نیوز سیتی!
03 خرداد 1402 - 13:13

فرمانده سپاه نینوا گلستان: شکست های متعدد امروز دشمن نتیجه مقاومت و استقامت مردم ایران است

فرمانده سپاه نینوا گلستان گفت: مقاومت و استقامت مردم ایران در طول سالها پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سبب شد تا امروز شاهد شکست های متعدد و پی در پی دشمن در منطقه باشیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان عملیات بیت المقدس یکی از مهم‌ترین نقاط عطف تاریخ جنگ تحمیلی بود که توانست آزادسازی خرمشهر را رقم بزند.

فتح خرمشهر سبب شد تا رژیم بعث عراق که در آن روزها از سوی قدرت های بزرگ و سرمایه دار حمایت می شد از پای درآمده و کام مردم ایران تا ابد شیرین شود.

خبرنگار خبرگزاری فارس به مناسبت سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر گفت و گویی با سردار علی ملک شاهکوهی فرمانده سپاه نینوا گلستان انجام داده و در خصوص آن ایام از ایشان می پرسد.

فارس: به نظر چه عواملی سبب شد تا عملیات بیت المقدس منجر به آزادسازی خرمشهر شود؟
شاهکوهی: قبل از هرچیز سال‌روز آزادسازی و فتح خرمشهر را که به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی است به همه مردم گلستان تبریک عرض میکنم.

یکی از بزرگترین، گسترده ترین و با ارزش ترین عملیات ها در طول هشت سال دفاع مقدس عملیات بیت المقدس بود. اما قبل از این عملیات مقدماتی توسط رزمندگان اسلام انجام شد که با این عملیات منجر به فتح خرمشهر عزیز شد.

زمانی که کشور عراق در سال ۵۹ به ایران حمله کرد، ایران اسلامی به دلیل اینکه به تازگی در انقلاب پیروز شده بود، سازماندهی نیرویی در ارتش، سپاه و حتی نیروهای مردمی نداشت و شرایط مناسبی به لحاظ دفاع از کشور نداشتیم‌.

نیروهای رزمنده طی چند مرحله عملیات به‌نام های ثامن الائمه که سبب آزادسازی حصر آبادان و اهواز شد، عملیات طریق القدس که سبب آزادی بستان و ۵۰ روستا در این منطقه شد و عملیات فتح المبین که منجر به آزادی غرب دزفول و دیگر مناطق شد، هجوم گسترده ای را به دشمن وارد کردند و در نهایت با عملیات بیت المقدس با رمز" یا علی بن ابیطالب"  سبب آزادی خرمشهر شدند.

فارس: چرا خرمشهر برای ایران و عراق منطقه ای مهم و حیاتی بود؟

شاهکوهی: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی، اهواز از جمله شهرهای مهم و استراتژیک بوده زیرا بزرگترین بندر تجاری ایران در غرب آسیا و منطقه خاورمیانه است و در زمان جنگ جهانی دوم نیروهای متفقین سلاح، مهمات و تجهیزات خود را از این طریق به روسیه منتقل می کردند به همین دلیل دو شهر اهواز و خرمشهر برای ایران و دو شهر بغداد و بصره برای کشور عراق مهم و استراتژیک بود.

فارس: عراق در مدت تصرف خرمشهر چه اقداماتی را انجام داد؟
شاهکوهی: با توجه به اینکه خرمشهر برای کشور عراق نیز یک شهر استراتژیک است، به‌دست آوردن این شهر برای هریک از کشورها نقطه قوت بود، بنابر این بعد از ۳۵ روز مقاومت زیاد رزمندگان به تصرف عراق در آمد.

خرمشهر به‌مدت ۵۷۸ روز در تصرف این کشور بود و در این مدت عراق مواضع مستحکم و دفاعی زیادی را در این شهر ایجاد کرد و در ذهن خود بر این باور بود که این شهر را برای همیشه در تصرف خود نگه دارد. تا حدی که نیروهای رژیم بعث عراق بر روی دیورارهای این شهر با جمله عربی نوشته بودند "آمده ایم تا بمانیم".

رژیم بعث به‌قدری برای ماندگاری خود برنامه ریزی کرده بود که در زمان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۲ هزار نیروی عراقی در این شهر اسیر شده و دو ماه طول کشید تا مهمات ارتش این کشور از منازل مخروبه شهر خارج شود و مهمات سه سال رزمندگان در آن زمان به غنمیت گرفته شد.

فارس: به نظر شما مهمترین اقدام رزمندگان برای پیروزی در عملیات بیت المقدس چه بود؟ 

شاهکوهی: رزمندگان بعد از چندین عملیات مقدماتی در عملیات بیت المقدس یک اقدام ناگهانی و عجیب انجام دادند که سبب پیروزی آن‌ها شد.

در این عملیات رزمندگان از عرض رودخانه کارون که در برخی قسمت ها به ۵۰ متر می رسید و بسیار باریک بود با عمق آب حدودا ۳ متر رد شده و در عقبه یا همان نیروهای پشتیبان رژیم بعث قرار گرفتند و آنها را غافلگیر کردند. به طوری که تمامی نیروها از فرمانده تا سربازان که بیش از ۱۲ هزار نفر بودند بدون کوچکترین مقاومتی تسلیم و اسیر شدند.

فارس: چالش های ایران با آمریکا در زمان هشت سال دفاع مقدس چه بود و این چالش ها در زمان کنونی هم وجو دارد؟
شاهکوهی: یکی از چالش های ایران با آمریکا در زمان تهاجم عراق به ایران، تعطیل شدن سفارت آمریکا در ایران بود و بر همین نیز تاکید داشت. امروز ایران اسلامی به مرحله ای رسیده که اصرار دارد آمریکا باید به طور کامل از منطقه آسیا خارج شود.

از دیگر چالش های ایران با آمریکا این بود ‌که در آن زمان، آمریکا مهره خود یعنی عراق را مجبور کرد تا به ایران حمله کرده و بخش های از مرز جغرافیایی ایران را به تصرف خود در آورد. یکی از شروط آنها برای صلح، واگذار کردن اهواز و خرمشهر به عراق بود. عراق مدعی بود که برای صلح و عقب نشینی از جنگ باید مرز مشترک بین ایران و عراق رودخانه کارون باشد.

رودخانه کارون اهواز را نصف کرده و در این شرط خرمشهر، آبادان، سوسنگرد، بستان در اختیار عراق قرار می گرفت. مقاومت و استقامت مردم ایران و رزمندگان سبب شد که مرزهای ایران در حال حاضر در کنار دریای سرخ و دریای مدیترانه است.

یکی دیگر از چالش ها ایران با آمریکا این بود که آنها از همان زمان پیروزی انقلاب اسلامی به‌فکر براندازی نظام‌جمهوری اسلامی بوده و بر همین اساس با خرج کردن و هزینه کردن برای گروه منافقین درصدد براندازی و سرنگونی این نظام بود. اما امروز آمریکا به این باور و یقین رسیده است که برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به یک ناتو جهانی نیاز است.

فارس: هدف از حمله آمریکا و عراق به ایران چه بود؟

شاهکوهی: زمانی که عراق به ایران حمله کرد و بخش هایی از کشور را به تصرف خود در آورد، دو راه برای ایران تصور می کرد. راه اول تسلیم شدن ارتش و سپاه و ملحق شدن آن‌ها به دولت عراق و دیگری اینکه همه چیز به نفع عراق تمام شده و ایران شکست را بپذیرد.

اما امام خمینی(ره) راه سوم را جلوی پای رزمندگان اسلام قرار داد و آن مقاومت و استقامت در برابر دشمن تا رسیدن به پیروزی بود.

شکست های پی در پی و متعدد امروز دشمن حاصل مقاومت و استقامت مردم ایران در برابر دشمن در همه زمان ها است. امروز به واسطه این مقاومت و استقامت، شاهد حضور نیروهای حزب الله در لبنان، زینبیون در پاکستان، فاطمیون در افغانستان، جبهه جهاد اسلامی در فلسطین و دیگر نیروها در کشورهای اسلامی بوده که با تمام توان اسرائیل را محاصره کرده و در برابر دشمنان اسلام مقاومت می کنند.

فارس: مهمترین حربه دشمنان از زمان پیروزی انقلاب تاکنون چه بوده است؟

شاهکوهی: آنچه دشمن در این سال‌ها انجام داده و بر آن بیشتر از دیگر توطئه های خود اصرار و پافشاری دارد، تحریم ایران اسلامی است.

در هشت سال دفاع مقدس که کشور ما به لحاظ کمترین تجهیزات دفاعی کمبود داشت، دشمن سیم خاردار و حتی کیسه های سنگر را تحریم کرد و اگر کشوری به دفاع و حمایت از ایران بر می‌خاست مورد خطاب واقع می شد و خشم استعمارگران را می افروخت.

امروز این تحریم ها نه تنها باعث ضعف و مشکل در کشور نشده بلکه سبب خودکفایی و استقلال نظام جمهوری اسلامی در بسیاری از حوزه ها به ویژه تجهیزات دفاعی شده است.

جایگزین کردن ناامیدی به‌جای مقاومت و استقامت از دیگر حربه های دشمن در این سال‌ها به ویژه در اتفاقات اخیر بوده و با عملیات های روانی در بین افکار عمومی جامعه، به گونه ای عمل کرده که مردم باور کنند ایران اسلامی تا‌چند ماه آینده از بین خواهد رفت.

در اتفاقات سال گذشته رسانه های معاند اصرار و تاکید داشتند که نظام جمهوری اسلامی عید نوروز و یا زمستان را نخواهد دید.

اما دیدیم که با هوشیاری، مقاومت و ایستادگی مردم و راهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب، نظام‌جمهوری اسلامی پایدار بوده و نه تنها امسال بلکه هرساله عید نوروز را در کنار مردم غیور و قدرتمند ایران اسلامی جشن خواهیم گرفت.

همه این دستاوردهای نظام در نتیجه مقاومت و استقامت بوجود آمده که باید قدردان آن باشیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، آزادی خرمشهر بیانگر همدلی و همکاری نیروهای ارتش و سپاه و حضور گسترده نیروهای داوطلب بسیجی و استفاده از توان عظیم نیروهای جهاد سازندگی بود.

عملیات بیت المقدس که منحر به آزادی خرمشهر شد ثابت کرد که برای پیروزی راهی جز چنگ زدن به ریسمان الهی و "همه با هم بودن" نیست.

به گزارش فارس عملیات الی بیت‌المقدس یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های نیروهای مسلح ایران در خلال جنگ ایران و عراق بود. رزمندگان این عملیات، با توان ۱۳۰ هزار سرباز در ۳۰ دقیقه بامداد دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ در محور اهواز، خرمشهر و دشت آزادگان، به فرماندهی علی صیاد شیرازی، با هدف آزادسازی خرمشهر این عملیات را آغاز کردند، که ۳ هفته به‌طول انجامید و به آزادسازی خرمشهر منجر شد

انتهای پیام/۸۳۰۲۱

منبع: فارس
شناسه خبر: 1235438

مهمترین اخبار ایران و جهان: