نیوز سیتی!
15 شهریور 1401 - 10:11

افزایش 15.5 درصدی تولید جوجه‌ یک‌روزه در مازندران

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تولید جوجه یک‌روزه کارخانه های جوجه‌کشی استان در دولت سیزدهم در مقایسه با سال قبل از آن با 15.5 درصد افزایش از 544 میلیون قطعه به 628 میلیون قطعه رسید. به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، مسعود احمدی‌حاجی صبح امروز در بازدید از واحدهای تولیدی استان اظهار کرد: مازندران به عنوان قطب دامپروری و به و یژه قطب صنعت طیور کشور با قدمت بیش از ۶۰ سال محسوب می‌شود به‌طوریکه حدود ۳۰ درصد تولید جوجه یکروزه و ۱۱ درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در استان مازندران تولید می‌شود و با وجود مرکز پشتیبانی لاین بابلکنار، مازندران تنها استانی است که زنجیره کامل صنعت طیور را در کشور و منطقه خاورمیانه در اختیار دارد. گوشت مرغوی با بیان اینکه در حال حاضر ماهانه حدود ۱۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های گوشتی استان انجام  می‌شود،گفت: روزانه ۳۸۸ هزار قطعه مرغ زنده در استان تولید می‌شود که بخشی از آن به صورت زنده به خارج از استان به ویژه تهران ارسال و مابقی حدود ۵۰۰ تن مرغ در کشتارگاه‌های طیور استان کشتار می‌شود و حدود ۳۰ درصد آن در استان و  ۷۰ درصد دیگر  به سایر استان‌ها به ویژه تهران ارسال می‌شود. به صورتمعاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: مازندران بخش اصلی سرمایه‌گذاری، اشتغال و تولیدات صنعت طیور کشور را با هزینه ۶۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۲۷ هزار نفر به خود اختصاص داده و رتبه نخست را بین سایر استان­‌ها دارد. وی اضافه کرد: تولید جوجه یک‌روزه کارخانه‌های جوجه‌کشی استان در سال گذشته  در مقایسه با سال ۹۹  با ۱۵.۵ درصد افزایش از ۵۴۴ میلیون قطعه به ۶۲۸ میلیون قطعه، جوجه یک‌روزه مزارع مرغ مادر با ۲.۵ درصد افزایش از ۳۶۵ میلیون قطعه به ۳۷۴ میلیون قطعه، جوجه ریزی واحدهای مرغ گوشتی با ۹.۳ درصد رشد از ۱۴۰ میلیون قطعه به ۱۵۳ میلیون قطعه و تولید گوشت سفید مرغ ۰۱ با ۸ درصد رشد از ۲۶۱ میلیون قطعه به ۲۸۲ میلیون قطعه افزایش یافت. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: استان مازندران با داشتن ۲۰۵ واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت ۶.۳ میلیون قطعه، ۳۰ درصد جوجه یک‌روزه کشور را تولید می‌کند  و از این نظر رتبه اول کشور را داراست. احمدی‌حاجی  اظهار کرد: جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در مرداد ماه ۱۴۰۰ حدود ۱۲.۵۷ میلیون قطعه بود که در اسفند ماه به ۱۳.۶ میلیون قطعه رسیده و ۸.۲ درصد رشد داشت. وی با بیان اینکه جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در فروردین سال قبل نیز ۱۲.۴ میلیون قطعه بود که در فروردین امسال به بالاترین رکورد جوجه‌ریزی مرغ گوشتی استان یعنی ۱۵.۸ میلیون قطعه رسید که معادل ۲۷.۴ درصد رشد داشت، افزود: برای اجرای برنامه ملی احیای مرغ لاین آرین نیز جوجه ریزی این سویه در مرداد ماه  سال گذشته به تعداد ۲۵۷ هزار و ۶۶۰ قطعه بود که در اسفندماه ۱۴۰۰ به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه رسید که حدود ۳ میلیون قطعه افزایش را به دنبال داشت. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اشاره به اینکه تولید جوجه یک‌روزه گوشتی در کارخانجات جوجه‌کشی استان در فروردین سال گذشته حدود ۴۹.۷ میلیون قطعه بود که در فروردین ماه امسال به ۵۳.۷ میلیون قطعه رسید ۸ درصد رشد داشت، اضافه کرد: تولید روزانه ۳۸۰ هزار قطعه مرغ گوشتی که علاوه بر تامین نیاز استان، حدود ۷۰ درصد آن به‌صورت زنده و گوشت مرغ گرم به استان تهران ارسال می‌شود که نقش زیادی در تنظیم بازار آن و امنیت غذایی پایتخت و حتی کشور ایفا می‌کند. وی تصریح کرد: سالانه ۵۰ درصد جوجه یک‌روزه گوشتی مورد نیاز کشور در کارخانجات جوجه‌کشی استان تولید می‌شود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره عملکرد بخش دام اظهار کرد: برای حمایت از دامداران استان در سال گذشته ۱۶۷ هزار و ۳۲۶ تن خوراک آماده دام، ۶۴۲ هزار و ۲۷۲ تن ذرت دامی، ۷۲ هزار و ۴۷ تن جو دامی، ۳۱۱ هزار و ۲۲۴ تن کنجاله سویا و ۷۶ هزار و ۷۴۶‌ تن سبوس به دامداران تخصیص و توسط اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی استان توزیع شد. احمدی‌حاجی افزود: برای اجرای برنامه حفظ نژاد گوسفند زل مازندران عملیات حفظ نژاد در ایستگاه تحقیقاتی گاودشت بابل با نظارت این معاونت در حال اجرا است. وی  گفت: سال گذشته صنعت زنبورداری استان فعالیت رو به رشدی را تجربه کرد به‌طوری که تولید عسل ۸۸ هزار کیلوگرم بیشتر از عملکرد مدت مشابه قبل بود و ۱۶ درصد رشد داشت. انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج
منبع: فارس
شناسه خبر: 715500

مهمترین اخبار ایران و جهان: