نیوز سیتی!
23 آذر 1402 - 17:18

جای خالی اسکلت بلندقدترین مرد آسیا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

سیاوش بوشهری مشهور به سیاه خان لپویی در استان فارس مردی با 259 سانتی متر قد و 245 کیلوگرم وزن بود که در سال ۱۲۹۲ هجری شمسی در روستای لپویی در خانواده هشت نفره خود زندگی می کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز ، بلند قدترین مرد آسیا سیاوش بوشهری مشهور به سیاه خان لپویی در استان فارس مرد 259 سانتی متری ایرانی (بالاترین قد ثبت شده در آسیا) با بدنی بسیار بزرگ و غیر معمولی بود.

این مرد شگفت‌انگیز که بلندی قدش ۲۵۹ سانتی‌متر و وزنش به ۲۴۵ کیلوگرم می‌رسید در روستای لپویی شیراز زندگی می‌کرد.

جایی در ۳۰ کیلومتری شمال شرق شیراز و در شمال غرب و ۹ کیلومتری زرقان چند سال پیش روستایی وجود داشت که مردم فارس آن را به نام لپویی می‌شناسند؛ البته این روستای کوچک در حال حاضر به دلیل رشد جمعیت به شهر تبدیل شده.

لپویی منطقه‌ای است که حکایت‌های زیادی درباره آن وجود دارد و آوازه‌اش در بیشتر نقاط کشورمان پیچیده؛ البته به خاطر وجود یک انسان شگفت‌انگیز در این روستا که باعث شده جاذبه‌های لپویی در میان مردم بچرخد و حتی از مرزهای ایران هم خارج شود.

این انسان شگفت‌انگیز، یعنی سیاوش‌خان بوشهری که در بین بومیان این منطقه به سیاخان بوشهری معروف بوده است، درسال۱۲۹۲ هجری شمسی در روستای لپویی خانواده‌ای هشت نفره زندگی می‌کردند.

پدر او حسین‌خان یکی از کشاورزان مشهور روستا بود که زمین‌های زراعی وسیعی داشت و در کنار کشاورزی از راه دامپروری هم هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌اش را تامین می‌کرد.

 

زندگی معمولی تا قبل از ۶ سالگی 

سیاوش بعد از تولد تا زمانی که ۶ ساله شد، مانند دیگر کودکان روستا وضعیت جسمانی معمولی‌ای داشت این دوران تنها دوران زندگی سیاوش بود که هیچ فردی از دیدنش تعجب نمی‌کرد و او می‌توانست خیلی عادی در کنار همسن و سالانش وقت بگذراند و بچگی کند. وقتی سن سیاوش از مرز شش سالگی گذشت کم‌کم رشد غیر عادی‌اش شروع شد و زندگی او وارد مرحله شگفت‌انگیزی شد.

1301 زمانی که سیاوش خان در شیراز زندگی می‌کرد، دکترقربان، بنیانگذار دانشکده پزشکی شیراز سیاخان را دید. دکتر قربان به دلیل وضعیت نادر سیاوش و شرایط جسمی‌اش تصمیم گرفت، مطالعاتی روی سیاوش انجام دهد و بیماری او را بهبود بخشد.

سیاخان گوهر شب چراغ عالم پزشکی 

به همین دلیل به طور مداوم به دیدن سیاخان می‌رفت و به پزشکان و دانشجویانش می‌گفت سیاخان در عالم پزشکی گوهر شب چراغ است.

سیاوش خان در ۲۸ سالگی به بیماری ذات الریه مبتلا شد و در بیمارستان سعدی شیراز بستری شد و مدتی بعد در اثر همین بیماری در بیمارستان فوت کرد.

بنیانگذار دانشکده پزشکی شیراز برای حفظ جسد سیاوش خان زحمات زیادی کشید تا راه را برای درمان دیگر بیماران هموار کند.

 

طول دستان سیاوش خان ۱۱۷ سانتی‌متر، پا‌ها ۱۲۳ سانتی‌متر و سر او ۷ کیلو و ۴۵۰ گرم وزن داشت.

قدبلندترین مرد جهان هم رابرت والدو نام داشت که با قد ۲متر۷۲سانتی متر در آمریکا زندگی می‌کرد.

حال مدتی بود که اسکلت سیاوش خان در دانشکده پزشکی شیراز دیده نمی شد به همین دلیل خبرگزاری فارس این موضوع را از سوی دانشکده علوم پزشکی پیگیری کرد.

سید حسام الدین نبوی زاده با بیان اینکه علت جا به جایی این اسکلت تعمیرات صورت گرفته در علوم پزشکی است اظهار داشت: به دلیل تعمیرات صورت گرفته که چند سال است زمان برده این اسکلت جا به جا شده و به انبار منتقل شده است.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در ارتباط با اینکه اسکلت کجا قرار گیرد بعداً تصمیم گیری خواهد شد.

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1605000

مهمترین اخبار ایران و جهان: