نیوز سیتی!
07 دی 1402 - 08:30

خبر خوب| نام شهید «سیدرضی» بر ماهوارهٔ فضایی «اروم‌ست»

منصفانه نیست که فقط ضعف‌ها را جار بزنیم، و آینده و افق روشن کشورمان را که سیاستمداران و دانشمندان کشورهای دیگر هم به آن معترف هستند، نبینیم. بیایید با نگاهی امیدوار به سراغ خبرهای خوب امروز برویم.

گروه خبر خوب: بعضی‌ها فکر می‌کنند وقتی از امیدآفرینی حرف می‌زنیم، می‌خواهیم خودمان را گول بزنیم یا کاستی‌ها و ضعف‌ها را پنهان کنیم. این‌طور نیست. ما در کنار بیان دلسوزانهٔ ضعف‌ها، نقاط قوت را هم با واقع‌نگری نشان می‌دهیم و امیدآفرینی می‌کنیم. منصفانه نیست که فقط ضعف‌ها را جار بزنیم، و آینده و افق روشن کشورمان را که سیاستمداران و دانشمندان کشورهای دیگر هم به آن معترف هستند، نبینیم. بیایید با نگاهی امیدوار به سراغ خبرهای خوب امروز برویم.

*ایران را سراسر مدرسه کردیم

از تعداد بی‌سوادها در دوران پهلوی‌ها خبر دارید؟ به روایت آمار، میزان باسوادی جمعیت ۶ سال و بیشتر کشور در سال‌های ۱۳۳۵، ۱۳۴۵ و ۱۳۵۵ به ترتیب ۱۵، ۲۸ و ۴۱.۷ درصد بوده‌ است. نرخ سواد مناطق روستایی در این سال‌ها نیز به ترتیب ۱۰، ۱۵ و ۲۵ درصد بوده‌ است. عمق فاجعه آن‌قدر زیاد بود که روزنامهٔ اطلاعات در ۱۸ آذر ۱۳۴۱ به نقل از «اسدالله علم» نوشت: «تعداد بی‌سوادها وحشتناک است.».

بعد از پیروزی انقلاب یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین فرمان‌های امام خمینی (ره) دستور تشکیل نهضت سوادآموزی در ۷ دی ماه ۱۳۵۸ بود. ایشان در این فرمان تاریخی با تکیه بر حدیث «طلب علم، فریضه است» از همهٔ ملت ایران خواستند که در این امر بزرگ و حیاتی کمک کنند.

امام خمینی (ره) در بیان اهمیت علم‌آموزی فرمودند: «اگر کشور ما علم را بیاموزد، ادب بیاموزد، جهت‌یابی علم و عمل را بیاموزد، هیچ قدرتی نمی تواند بر او حکومت کند. تمام گرفتاری‌هایی که ما در این طول مدت تاریخ داشتیم بهره‌برداری از جهالت مردم بوده است. جهالت مردم را آلت دست قرار دادند و بر خلاف مصالح خودشان تجهیز کردند... شما سوادآموزان در تمام کشور بدانید که یک خدمتی دارید به این انسان می‌کنید که بالاترین خدمت‌هاست.». (صحیفهٔ امام، ج۱۳، ص ۴۵۳-۴۴۷)

 


تولید ۸۰۰ نوع قطعهٔ بالگرد در هوانیروز ارتش

هوانیروز ارتش؛ پویا، پیشرفته، مردمی!

زمانی بیشتر از نیمی از جمعیت کشورمان، بی‌سواد بودند و دغدغه‌مان این بود که مردم‌مان بتوانند بخوانند و بنویسند. امروز اما جوانان کشورمان، به علوم و فناوری‌های پیشرفته و برتر مجهز هستند و بالگرد می‌سازند!

نخبگان هوانیروز بعد از آسیب‌شناسی به این نتیجه رسیدند که بعد از ۸ سال دفاع مقدس و بیش از ۴۰ سال تحریم باید روی پای خود بایستند. بنابراین به گفتهٔ امیر سرتیپ یوسف قربانی «نهضت قطعه‌سازی را در هوانیروز راه‌اندازی کردیم. امروز بیش از ۸۰۰ نوع قطعه در تیراژ ۸ هزار قطعه ساخته و روی بالگردها نصب شده است... هرآنچه که در یک بالگرد پیشرفتهٔ دنیا وجود دارد، امروز روی بالگردهای هوانیروز نصب شده است».

اما بشنوید از فعالیت‌های انسان‌دوستانهٔ هوانیروز ارتش! ارتش‌ها در دنیا به خاطر گران‌قیمت بودن وسایل و تجهیزات‌شان فقط در مسائل و شرایط نظامی وارد عمل می‌شوند. اما ارتش جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که در خدمت مردم است. به طوری که در چند سال اخیر بیش از ۱۰ هزار نفر را از مرگ حتمی نجات داده است. خدا توفیق‌شان دهد.

 


این نهال خرما را به نام امام زمان (عج) کاشته و میوه‌اش را وقف کرده‌اند

کاشت و وقف درخت برای شادی امام زمان (عج)

«مهر مهدوی» را می‌شناسید؟ یکی از زیباترین و دل‌انگیز پویش‌های مردمی سال‌های اخیر است که شرکت‌کنندگان در آن هر کار خیر کوچک و بزرگی را به نام و نیت امام زمان (عج) انجام می‌دهند و ثواب آن را به ایشان هدیه می‌کنند. یکی از کسانی که به این پویش پیوسته، نوشته: «من یک نهال خرما به نام آقا امام زمان (عج) در سیستان و بلوچستان کاشتم و به نیابت از امام زمان (عج) میوهٔ این نخل خرما را وقف نیازمندان کردم.».

درختکاری در تمام ملت‌ها و آیین‌ها کار پسندیده‌ای است. خصوصاً در دین آسمانی و مترقی ما. از این عضو خوش‌فکر پویش «مهر مهدوی» بابت کار زیبایش سپاسگزاریم. امام حسن علیه‌السلام می‌فرمایند «نخل و درخت برای خانوادهٔ درختکار، ‌برکت است و برای بازماندگان پس از آنان نیز اگر شکرگزار خداوند باشند، برکت است.». برکت فزاینده سرازیر شود به زندگی‌تان...

 


آستان قدس رضوی با همراهی خیران ۵۵ هزار بستهٔ کفش و لباس به کودکان نیازمند رساندند

مهر خادمان رضوی (ع) قسمت بچه‌های کم‌برخوردار

امام رضا علیه‌السلام است و سایهٔ مهر و لطفش که روی سر دنیا و خصوصاً ایران زیبای ما پهن شده. خادمانش هم شده‌اند سفیر محبت آن حجت خدا و مایهٔ رحمت الهی. امسال بنیاد کرامت رضوی پویش «جامهٔ مهربانی» را با هدف تهیه و توزیع کفش و لباس برای کودکان و نوجوانان کم‌برخوردار برگزار کرد. خادمان رضوی در قالب این پویش تا کنون ۵۵ هزار جفت کفش و لباس را تهیه کرده و به دست این عزیزان رسانده‌اند.

خیران و آستان قدس رضوی برای تهیهٔ این بسته‌ها ۱۹ میلیارد تومان هزینه کرده‌اند. پویش «جامهٔ مهربانی» که تا عید نوروز ادامه دارد، سال گذشته هم بیش از ۵۸ هزار لباس و کفش نو برای بچه‌های نیازمند تدارک دیده بود.

 


ماهوارهٔ «اروم‌ست» به نام شهید «سیدرضی موسوی» مزین شد

نام شهید «سیدرضی» بر ماهوارهٔ فضایی «اروم‌ست»

«اروم‌ست» اولین ماهوارهٔ فضایی ایرانی است که در بخش خصوصی ساخته شد. اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که این ماهواره با حضور رئیس‌جمهور در آذربایجان غربی رونمایی شد. هم‌زمان با بازدید سرلشکر سلامی از «نمایشگاه دستاوردهای طلایه‌داران ملی اقتصاد مقاومتی» در تهران، نام این ماهواره به نام «شهید سیدرضی موسوی» تغییر کرد.

این ماهواره بالاترین وضوح تصویری را دارد و می‌توان با حداکثر ۶۰۰ هزار دلار هزینه، آن را در مدار زمین قرار دارد. هزینه‌ای که در مقایسه با نمونه‌های خارجی بسیار ناچیز محسوب می‌شود. روح این شهید بزرگ، شاد...

 


شهید آیت‌الله «حسین غفاری» روحانی مبارز دوران پهلوی

شهیدی که اجدادش هم شهید مبارزه بودند

امروز سالروز شهادت آیت‌الله «حسین غفاری» به دست رژیم جنایتکار پهلوی است. ایشان ۵ مهر ماه ۱۲۹۶ در خانواده‌ای روستایی در دهخوارقانِ تبریز متولد شدند. پدر و اجداد ایشان از علما و بزرگان علوم دینی شهرشان بودند. ۷ نفر از اجداد پدری و مادری حسین آقا که همه از علما بودند در مبارزه با قشون روس و مزدوران دربار و دیوان قاجار به شهادت رسیدند. پس مبارزهٔ سیاسی و ظلم‌ستیزی از نسل‌های قبل در این خاندان وجود داشته است.

حسین آقا در جوانی نیمی از روز را دروس دینی می‌خواند و نیمی دیگر را به کشاورزی و کارگری می‌پرداخت؛ او همسری بسیار قانع و زندگی بسیار ساده‌ای داشت. در سال ۱۳۳۶ مجوز اجتهادش را از اساتیدش گرفت و مجتهد شد. یک سال بعد به توصیهٔ امام خمینی که رهبر نهضت بودند به تهران مهاجرت کرد تا با جدیت بیشتری به مبارزه با رژیم پهلوی بپردازد.

در دادگاه فرمایشی رژیم پهلوی وقتی دادستان از آیت‌الله غفاری می‌پرسد «نظر شما دربارهٔ اعلی‌حضرت همایونی چیست؟» ایشان پاسخ می‌دهند: «او و پدرش هر دو با کودتای انگلیسی‌ها بر سر کار آمدند. وقتی پدرشان خواسته‌های آنها را تأمین نکرد او را بردند و پسرش را به جایش آوردند. الان هم آمریکا حامی شاه است.». ایشان در ۷ دی ماه ۱۳۵۳ در اثر شکنجه‌های وحشیانهٔ ساواک به شهادت رسیدند.

خوش‌خبر باشید!

و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توییتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید.

منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1618524

مهمترین اخبار ایران و جهان: