نیوز سیتی!
07 شهریور 1402 - 01:10

ایمن سازی تونل «نیک پسندی» تا پایان مهر تمام می شود

تهران- مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از اتمام ایمن سازی تونل «نیک پسندی» تا پایان مهر خبر داد و ضمن تشریح اقدامات این اداره کل از پرداخت خسارت ۲۵۰ میلیونی بنیاد مسکن به سیل زدگان ۱۴۰۱ گفت.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شغلش با بحران‌ها سر و کار دارد و عشقش پیشگیری از بحران و ایجاد آرامش بیشتر در مردم در مواقع بحران و افزایش آگاهی‌های اجتماعی در این زمینه است.

از شعارهایی که این روزها در فضای مجازی باب شده و هرکسی برای دیده شدن، مطالبی در خصوص بحرانی بودن اوضاع کشور می‌گیرد، دلخور است و می‌گوید، هشدار دادن مناسب است، اما اینکه هر مشکلی را بحران تلقی کنیم، پسندیده نیست. «حامد یزدی مهر» متولی مدیریت بحران در استان تهران را می‌گوئیم و به بهانه هفته دولت با وی در خصوص مواردی که این استان با آن دست به گریبان است، به گفتگو نشستیم، که حاصل آن در ادامه می‌آید:

* اقدامات مدیریت بحران دقیقاً در چه سطوحی انجام می‌شود؟

عمدتاً ارائه خدمات در اداره کل مدیریت بحران استان تهران به صورت شبانه روزی و در سه سطح «قبل از بحران» در قالب «پیشگیری» و» پیش بینی»، «حین بحران» با موضوع «آمادگی» و «مقابله» و «پس از بحران» در حوزه «بازسازی» و «بازتوانی» است.

رسالت مدیریت بحران در کشور و به تبع آن در استان تهران با توجه به اقلیم موجود بسیار خطیر است، قانون مدیریت بحران به عنوان نقشه راه، تکالیفی را بر دوش اداره کل و سایر دستگاه‌ها در موضوع «ماده دو» و تکالیف مصوب در ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران پیگیری می‌کند و شیوه نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که از وزارت کشور به عنوان متولی امر مدیریت بحران قرار داده شده توسط اداره کل پیاده سازی می‌شود.

شهرستان‌هایی که در کوهپایه رشته کوه البرز قرار دارند و در استان تهران قرار گرفته اند، آسیب‌های جدی را در خصوص سیل و زلزله تجربه کرده اند، خوشبختانه در سنوات گذشته راجع به این موضوعات تحقیق و بررسی‌های خوبی در چرخه مدیریت بحران انجام شده و در این راستا اقدام به «تهیه نقشه خطرپذیری» به تفکیک تمامی شهرستان‌های استان کرده ایم.

پیگیری دستورالعمل‌های استان‌ها و شهرستان‌های معین و دستورالعمل سطح بندی حوادث در تهران از دیگر اقداماتی است، که در خصوص مدیریت بحرا در این استان در حال رصد مرتب است.

ما معتقدیم، اسناد موجود بالادستی می‌توانند راهگشای خوبی برای حوزه اداره کل در چرخه مدیریت بحران باشد.

در این زمینه نیازمند حمایت مسئولان و تعامل دستگاه‌ها می‌باشیم و مفتخر هستیم که اعلام کنیم این همکاری و هماهنگی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد چرا که در زمان وقوع بحران‌ها حضور به موقع در صحنه و تعامل متقابل بین دستگاه‌ها، شرط اصلی در مدیریت بحران است و با این روند آثار حوادث احتمالی به حداقل رسانده می‌شود.

طی پنج ماه نخست سال جاری نسبت به برگزاری مانورهای لحظه صفر در شهرستان‌های ملارد، شهریار و شهرری اقدام و میزان آمادگی دستگاه و تجهیزات بررسی شده و این اقدام همچنان تداوم خواهد داشت.

ایمن سازی تونل «نیک پسندی» تا پایان مهر تمام می شود

* مخاطرات بازار تهران از جمله نگرانی‌های مردم در این خصوص است، چه اقدامی برای رفع این نگرانی‌ها انجام شده است؟

طبق بازدید وزیر کشور از بازار بزرگ تهران موضوع بازسازی و ساماندهی این منطقه در دستور کار استانداری قرار گرفت و در همین راستا اداره کل مدیریت بحران از سوی استاندار تهران مأمور به پیگیری شد.

ما بلافاصله پنج کارگروه امنیتی و انتظامی، کارگروه اجتماعی و فرهنگی، کارگروه طرح و برنامه و ایمنی، کارگروه قضائی و امور حقوقی و کارگروه امور اقتصادی و اصناف و دو کمیته بازرسی و اطلاع رسانی تشکیل دادیم و به همین موازات جلسات متعدد تشکیل شد و موضوعات مختلف مانند؛ ساماندهی بساط گستران، تردد موتور سیکلت ها، وضعیت ترافیکی و مشاغل نامتجانس و عموماً ساماندهی بازار مورد بررسی قرار گرفت و در حال پیگیری برای تداوم اقدامات تا رسیدن به کمترین سطح مخاطرات هستیم.

* با توجه به اهمیت آموزش، آیا در این حوزه اقداماتی انجام شده است؟

بله، قطعاً، ما برنامه ریزی در خصوص آموزش را در دستور کار قرار دادیم، که در این راستا آموزش ۱۵ کشور همسایه به منظور «آشنایی با ظرفیت‌های مدیریت بحران‌های طبیعی در ایران»، برنامه ریزی جهت برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تمرین ستادی به مدت سه روز با حضور فرمانداران و اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران‌های شهرستان‌های استان تهران از جمله اقدامات برنامه ریزی شده در این حوزه است.

* اقدامات در حوزه ایمن سازی «تونل نیک پسندی» به کجا رسید؟

ایمن سازی «تونل نیک پسندی» یکی دیگر از اقدامات با اهمیت اداره کل مدیریت بحران استان تهران است.

«تونل نیک پسندی» در واقع تونلی است به طول ۹ کیلومتر در زیر زمین که راه‌آهن تهران - تبریز از آن عبور می‌کند و این تونل سال‌ها پیش به بهره‌برداری رسید، اما الزامات ایمنی لازم را نداشت، در همین راستا نیز ایمن‌سازی این تونل در دستورکار قرار گرفت و طی جلسات و پیگیری‌های این اداره کل مقرر شده که این پروژه تا پایان مهرماه سال جاری به بهره برداری برسد.

* اخیراً در خبرها استاندار تهران از تشکیل «قرارگاه اضطرار تأمین آب شرب» خبر داده بود، این مساله نیز بر عهده شما است و اگر این طور است، چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است؟

بله، تشکیل «قرارگاه اضطرار تأمین آب شرب» امسال ذیل موضوعات و هماهنگی با شرکت‌های دانش بنیان و روش‌های نوین تأمین و توزیع آب شرب تشکیل شده و در همین راستا اقدامات بسیار مناسبی در حال انجام است.

ایمن سازی تونل «نیک پسندی» تا پایان مهر تمام می شود

* پرداخت خسارت سیل به منازل مسکونی در چه مرحله‌ای است؟

اداره کل مدیریت بحران استانداری تهران از طریق صندوق بیمه حوادث ساختمانی پیگیری‌های لازم برای پرداخت خسارات سیل را انجام داده و اطلاعات و مشخصات آسیب دیدگان سیل خرداد ۱۴۰۲ در سامانه مربوطه بارگذاری شده و از طریق صندوق پرداخت خواهد شد.

همچنین ضروری است که اعلام کنیم تسهیلات ساخت منازل مسکونی روستایی آسیب دیده در سیل مرداد ماه ۱۴۰۱ نیز توسط بنیاد مسکن استان در شهرستان‌های آسیب دیده در سیل به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به متقاضیان پرداخت شده است.

به آئین نامه اجرایی بند (د) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ برای کشاورزان خسارت دیده در حوادث طبیعی به فرمانداری‌های استان تهران ابلاغیه‌ای ارسال و جزئیات آن جهت اجرا مشخص شده است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1474288

مهمترین اخبار ایران و جهان: