ سال است که به زائرین اباعبدالله (ع) خدمات می‌دهد. این بانو از کودکی عشق به سید الشهدا داشته و این عشق حالا در جوانی در او قد کشیده و سربرافراشته. وقتی قصد کرد موکب داری کند، خیلی‌ها گفتند: «زن مگه میتونه موکب بزنه؟»اما دلش قرص بود به همراهی همسرش و نگاه امام حسین(ع). این بانو با عزم راسخ آنقدر راهش را ادامه داد که  امسال، پذیرایی از زائران اربعین را خیلی زودتر از دیگر موکب‌ها شروع کرد.  موکبش در ۲۰۰ متری حرم امام حسین‌(ع) است و از بیست و هشتم محرم، علم را برافراشته. دستگاه پخت نان موکب خاتون، نان موکب خاتون، موکب‌های اطراف و دیگر زائران را تامین می‌کند. این بانو «شهره شیرانی ناژوانی» نام دارد.

موکب خاتون، اولین موکبی است که خدمت به زائرین  را در بخش‌های مختلف روزانه ۱۰۰۰ نفر اسکان خانم و آقا، توزیع ۳۰۰۰ پرس غذا در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام، توزیع ۵۰۰۰ قرص نان در هر وعده، پارک کودک، ایستگاه صلواتی و توزیع بیش از ۱۰۰۰۰ لیوان چایی و شربت و آب معدنی  و میان وعده، درمانگاه، ویزیت و ارائه دارو، برگزاری نماز جماعت و مشاوره احکام دینی شروع کرده است. خدا قوت به این بانوی ایرانی. اجرتان با آقا امام حسین(ع).  


شهید آیتالله قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی

* از شهدا بیاموزیم

همانطور که گفتیم امروز سالروز شهادت آیت الله قدوسی است. با یک پاراگرف از سبک زندگی ایشان بسته خبری‌مان را به پایان می‌رسانیم؛ «شهید قدوسی درباره بیت المال و حق الناس دقت شگفتی داشت. او از چای، نهار و امکانات اداری استفاده نمی‌کرد و تمامی حساب‌های دادستانی را به منزل می‌برد و شخصا به آن‌ها رسیدگی می‌کرد. در امور حق الناس آن‌قدر دقت داشت که وقتی مشروبات الکلی را توقیف می‌کردند و محتوای شیشه‌های مشروب را به دستور ایشان می‌ریختند، توصیه می‌کرد شیشه‌های آن‌ها به صاحبشان برگردانیده شود و می‌گفت مشروب الکلی حرام است و می‌توان آن را از میان برد، ولی شیشه‌ها شامل این حکم نمی‌شود. با احتیاط بسیار، جلو هر نوع راهی را که امکان داشت ناحق باشد، می‌بست و به همین دلیل، از پذیرش هرگونه هدیه‌ای پرهیز داشت.
در طول مدت مسئولیت دادستانی، هرگز حقوقی برای خود در نظر نگرفت و از امکانات و مزایایی که حق او بود، استفاده نکرد، با اینکه جواز استفاده مشروع از این وسایل را خود صادر می‌کرد. او همواره می‌کوشید افرادی را بر بیت المال بگمارد که کاملاً متوجه باشند آنچه در اختیارشان است، نزد خداوند حساب و کتاب دقیق دارد و مربوط به عموم مردم است، نه گروهی خاص.» 

*خوش‌خبر باشید! 

و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید. 
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید. 
پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1485698

مهمترین اخبار ایران و جهان: