نیوز سیتی!
06 آذر 1402 - 11:51

جهاد کشاورزی: سی‌سخت هیچ گونه مشکلی از بابت سردخانه جهت نگهداری محصول ندارد

جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید در شهر سی‌سخت مشکلی از بابت سردخانه جهت نگهداری محصول وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج در پی انتقاد یک باغدار سی‌سختی از وضعیت باغات شهر سی سخت جهاد کشاورزی به خبر خداحافظی با باغات سی‌سخت طی جوابیه‌ای واکنش نشان داد.

در این جوابیه آمده است: لازم است در خصوص خبر منتشر شده آن خبرگزاری پیرامون «خداحافظی با باغات سی‌سخت» نکاتی را از باب پاسخگویی و تنویر افکار عمومی به استحضار برسانیم؛ امید است مطابق قانون مطبوعات نسبت به انتشار این جوابیه در صفحه نخست خبرگزاری اقدام فرمایید.

قبل از هر چیز، باید تأکید کنیم که جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افتخار خود را ممانعت جدی و برخورد با هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات می‌داند و بدون تردید در این ماموریت مهم، مماشات نخواهد کرد.

در متن مصاحبه و صحبت‌های باغدار محترم، دلیل قطع درخت، نبود سردخانه اعلام شده است در حالی که دو سال گذشته و در دولت سیزدهم انقلابی زیرساختی در سردخانه‌های استان رخ داد و مجوزهای صادره، سردخانه‌های در دست احداث سه برابر کل ظرفیت‌های سردخانه‌ای استان از ابتدا تاکنون بوده و از ۳۶ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای در دستور کار، تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن به بهره‌برداری رسیدند.

مضافاً اینکه فارغ از انگیزه‌های شخصی این باغدار عزیز در قطع یک درخت در جلوی دوربین، ۱۴ هزار و ۶۵۴ کشاورز شهرستان دنا با تولید ۴۰ هزار تن سیب و ده‌ها هزار تن انواع میوه در خط مقدم تولید، فعالیت می‌کنند و روز به روز اهتمام آنان در کشاورزی علمی و اصولی بیشتر و بیشتر می‌شود.

مزید اطلاع رسانه‌ها، یکی از سردخانه‌های به بهره‌برداری رسیده به ظرفیت یک هزار تن در روستای کوخدان سی‌سخت کاملا فعال است و یک سردخانه دیگر نیز در روستای سرمور سی‌سخت با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در دست احداث است و این در حالی است که مسافت شهر سی‌سخت با مرکز استان ۲۰ کیلومتر است و باغداران عزیز می‌توانند از سردخانه‌ای شهر یاسوج نیز استفاده کنند.

از سوی دیگر سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد و مدیریت شهرستان دنا با متقاضیان احداث سردخانه همکاری لازم را دارد و از هر گونه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زیرساختی حمایت می‌کند.

نکته دیگری که در این مصاحبه آمده است، قیمت محصول سیب بود که برای اولین بار در شهرستان دنا از باغداران و تاجران و عوامل خرید این محصول دعوت شد و بالاترین قیمت منطقه‌ای به مبلغ ۱۴ هزار تومان برای هر کیلوگرم درنظر گرفته شد در حالی که قبلاً دلالان مانور می‌دادند و قیمت‌ها را آنان مشخص می‌کردند؛ همچنین مدیریت تعاون روستایی برای اولین‌بار در سی‌سخت از سال قبل اقدام به خرید حمایتی سیب باغداران و محصول درجه سه و ضایعاتی سیب کرد و بخش خصوصی نیز در یک فضای رقابتی اقدام به خرید کرد که هم حمایت خوبی از کشاورزان شد و هم مثل سال‌های قبل سیب ضایعاتی آنان در زیر درختان تبدیل به آفات و تهدید بهداشت باغات نشد.

ضمنا سه عامل فعال خرید محصول سیب در شهرستان دنا همگی بومی منطقه هستند که بخشی از سیب ضایعاتی را تحویل کارخانه شهد ناب یاسوج و برخی را به دیگر کارخانه‌ها تحویل دادند و این متناسب با کشش بازار و رقابت در قیمت و سود و زیان امری طبیعی است.

انتقاد دیگری که در مصاحبه مذکور به آن اشاره شد، قیمت بالای نهاده‌های باغی بود که قطعا خبرنگاران عزیز می‌دانند که قیمت‌ها در حوزه اختیارات شهرستان یا استان نیست و در هیئت محترم دولت قیمت‌گذاری می‌شوند.

همچنین مشکل سبد حمل سیب در این مصاحبه مورد انتقاد قرار گرفت که از قضا شهرستان دنا از معدود شهرستان‌هایی در استان است که یک کارخانه فعال سبدسازی در منطقه دشت‌بازار سی‌سخت دارد و امسال کمبودی از این حیث نداشتیم.

در خصوص کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز با پذیرش این نقد باید گفت که بعد از ۱۶ سال کارخانه شهدناب یاسوج به چرخه تولید بازگشت و در این مدت چندین واحد تولیدی عرقیجات، سرکه و ترشی به بهره‌برداری رسید ولی برای رفع این کمبودها نیاز به جذب سرمایه‌گذار داریم و چنانچه خود باغداران مایل به تشکیل تعاونی و احداث واحد‌های تولیدی همچون تولید کشمش باشند، حمایت‌های لازم از جمله پرداخت تسهیلات در برنامه جهاد کشاورزی خواهد بود.

در پایان به کشاورزان عزیز و رسانه‌ها اطمینان می‌دهیم که جهاد کشاورزی با تمام توان در کنار تولیدکنندگان است و خدمات زیرساختی در بخش کشاورزی در دو سال اخیر قابل قیاس با گذاشته نیست.

موکدا از زحمات و همراهی‌های خبرنگاران در حمایت از توسعه بخش کشاورزی قدردانی می‌کنیم و نقدهای آنان را در بهبود خدمات به جامعه هدف به کار خواهیم گرفت.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1585959

مهمترین اخبار ایران و جهان: