نیوز سیتی!
23 مرداد 1402 - 00:28

فضای کتابخانه‌ای لرستان با سرانه متوسط کشوری فاصله دارد

خرم‌آباد - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی استانداری لرستان گفت: فضای کتابخانه‌ای این استان با سرانه متوسط کتابخانه‌ای در کشور فاصله دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، احسان یاوری روز یکشنبه در دومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان لرستان با اشاره به اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی، اظهار داشت: خداوند متعال بزرگ‌ترین معجزه خود را برای پیامبر در قالب کتاب به بشریت عرضه داشت.

فضای کتابخانه‌ای لرستان با سرانه متوسط کشوری فاصله دارد

وی با بیان اینکه در قرآن کریم نسبت به اهمیت کتاب موارد متعددی عنوان شده است، افزود: در دین مبین اسلام موضوع کتاب دارای اهمیت بسیاری است و این جای تأمل دارد همچنان که در روایات متعدد از ائمه معصومین در مورد کتاب و کتاب‌خوانی تعابیر گران‌سنگی عنوان شده است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه اهمیت کتاب‌خوانی در اندیشه امامین انقلاب خاص است، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب به‌صورت ویژه از علاقه‌مندان و مروجان کتاب‌خوانی هستند و همواره بر این امر تأکید دارند؛ اما گاهی اوقات می‌بینیم در کلام ایشان گله‌مندی از مقوله عدم پرداختن جامعه و عدم پرداختن متولیان دستگاه‌های فرهنگی به مقوله کتاب و کتاب‌خوانی نیز وجود دارد است.

یاوری، ادامه داد: تعابیر و تأکید رهبر انقلاب در مورد عدم توجه به امر کتاب و کتاب‌خوانی تلنگری است به ما که باید نسبت به این مقوله مهم توجه جدی داشته باشیم و هر اندازه که در اهمیت موضوع کتاب و کتاب‌خوانی صحبت کنیم کم است چرا که کار شایسته‌ای در این زمینه صورت نگرفته است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری لرستان، گفت: در لرستان باتوجه‌به غنای فرهنگی فوق‌العاده و وجود نخبگان و نویسندگانی که در سطح ملی و بین‌المللی شناخته شده هستند و آثار قلمی آنان برای جهانیان شناخته شده است آن‌چنان مقوله کتاب‌خوانی جایگاه خوبی در سبد وقت روزانه مردم ندارد.

وی با بیان اینکه فضای کتابخانه‌ای لرستان با سرانه متوسط کتابخانه‌ای در کشور فاصله دارد، تأکید کرد: نیاز است بودجه‌های لازم در زمینه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای افزایش پیدا کند و کاهش بودجه‌های این حوزه در کمیته‌های برنامه‌ریزی قابل‌توجیه نیست.

کتاب‌خوانی در لرستان تبدیل به فرهنگ غالب شود

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به اینکه وقتی دانش و دانایی افول پیدا کند به‌تبع آن سایر عرصه‌ها همچون خدمات اجتماعی، زیرساخت‌های عمرانی، حوزه اقتصادی و حتی سیاست افول پیدا می‌کند، افزود: اگر قرار است به سمت پیشرفت، توسعه‌یافتگی، رفاه مردم و بالارفتن سطح خدمات اجتماعی پیش برویم لازمه آن توسعه دانش و دانایی مردم است و یکی از مهم‌ترین عرصه‌های توسعه دانش و دانایی مقوله کتاب و کتاب‌خوانی است.

وی با تأکید بر اهتمام ویژه دستگاه‌های اجرایی استان بر استفاده از یک درصد بودجه فرهنگی دستگاه‌ها برای ترویج حوزه کتاب و کتاب‌خوانی، گفت: اداره کل کتابخانه‌های استان و فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته‌های پیشنهادی خود را برای دستگاه‌های اجرایی برای هزینه‌کرد این بودجه در حوزه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی ارائه دهند.

یاوری با تأکید بر اینکه باید راهکارهایی در نظر گرفته شود که کتاب‌خوانی در لرستان تبدیل به فرهنگ غالب شود، عنوان کرد: ترویج کتاب‌خوانی مسئله بسیار مهمی است که در این زمینه باید با استفاده از ظرفیت صداوسیمای مرکز لرستان، سازمان تبلیغات، مؤسسات مردم‌نهاد و سایر دستگاه‌های حوزه فرهنگ استفاده کرد.

بنابراین گزارش، نذر کتاب و وقف کتاب، راه‌اندازی کتابخانه الکترونیک در استان با رایزنی‌های لازم با وزارت ارتباطات، معرفی کتاب‌های خوبی از طریق صداوسیما، بنرهای سطح شهر و از طریق شبکه‌های مجازی از جمله مواردی بود که سرپرست معاونت سیاسی استانداری لرستان به‌عنوان پیشنهاداتی برای ترویج کتاب‌خوانی در استان ارائه داد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1440794

مهمترین اخبار ایران و جهان: