نیوز سیتی!
27 فروردین 1402 - 08:51

با زبان روزه چطور درس بخوانیم؟

شرایط ماه مبارک رمضان برای کسانی که آزمون‌های مهمی مانند کنکور، آزمون استخدامی یا هر امتحان دیگری در پیش دارند می‌تواند سختی‌هایی را در پی داشته باشد؛ اما با درنظر گرفتن چند نکته می‌توانیم راحت‌تر هنگام روزه‌داری درس بخوانیم و بیشترین بهره را از آنچه مطالعه می‌کنیم ببریم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، هر سال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان برنامه زندگی تغییر پیدا می‌کند؛ از ساعت خوابیدن و بیدارشدن گرفته تا زمان مطالعه و درس خواندن.

این شرایط ممکن است برای کسانی که آزمون‌های مهمی مانند کنکور، آزمون استخدامی یا هر امتحان دیگری در پیش دارند دشوارتر باشد.

با درنظر گرفتن چند نکته می‌توانیم راحت‌تر هنگام روزه‌داری درس بخوانیم و بیشترین بهره را از آنچه مطالعه می‌کنیم ببریم.

ساعت مطالعه هنگام روزه‌داری کمی متفاوت از شرایط عادی است و به دلیل خالی بودن معده، فشار خون به مغز کاهش پیدا می‌کند و خیلی نمی‌توانید مثل حالت عادی برنامه‌ریزی کنید.

هنگام روزه‌داری چگونه درس بخوانیم؟

برنامه‌ریزی روزانه برای مطالعه، خوابیدن و خوردن و یا دعا و مناجات بسیار مهم است؛ این امر به شما کمک می‌کند تا از روز خود به بهترین نحو استفاده کنید.

مطالعه مداوم برای چندین ساعت بدون هیچ‌گونه استراحتی قطعا ناکارآمد خواهد بود بنابراین بعد از هر یک ساعت مطالعه، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه را به استراحت اختصاص دهید.

در طول هفته، مدرسه یا دانشگاه رفتن، امتحان دادن، درس خواندن و روزه گرفتن انرژی زیادی را از شما می‌گیرد اما آخر هفته فرصت مناسبی برای کم کردن فشار‌ها و استرس‌های طول هفته است؛ پنجشنبه و جمعه را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید تا بیشتر مطالعه کنید. بقیه هفته را نیز به دوره کردن آن دروس اختصاص دهید.

بهترین ساعت مطالعه هنگام روزه‌داری

بهترین کسی که می‌تواند ساعت مطالعه را تشخیص دهد، خود شما هستید چرا که بعضی افراد شرایط و تمرکز درس خواندن در شب را ندارند و برعکس، برخی هم نمی‌توانند از خواب ظهر بگذرند.

۲ روشی که در ادامه ذکر می‌شود می‌تواند برای برنامه‌ریزی بهتر به شما کمک کند‌.

روش اول: از ساعت ۲۲:۳۰ تا ۳:۳۰ بخوابید و بعد از سحری‌خوردن و نمازخواندن، مطالعه را آغاز کنید؛ برنامه‌ریزی کنید که از ساعت ۵ تا ۶:۳۰، ۷ تا ۸:۳۰، ۹ تا ۱۰:۳۰، ۱۱ تا ۱۲:۳۰ و ۱۳ تا ۱۴:۳۰ درس بخوانید.

دقت کنید میزان استراحت، بستگی به توانایی‌ شما دارد و ممکن است برای فردی ۱۰ دقیقه استراحت کافی باشد و برای فرد دیگر نیم‌ساعت.

با توجه به این برنامه‌ریزی شما ۵ الی ۶ ساعت مطالعه مفید خواهید داشت و حتی می‌توانید زمان مطالعه را تا ساعت ۴ بعدازظهر ادامه دهید، اما بعد از این زمان، چندساعتی را به استراحت و خواب اختصاص دهید تا هم بی‌خوابی شب را جبران کنید و هم گرسنگی را کمتر احساس کنید؛ بعد از ۲ تا ۳ ساعت خواب، زمان باقی‌مانده تا افطار را به دوره کردن دروس و یا خواندن دروس عمومی و سبک اختصاص دهید.

روش دوم: بعد از افطار و صرف شام مطالعه را آغاز کنید؛ مثلاً از ساعت ۲۲ تا ۲۳:۳۰، ۱۲ شب تا ۱:۳۰ و ۲ تا ۳:۳۰ مطالعه کنید. در این صورت شما از افطار تا سحر حدود ۳ الی ۴ ساعت مطالعه می‌کنید، اما این میزان مطالعه کافی نخواهد بود بنابراین بعد از خوردن سحری، ۳ الی ۴ ساعت بخوابید و مجددا در ساعات اولیه صبح که احساس گرسنگی کمتر و انرژی بیشتری برای درس خواندن دارید، مطالعه را ادامه دهید.

بعد از ۴ ساعت درس خواندن، می‌توانید دوباره برای جبران کمبود خواب شبانه، چندساعتی را بخوابید و زمان باقی‌مانده تا افطار را به دوره دروس و یا مطالعه درس‌های سبک اختصاص دهید.

این زمان‌بندی مطالعه برای کسانی که بعد از افطار دچار ضعف و بی‌حالی نمی‌شوند، بهترین ساعت مطالعه است چرا که به دلیل مصرف کالری، سطح قند خون برای عملکرد مغز در بالاترین سطح است.

توجه کنید که برای به‌کارگیری هرکدام از این روش‌ها توانایی‌های خود را بسنجید و به‌هیچ‌عنوان در زمان گرسنگی شدید، فعالیت درسی یا مغزی نداشته باشید زیرا اثرات مخربی بر مغز خواهد داشت و در این صورت تنها زمانتان را از دست خواهید داد بدون اینکه مطلبی را یاد بگیرید.

از هر روشی که استفاده می‌کنید، سعی کنید تا ظهر (حدود ساعت ۲ تا ۳) نهایت استفاده را ببرید و بعدازظهر از مغزتان کمتر کار بکشید چون در این ساعت گرسنگی به اوج خود می‌رسد و قند خون و به تبع آن سطح یادگیری کاهش می‌یابد.

بخور و نخورهای ایام امتحانات و ماه رمضان

در وعده سحر از قند‌های مرکب مانند نان، برنج و ماکارونی استفاده کنید تا از افت قند در طول روز جلوگیری شود.

کلسیم و فسفر باعث افزایش انرژی در بدن می‌شود لذا با توجه به اینکه در طول ماه رمضان تعداد وعده‌های غذایی کمتر می‌شود، از خوردن شیر و ماست غافل نشوید.

بعد از افطار حتما از مواد غذایی حاوی ویتامین B و ویتامین E مانند آجیل و گردو استفاده کنید چرا که این مواد باعث افزایش تمرکز و حافظه می‌شوند.

در فاصله افطار تا سحر ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید؛ آب باعث جلوگیری از سردرد شده و در طول روز نیاز‌های بدن را تامین می‌کند.

پایان پیام/ ۶۸۰۳۸

منبع: فارس
شناسه خبر: 1152471

مهمترین اخبار ایران و جهان: