نیوز سیتی!
14 شهریور 1402 - 10:13

روایت سفری از کوه های هندوکش تا صحرای نینوا

در این روزهای پایانی ماه صفر و در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی، گذرگاه بین المللی دوغارون حال و هوای دیگری دارد؛ اینجا معبر کسانی است که می خواهند با پیمایش کیلومترها راه خود را به زیارت امام حسین (ع) برسانند.

خبرگزاری فارس، تایباد؛ پایانه مرزی دوغارون تایباد در شرق خراسان رضوی این روزها حال و هوای متفاوتی دارد. این مرز محل عبور و گذر کسانی است که می خواهند با پیمایش کیلومترها راه خود را به زیارت امام حسین (ع) برسانند و زائر شهید کربلا شوند.

مرز دوغارون هم اکنون میزبان زوار افغانستانی است و نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان شاهد ورود روزانه هزاران مشتاق حسینی است و چه گذرنامه هایی که در اینجا مهر می خورند!

کشور افغانستان به «قلب آسیا» شهرت دارد و اغب وسعت آن را رشته کوه هایی به نام «هندوکش» فرا گرفته است. مردم از چهارگوشه این سرزمین درحال تکاپو برای پیوستن به همایش جهانی اربعین اند و خود را از طریق کشور همسایه شان، یعنی ایران، به عراق می رسانند.

چهار دهه جنگ، اشغال و درگیری در افغانستان، این کشور را به یکی از فقیرترین کشورهای جهان بدل کرده اند. مردم افغانستان که عمر خود را با صدای انفجار، بوی باروت و تصویر کشتار سپری کرده اند؛ درحالی به زیارت سیدالشهدا (ع) مشرف می شوند که آرزوها در سینه دارند.

آرزو داریم که در آرامش و آسایش زندگی کنیم

عبدالغفار، پیرمرد افغانستانی، به خبرنگار ما می گوید: من و خانواده ام از شهر مزارشریف در شمال افغانستان به ایران آمده ایم و عازم کربلا و نجف هستیم.  از خدا و امام حسین(ع) فقط این را می خواهیم که در آرامش و آسایش زندگی کنیم.

نرگس، دختری جوان و اهل قندهار، نیز می گوید: امسال برای اولین بار است که می خواهم زیارت سالار شهیدان(ع) بروم.

او ادامه می دهد: خواسته قلبی همه افغانان این است که در کشورشان صلح و دوستی برقرار شود و درگیری جای خود را به امنیت بدهد.

این دختر جوان می گوید: از خداوند می خواهم کسانی که نتوانسته اند امسال به زیارت ائمه(ع) بروند، سال دیگر این سفر معنوی را برای آن ها مهیا سازد.

فوزیه در حالیکه فرزند دوساله اش را در آغوش دارد، می گوید: در زمان بارداری، حادثه ای برایم پیش آمد و در تکیه محله مان در پیشگاه امام حسین(ع) خواهش کردم که فرزندم را به من ببخشد. اکنون که دخترم سالم است و نام او را رقیه گذاشته ام، عازم کربلا هستم تا مادر و دختر عرض ارادتی به اباعبدالله داشته باشیم.

در مرز ایران، بین الحرمین را دیدم

محمد، معلمی میانسال و اهل کابل، با بغض در گلویش می گوید: امسال سومین بار است که به عتبات عالیات عراق عزیمت می کنم و هنگامی که وارد مرز ایران شدم، بین الحرمین را دیدم.  قصد دارم که همواره در ایام ماه صفر به زیارت ائمه اطهار(ع) بروم و خداوند قسمت همه مشتاقان بکند.

این معلم ادامه می دهد: از خدای کریم می خواهم که پدر و مادر که ارادتمندان به خاندان پیامبر(ص) بودند و اکنون دار فانی را وداع گفته اند، با اهل بیت(ع) محشور بگرداند.

کامران، نوجوان افغانستانی، فرد دیگری که چشم هایم به را جلب می کند. جلوتر می روم و بعد از سلام و احوال پرسی خودم را معرفی میکنم. او می گوید: من همراه برادر بزرگترم و عمویم یه سفر اربعین آمده ایم و همه اقوام و آشنایان از ما التماس دعا داشتند.

محمود، دیگر زائر افغانستانی از بامیان هم این سفر را این طور روایت می کند: انشالله که خداوند بلاد اسلامی و همه مسلمانان را از شر دشمنان و معاندین محفوظ بدارد و این اتحاد مسلمین را پایدار گرداند.

از خدمات جمهوری اسلامی ایران سپاس گزاریم

عطریه گل، بانوی افغانستانی هم می گوید: از خدماتی که جمهوری اسلامی ایران به زائران افغانستان ارائه می کند؛ بسیار سپاس گزاریم. همچنین از کشور همسایه تقدیر می کنیم که شرایط سفر مردم افغانستان به عراق فراهم کرده است.

ضیاءالحق، روحانی افغانستانی است که در حال گذر از مرز ایران است. او می گوید: خدمات مردم مومن ایران به زائران شایان قدردانی است و خستگی سفر را رفع می کند.

ساجده، پیرزنی که بر روی ویلچر نشسته هم در حالی که شوق زیارت در صورتش پیداست، می گوید: ایرانی ها، مردمی بسیار بااخلاق هستند و از هیچ کمکی به زوار دریغ نمی کنند.

محمدیوسف، زائر جوان افغانستانی هم در حالی که در گوشه ای در مرز ایستاده، می گوید: وضعت رفت و آمد در مرز دوغارون روان بود و همه فعالیت ها با نظم و ترتیب انجام می شود.

همه امکانات برای خدمت رسانی به زائران افغانستانی بسیج شده اند

در ادامه این گزارش به سراغ مدیر اجرایی ستاد اربعین می روم.علی فخاری می گوید: از یک ماه قبل برای پذیرایی از زائران افغانستانی برنامه ریزی شده و همه امکانات شهرستان برای خدمت رسانی به این زائران حسینی بسیج شده اند.

او می افزاید: زائران کشور همسایه با ویزای دوبار ورود ایران وارد کشور می شوند و در ابتدای ورود به مرز دوغارون، در حسینیه شهید سلیمانی نمایندگی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی مورد استقبال و پذیرایی قرار می گیرند.

او ادامه می دهد: با کمک نیروهای مردمی و نهادهای دولتی، تعداد هشت غرفه در حسینیه شهید سلیمانی برپا شده که خدماتی مانند پذیرایی، امور بهداشتی و درمانی، امداد و کمک های اولیه، امانات، پاسخ به سوالات فقهی، سرگرمی کودکان و تحویل سیمکارت ارائه می کنند.

مدیر اجرایی ستاد اربعین تایباد بیان می کند: روزانه ۵۰ دستگاه اتوبوس ایرانی و افغانستانی در پایانه مرزی دوغارون مستقر می شود و زائران را تا مرز چذابه در استان خوزستان منتقل می کنند.

فخاری تصریح می کند: آنچه امسال در این بین نمود بیشتری پیدا کرده، خدمت رسانی ۲۹ نفر از مهاجران افغانستانی مقیم مشهد است که اغلب کار ساماندهی و پذیرایی از هموطنانشان را انجام می دهند.

او خاطرنشان می کند: استقبال و پذیرایی از زوار کشور مسلمان و همزبان افغانستان، با تاکید بر وجود اشتراکات فرهنگی با ایران از سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ ادامه دارد که با وقفه ای دو ساله در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به علت همه گیری کرونا، این عملیات از سال گذشته و امسال از سر گرفته شد.

با دیدن این حال و هوا و اشتیاق مردم به سیدالشهدا(ع) این شعر را تداعی می کند که می گوید:

این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست / این چه شمعی است که جان ها همه پروانه اوست

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1485908

مهمترین اخبار ایران و جهان: