نیوز سیتی!
12 مرداد 1401 - 11:53

آمادگی بازرسان دامپزشکی استان تهران برای نظارت در ایام محرم

شهرری_ایرنا_معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران، با بیان اینکه به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری‌های تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم کشتار دام در منزل و معابر توصیه نمی‌شود، گفت: ۲۱ گروه ثابت، ۲۹ گروه سیار و ۴۵ دامپزشک، ۴۴بازرس بهداشتی و ۱۶ ناظر شرعی در ایام محرم آماده خدمت‌رسانی هستند. به گزارش ایرنا از اداره کل دامپزشکی استان تهران، مهدی سلوکانه روز چهارشنبه گفت: با توجه به ذبح دام از سوی هیئت های عزاداری و برخی شهروندان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و تهیه غذا برای عزاداران حسینی، تقاضا می شود به منظور حفظ بهداشت محیط، سلامت مصرف کنندگان و پیشگیری از بروز بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، دام موردنیاز خود را فقط از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی، تهیه و در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی، کشتار نمایند. وی ادامه داد: در زمان ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی، از دستکش، ماسک، عینک و چکمه استفاده شود و پس از کشتاردام، محل ذبح دام شستشو و از مواد ضدعفونی در محل مزبور جهت جلوگیری از اشاعه بیماری استفاده گردد. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: گوشت پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (۰ تا ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری شود و پس ازآن مصرف شود. سلوکانه خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان تهران و ادارات دامپزشکی شهرستانهای استان همچون سالهای گذشته و بر اساس دستورالعمل ها و ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و به منظور سلامت جامعه و بهداشت محیط، با ۲۱ اکیپ ثابت، ۲۹ اکیپ سیار و ۴۵ دکتر دامپزشک، ۴۴ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۶ ناظر بهداشتی در ایام محرم اقدام به تشدید نظارتهای بهداشتی خود از واحدهای تحت پوشش می‌نماید. بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که از راه گزش کنه آلوده منتقل می‌شود و علائم مشکوک به این بیماری باید جدی گرفته شود زیرا زمان نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری ویروسی دارد. این بیماری در فصل تابستان همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) شیوع بیشتری دارد و احتمال ابتلاء به آن در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، بالا است. این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع می‌باشد. بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد. شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا ۷ روز طول می‌کشد و بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس و حساسیت به نور می‌شود و ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می‌شود. تب معمولاً بین سه تا ۱۶ روز طول می‌کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه‌ای در کام نرم و سخت شایع هستند. در این بیماری تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می‌شود. مرحله خونریزی دهنده این بیماری مرحله کوتاهی است که به سرعت ایجاد می‌شود و معمولاً در روز سه تا پنج بیماری شروع می‌شود و یک تا ۱۰ روز (به طور متوسط چهار روز) طول می‌کشد.
منبع: ایرنا
شناسه خبر: 525119

مهمترین اخبار ایران و جهان: