نیوز سیتی!
04 مرداد 1402 - 16:46

ماسک‌ها را بردارید!/ پایان رسمی سایه سیاه ویروس خانمان‌سوز

روزنامه «آرمان ملی» در گزارشی به اطلاعیه وزارت بهداشت پرداخت که در آن اینطور آمده که دیگر لازم نیست همه افراد جامعه ماسک بزنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «آرمان ملی» در گزارشی با عنوان «ماسک‌ها را بردارید!» به اطلاعیه وزارت بهداشت پرداخت که در آن آمده است دیگر لازم نیست همه افراد جامعه ماسک بزنند؛ گرچه به واسطه کاهش آمارهای ابتلاء و مرگ و میر کرونایی مدتی است میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی پایین آمده و سایه این بیماری به صورت غیررسمی از کشور برداشته شده بود ولی حالا اطلاع‌رسانی‌های رسمی پایان یافتن کرونا را به مردم بشارت می‌دهند.

متن کامل این گزارش به شرح زیر است:

کرونا، کووید ۱۹ و انواع سویه‌های آن، همه و همه نامشان رعشه بر اندام هر ایرانی و قطعاً هر نوع بشر دیگر در جای جای جهان می‌اندازد. مردم ایران با یادآوری دورانی که تا سه و حتی چهار عدد ماسک روی صورت‌هایشان می‌گذاشتند، دستکش‌های جراحی و پلاستیکی دست می‌کردند و سر تا پای خود را الکل می‌پاشیدند، به فکر فرو می‌روند و نوعی اضطراب و استرسی به جانشان می‌افتاد که ترکش‌های آن نظیر وسواس‌های بی دلیل هنوز در جان و تنشان باقی‌است.

اما کاش تنها اینها بودند؛ افراد معدودی که لباس‌های عجیب و سفید پوشیده شده بودند پشت سر روحانیونی که در قبرستان‌های شهر برای جنازه‌هایی که شمارشان رو به افزایش بود، نماز میت می‌خواندند و غربت افرادی که در اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست داده بودند، داغی که بر دل خانواده‌های بسیاری نشست و عزیزانی که بسیار از دست رفتند. به همه اینها اضافه کنید بالا رفتن قیمت اقلام بهداشتی، دارویی و خوراکی را در آن زمان که مردم نیاز بیشتری به این دسته از مواد داشتند تا هم از ویتامین‌ها استفاده کنند و مانع ابتلاء شوند و هم اگر مبتلا شدند بهبود پیدا کنند.

وضعیت معیشتی و اقتصاد خانوارها تا حدی بود که برخی حتی توان خرید یک بسته قرص جوشان را نداشتند چه رسد به بستری و یا تزریق سرم‌هایی که قیمت شأن سرشکن شد. هویج این صیفی ارزان و قابل دسترس، نایاب شده بود؛ چرا که گفته بودند برای کرونا مفید است. ماسک و دستکش و الکل هم که اوایل دوران اعلام شیوع کرونا در ایران کمیاب و بعد نایاب شد، جای خود دارد.

اگر به یاد بیاورید در آن دوران یک بازار سیاه برای این اقلام شکل گرفته بود و کسی که به هر طریقی به آنها دست پیدا می‌کرد گویا یک پیروزی بزرگ نصیبش شده است. همه این مشکلات را مرور و از آغاز شروع کنید، به اسفند سال ۱۳۹۸ می‌رسید همان یکی دو روز اولش و درست یک روز بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی، شیوع کرونا در ایران اعلام شد. همزمان بود با حضور چند عضو پنجمین دوره شورای شهر و شهردار یکی از مناطق در جلسه‌ای که شهردار حالش بد شده بود و گفتند کروناست و بعد هم هر کسی در آن جلسه بود قرنطینه شد.

کرونا شدت گرفت و شاید الان باورتان نشود که شمار کشته شدگان آن در کشور به بیش از ۷۰۰ نفر در روز هم رسید، شمار بستری شده‌ها هم زیاد بود؛ بیمارستان‌ها و درمانگاه‌هایی که راهروهایشان هم از حضور بیماران بدحال، غلغله بود و وقتی کسی را به «آی. سی.یو» می‌بردند نفس‌ها در سینه حبس می‌شد و زیرنویس شبکه خبر مدام شمار قربانیان را اعلام می‌کرد و به شهروندان رعایت اصول بهداشتی مثل ماسک زدن و شست وشوی دست‌ها را یادآوری و مدام تکرار می‌کرد.

تزریق واکسن کرونا در بسیاری از کشورها شروع شده بود اما در ایران با یک تأخیر همراه بود و در واقع خرداد ۱۴۰۰ بود بعد از اینکه ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، تزریق واکسن به صورت همگانی و نه فقط برای اشخاص و افراد خاص، شروع شد. مراکز تزریق واکسن در مناطق و محلات شهر دایر شد؛ به آنجا مراجعه می‌کردید، نوع واکسن را تعیین کرده و زمانی که واکسن به بدنتان تزریق می‌شد، گویا دست به یکی از غیرممکن‌ترین کارهای دنیا زده باشید و اصلاً در روحیه‌تان هم تأثیر مثبت می‌گذاشت.

اینکه واکسن تا چه حد در کم شدن بیماران و مبتلایان اثرگذار بود، امری غیر قابل انکار است. چند سال باید می‌گذشت تا موج کرونا فروکش کند، به تدریج کم و کمتر شود و روز بدون فوتی هم در کارنامه آن ثبت شود، اما هنوز به مردم توصیه می‌شود که ماسک زدن را فراموش نکنند خصوصاً در مکان‌های عمومی. حالا در تاریخ سوم مرداد ،۱۴۰۲ اعلام رسمی شده که وزارت بهداشت پایان استفاده همگانی از ماسک در کشور را اعلام کرده است.

خبر این است که «مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای مبتنی بر نظر کمیته علمی کشوری کرونا، از پایان شرایط اضطراری کرونا و استفاده همگانی از ماسک خبر داد.» متن آن به این شرح است:

«با توجه به اعلام کمیته علمی کشوری کرونا لازم نیست همه افراد جامعه ماسک بزنند. بر اساس نظر این کمیته مبنی بر شرایط با ثبات کنونی و پایان وضعیت اضطراری کرونا، به جای توصیه عمومی به کل جامعه برای استفاده از ماسک، تأکید می‌شود صرفاً افرادی که دارای سن بالا، بیماری زمینه‌ای، نقص ایمنی، بیماری‌های کلیوی، قلبی، ریوی و کبدی هستند و نیز کسانی که در تماس مستقیم با فردی بوده‌اند که مشکوک یا قطعاً ً مبتلا به کرونا بوده است، باید از ماسک استفاده کنند. همچنین در مورد مراکز بهداشتی و درمانی در مناطقی که انتقال عمومی یا خوشه‌ای کووید ۱۹ گزارش شده باشد، استفاده از ماسک برای همه اعم از کارکنان و مراجعان این مراکز، توصیه می‌شود ولی در مناطقی که انتقال قطعی به صورت تک گیر وجود داشته باشد، استفاده از ماسک صرفاً برای کارکنان درگیر با بیماران توصیه می‌شود. سازمان بهداشت جهانی در اردیبهشت ماه اعلام کرده بود که کووید ۱۹ پس از سه سال تأثیرگذاری بر زندگی و اقتصاد و مرگ میلیون‌ها نفر، دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی نیست.»

با اینکه در ماه‌های اخیر خیلی از مردم و در واقع بیشترشان ماسک‌ها را برداشته بودند اما اعلام رسمی این خبر به نوعی شادمانی و روحیه‌ای خوب در شهروندان ایجاد می‌کند؛ اینکه از شر یک ویروس خانمان سوز کشنده راحت شده‌اند؛ گویا عمر دوباره و فرصتی دیگر برای زندگی پیدا کرده‌اند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1405988

مهمترین اخبار ایران و جهان: