نیوز سیتی!
24 مهر 1402 - 14:33

نقش روحانیون در حوزه انتقال دانش سلامت به جامعه بی‌بدیل است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان با حوزه اسلامی می‌تواند فعالیت‌های جهادی مشترکی انجام دهد گفت: اطلاعات طلاب و روحانیون در حوزه دانش سلامت به جامعه منتقل می‌شود.

 به گزارش خبرگزاری فارس از همدان محمدمهدی مجذوبی ظهر امروز در نشست مشترک با مسئولان حوزه علمیه با بیان اینکه حوزه‌ها از قدیم ایام متفکرین بسیاری داشته و افرادی مهم و مجتهدی را تربیت‌کرده است اظهار کرد: این قشر از گذشته تاکنون مشکلاتی را تحمل کردند که تصور آنها هم سخت است.

وی با بیان اینکه در سی‌سال اخیر در حوزه سلامت تغییرات اساسی رخ‌داده و شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده‌ایم، افزود: اتفاقات بسیار بزرگی در حوزه پیشرفت علم نوین و پزشکی رخ‌داده و تربیت نیروی انسانی مبتنی بر شواهد شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در ۲۰ سال اخیر بیماری‌ها و آ‌موزش‌ها تغییر پیدا کرده است تصریح کرد: خوشبختانه بسیاری از بیماری‌های عفونی کاهش‌یافته که در این امر مدیون ارتقا آموزش جوامع، واکسیناسیون گسترش و انقلاب آنتی‌بیوتیک‌ها هستیم.

مجذوبی با بیان اینکه در سال‌های اخیر سن امید به زندگی از ۵۹ به ۸۰ سال افزایش‌ یافته است بیان کرد: متأسفانه با افزایش سن بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشارخون، ریوی و غیره افزایش می‌یابد.

وی ضمن اشاره به آمار بالای مرگ‌ومیر به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی خاطرنشان کرد: در این راستا در سال جاری غربالگری فشارخون، دیابت و... در مرکز بهداشت و درمانی به‌صورت رایگان انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در همه مراکز بهداشتی و درمانی استان خطرسنجی ابتلا به انواع بیماری‌ها به‌صورت رایگان در حال انجام است و در صورت نیاز افراد به متخصصین معرفی می‌شوند.

مجذوبی ضمن تأکید بر مطالبه‌گری در حوزه بهداشت تاکید کرد: نوع مطالبه‌گری در جامعه باید تغییر کند، در واقع باید مطالبات بهداشتی در جامعه پررنگ‌تر شود که نمایندگان و مسئولان بتوانند آن پاسخ دهند.

وی با بیان اینکه اگر در حوزه جمعیت کاری نکنیم در واقع قافله را باختیم اضافه کرد: در این‌خصوص دانشگاه و حوزه می‌توانند همکاری خوبی باهم داشته باشند کنند اقدامات تأثیرگذاری در این حوزه انجام دهند.

مجذوبی بیان کرد: در حوزه جوانی جمعیت اگر فردی بتواند کاری کند و ساکت بماند دچار گناه نابخشودنی خواهد شد.

وی با بیان اینکه طب ما در حوزه ایرانی عمدتاً مبتنی بر پیشگیری است گفت: تمام آموزش‌ها و توصیه‌های طبی ایرانی مبانی علمی دارد و‌ لازم است که در این حوزه فرهنگ‌سازی و اقدام کنیم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان با حوزه علمیه می‌تواند فعالیت‌های جهادی مشترکی انجام دهد افزود: انعقاد تفاهم‌نامه در تمام حوزه‌های بهداشت و درمان با حوزه علوم علمیه را وظیفه خودم می‌دانم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هر میزان طلاب و روحانیون دانش سلامت بیشتری داشته باشند این دانش به جامعه منتقل می‌شود عنوان کرد: طلاب و روحانیون می‌توانند سهم بسزایی در فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در حوزه درمان و بهداشت داشته باشند.

مجذوبی در بخش دیگر بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ بیماران صعب علاج می‌توانند علاوه بر بهره‌مندی از بیمه پایه و تکمیلی تا سقف ۵۰ میلیون تومان کمک‌هزینه درمان دریافت کنند.

وی در ادامه افزود: طی چهل سال گذشته در حوزه سلامت تحول عظیمی رخ‌داده و خانه‌های بهداشت تا روستاهای دورافتاده هم گسترش‌یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان اظهار کرد: تفاهم و همکاری بین حوزه و دانشگاه علوم پزشکی باتوجه‌ به ظرفیت‌های دو مجموعه می‌توان تأثیرات بسیار مثبتی را برای مردم و جامعه به دنبال داشته باشد.

پایان پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1539843

مهمترین اخبار ایران و جهان: