نیوز سیتی!
20 آذر 1402 - 15:35

طرح مقابله با ریزگردهای سرخس ۱۴۸۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد

فرماندار سرخس گفت: مطالعه طرح مقابله با ریزگردها در اختیار فرمانداری نیست و دستگاه متولی منابع طبیعی استان است و این کار انجام شده است و خروجی طرح مبلغی معادل ۱۴۸۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از سرخس، حسن نوری‌زاده، امروز در نشست مشترک با جامعه دانشجویی شهرستان سرخس به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو که در سالن سینما شهرک گاز شهید مهاجر برگزار شد، اظهار کرد: قشر دانشجوی ما قشر فرهیخته‌ای است و موفقیت‌های کشور در عرصه‌های مختلف علمی، صنعتی و فضایی ثمره اقدامات دانشجویان است.

فرماندار سرخس با تاکید بر شناخت خصلت‌های نسل جوان اظهار کرد: برخورد سطحی با مسائل دانشجویان نمی‌تواند پاسخگوی شبهات آنان باشد و باید به طور عمیق به این مسائل پاسخ داد و دانشجویان و جوانان ما نیز باید مراقب باشند و نیازمند راهبرد مستقل و مطالعه عمیق هستند.

وی با اشاره به مسائلی که توسط دانشجویان مطرح شده است، درباره آخرین وضعیت جاده سرخس مشهد گفت: تقریبا ۲۶ سال از طرح جاده سرخس مشهد می‌گذرد، در دولت سیزدهم در کمتر از دو سال گذشته اقدامات بسیار مهمی در حوزه جاده سرخس انجام شده است.

نوری‌زاده عنوان کرد: در ۳۰ کیلومتر اول جاده از سمت مشهد که فرایند احداث و تعریض جاده تا دو راهی سنگ بست در حال انجام است و به زودی از دو راهی سنگ بست تا دوراهی اره نیز پیمانکار سوم شروع به کار می‌کند.

فرماندار سرخس بیان کرد: همه تلاش خود را به کار بستیم تا این ۳۰ کیلومتر ابتدایی و حدود ۴۷ کیلومتر دیگر از شهر مزداوند تا روستای با سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری برسد و تا خرداد ماه سال آینده زیر بار ترافیکی برود.

وی گفت: امروز هر دو تونل اساسی این مسیر و پل چکودر ۱۰۰ درصد تکمیل شده است و ۲۵ کیلومتر از مسیر چکودر تا گنبدلی و ۷ کیلومتر نیز از شهر مزداوند تا تونل دوبرار در حال آسفالت است.

نوری‌زاده عنوان کرد: در سفر اخیری که به تهران داشتم با معاون هماهنگ کننده وزیر دفاع دیدار داشتیم و در خصوص تامین مواد ناریه برای انفجارهایی که در این مسیر باید انجام شود، پیگیری کردیم و با مساعدت معاون هماهنگ کننده وزیر دفاع، مواد انفجاری مورد نیاز این پروژه تامین شد‌.

فرماندار سرخس افزود: این دولت و شخص آقای استاندار که در هر دو بازدید شهرستان از پروژه جاده بازدید کرد و حتی یکی از تونل‌ها را به صورت پیاده به طول کامل بازدید کرد و از نزدیک دید، به دنبال تکمیل این پروژه هستند.

وی گفت: در چند هفته گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی از این پروژه بازدید کرده است و در هفته آینده نیز سفر وزیر راه را به شهرستان سرخس خواهیم داشت و تمام  این اقدامات در این دولت اتفاق افتاده است.

نوری‌زاده درباره ریزگردها گفت: چند عامل مختلف دست به دست هم داده است که خروجی آن این شرایط نامناسبی است که در شهرستان شاهد هستیم و یکی از آن موارد بحث تخصیص ندادن حق‌آبه‌های زیست‌محیطی از سد دوستی در زمین‌های پایین دستی است.

فرماندار سرخس افزود: خشکسالی‌های پیاپی که ما به شدت در این چند سال اخیر داشتیم از عوامل افزایش ریزگردها است ضمن اینکه در داخل شهرستان سرخس یک سند واحدی در خصوص نگهداری اراضی منابع طبیعی وجود نداشت و مدیریت دوگانه‌ای بین آستان قدس رضوی و منابع طبیعی بود و افراد سودجویی تا ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان را تخریب کردند.

وی اظهار کرد: در این دولت تفاهم نامه‌ای منعقد کردیم و به امضای اعضای شورای تامین، آستان قدس رضوی، دستگاه قضایی و دستگاه امنیتی رساندیم با این منظور که حفظ و نگهداری وضعیت موجود اراضی به عهده منابع طبیعی باشد و آستان قدس رضوی نیز در حوزه پشتیبانی همکاری می‌کند.

نوری‌زاده با تاکید بر اینکه در این دولت مصوب کردیم که هیچ کس حق کشت دیم را در اراضی که ریزگرد داریم ندارند، گفت: مطالعه این طرح در اختیار فرمانداری نیست و دستگاه متولی منابع طبیعی استان است و این کار انجام شده است و خروجی طرح مبلغی معادل ۱۴۸۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد.

فرماندار سرخس گفت: ما اعتقاد داریم که همزمان با اجرای طرح‌های علمی و کاشت گیاهان کم آب و متناسب با شرایط فیزیکی شهرستان، حفظ مراتع و بازگشت مراتع قبلی می‌تواند به حل معضل ریزگردها کمک کند و اینکه بخواهیم ریزگرد را در یک شب حل کنیم، شدنی نیست.

وی به محدود کردن حضور عشایر اشاره کرد و درباره مالچ‌پاشی گفت: پیشنهاد مالچ‌پاشی هزار هکتار را دادیم که این موضوع نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است در حالیکه ۱۶۸ هزار هکتار از اراضی سرخس درگیر ریزگردها است و حل این موضوعات نیازمند همکاری بیشتر و تلاش بیشتر است.

نوری‌زاده در ادامه به اجرای پروژه‌های عمرانی مختلف در سطح شهرستان سرخس اشاره و عنوان کرد: سرخس به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است و در هر نقطه شهرستان یک پروژه عمرانی از پروژه‌های جاده‌ها و حوزه نفت و گاز تا کشاورزی و اشتغال‌زایی در حال اجرا است.

فرماندار سرخس در حوزه اشتغال گفت: در منطقه آزاد سرخس، ۳۲۰۰ فرزند سرخس مشغول به کار هستند و برای اولین بار ۷ بانوی دارای مدرک مهندسی شیمی در منطقه مشغول به کار شدند و برای اولین بار اشتغال بانوان در منطقه آزاد شکل گرفته است.

وی ادامه داد: برای اولین بار کارخانه تولید کود فسفات در جمهوری اسلامی ایران در منطقه آزاد سرخس در حال احداث است و تا خرداد ماه افتتاح می‌شود و ۷۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

نوری‌زاده به بومی‌ گزینی اشاره و اظهار کرد: دو آزمون مختص جذب نیروهای بومی برگزار شده است و در آنها  ۱۳۷ نفر در حوزه بهداشت و درمان و ۱۷۶ نفر در حوزه نفت و گاز نیروی بومی جذب شدند.

فرماندار سرخس افزود:‌ مرکز رشد به همت جمعی از جوانان سرخس راه افتاده است و آینده بسیار خوبی در حوزه ایجاد اشتغال خانگی دارد.

وی تاکید کرد: اتفاقاتی که در حوزه دولت و در شهرستان سرخس در حال رخ دادن است آینده اقتصادی شهرستان سرخس را به‌گونه‌ای رقم می‌زند که این شهرستان تامین‌کننده اقتصاد استان، کشور و شاهراه بین المللی خواهد بود. به سمت و سوی امید آفرینی باید حرکت کنیم و نقش دانشجویان در این‌باره بسیار مهم است.

پایان پیام/۷۰۰۷۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1601387

مهمترین اخبار ایران و جهان: