نیوز سیتی!
27 آذر 1401 - 11:39

رِنجِرهای هلال احمر چه کسانی هستند؟

معاون عملیات سازمان امداد و نجات از فعالیت تیم های واکنش سریع در هلال احمر برای امداد رسانی به حادثه دیدگان در حوادث مختلف خبر داد.

گروه سلامت خبرگزاری فارس:هلال احمر به عنوان مهمترین نهاد امداد رسان در حوادث مختلف طبیعی نقش بسیار مهمی در تامین سلامت حادثه دیدگان دارد و همواره تلاش کرده در هنگامه بروز چنین حوادث تاسفباری، مرهم خوبی برای التیام دردهای جسمی و روحی حادثه دیدگان باشد.

این جمعیت در اقصی نقاط کشور تیم‌های امدادی مستقر کرده و در کنار آن پایگاههای امدادی در مسیر  راه‌های ارتباطی ایجاد کرده تا در هنگام بروز حوادث احتمالی به ویژه در فصل زمستان و تعطیلات نوروزی یار و مددکار مسافران باشد.

هلال احمر برای ارائه خدمات مطلوبتر، به روز تر و به هنگام تر به حادثه دیدگان، طرحی را در حال اجرا دارد که در آن تیم های واکنش سریع نقش آفرینی می‌کنند. در استراتژی جدید سازماندهی نیروهای عملیاتی، در هر شعبه هلال‌احمر یک تیم ۳۳ نفره واکنش سریع از زنان و مردان مستقر خواهند شد تا علاوه بر حضور در شیفت‌هاى ویژه و کشیک پایگاه‌ها، ظرفیت پاسخگویى سریع و آمادگى جمعیت هلال احمر در بحران‌ها ارتقا یابد‌.

 

چند روزی است که مرکز آموزش‌های تخصصی هلال احمر استان تهران واقع در شهریار میزبان نجاتگرانی است که قرار است تیم‌های ۳۳ نفره را در شعب تشکیل دهند؛ تیم‌های آماده، پابه‌کار و به قول امدادگران «رنجرهای هلال‌احمری.»

 تشکیل تیم واکنش سریع پنج هزار نفره در هلال احمر

پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر از طرحی برای تشکیل تیم واکنش سریع هلال احمر خبر داد و گفت: در دستور کار داریم که پنج هزار نفر را در نیرو های واکنش سریع داشته باشیم. از سوی دیگر نیز از سال ٩٢ به بعد تجهیزات را به روز نکردیم که مناقصه گذاشتیم ٩٠٠ دستگاه آمبولانس به ناوگان اضافه کنیم. از همه مهم‌تر تجهیزات امدادی و حفاظت فردی است که در حال تقویت اینها هستیم.

مرتضى مرادى‌پور، معاون عملیات سازمان امداد و نجات در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره  ایجاد تیم‌های واکنش سریع،گفت: پایگاه‌هاى امداد و نجات و نیروهاى عملیاتى فعال در این پایگاه‌ها، پاسخگویى به حوادثى همچون کوهستان، جاده و بعضاً ساحلى را برعهده دارند. 

وی افزود:  اما در بحث حوادثی مثل زمین‌لرزه، سیل و آبگرفتگى، برف و کولاک و...، جمعیت هلال احمر استراتژى جدیدى براى تشکیل تیم‌هاى عملیاتى دارد که مقرر شده از بهترین نیروهاى عملیاتى هر شهرستان تیم‌هاى ویژه واکنش سریع شکل بگیرد.

زنان واکنش سریع همپای مردان در میدان عملیات

معاون عملیات سازمان امداد و نجات اضافه کرد: بنابراین گزارش در استراتژی جدید سازماندهی نیروهای عملیاتی، زنان و مردان سهمی برابر دارند که ۲ تیم شامل ١٥ نفر از آقایان و ١٥ نفر از خانم‌ها را تشکیل می‌دهند.

مرادی پور خاطرنشان کرد: یک نفر نماینده تیم‌هاى آقایان، یک نفر نماینده تیم‌هاى توانا و یک نفر مسئولیت تیم ویژه را به عهده خواهد داشت که مجموعاً یک تیم ٣٣ نفره در هر شعبه شهرستان تشکیل خواهد شد. 

وی ابراز کرد: این افراد پس از اینکه آموزش‌هاى لازم را دیدند، اعتبار سنجى شده و گواهى فعالیت به عنوان تیم‌هاى واکنش سریع دریافت مى‌کنند و به صورت شیفت‌هاى ویژه ٥ نفره در پایگاه‌ها و کشیک شعب، پاسخگو خواهند بودند.

جمعیت هلال احمر استراتژى جدیدى براى تشکیل تیم‌هاى عملیاتى دارد که مقرر شده از بهترین نیروهاى عملیاتى هر شهرستان تیم‌هاى ویژه واکنش سریع شکل بگیرد

 

مهارت و آمادگی به توان تخصص

معاون عملیات سازمان امداد و نجات متذکر شد: حضور در این تیم‌های پابه‌کار و عملیاتی نیاز به داشتن مهارت‌های جسمانی و گذراندن دوره‌های پیش‌نیازی چون پیش بیمارستانى، جاده، عمق و ارتفاع، سیلاب و آوار دارد. بنابراین مقرر شده، آموزش‌های این تیم‌ها در  ٤ مرکز آموزشى تخصصى در کرمان، تهران، اصفهان و گیلان برگزار‌ شود.  

وی تصریح کرد: در حال حاضر با همکاری معاونت آموزش و پژوهش و با هدف آموزش بیش از ٥ هزار نیروی واکنش سریع، اولین دوره‌ از مرکز آموزش‌هاى جمعیت هلال احمر استان تهران در شهریار آغاز شده است.

مرادی پور افزود: قطعا ظرفیت پاسخگویى و آمادگى جمعیت هلال احمر با اجرای این طرح پیش از پیش ارتقا داده می‌شود و این ظرفیت عظیم و آماده به کار که در تمامی کشور فعال هستند می‌توانند در  مواقع لازم با شاکله مشخص خودشان در پاسخگویی به بحران‌ها حضور سریع و موثر داشته باشند.

شاهین فتحی،مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران درباره دوره آموزشی تیم‌های واکنش سریع اظهار کرد: با توجه به تاکید رئیس جمعیت هلال احمر مبنی بر لزوم سازماندهی و آموزش تیم‌های واکنش سریع کشور و نیز با توجه به ضرورت آمادگی امدادگران و نجاتگران برای مقابله با حوادث و سوانح گوناگون، دوره آموزشی تیم‌های واکنش سریع شعب هلال احمر استان تهران در مجتمع امدادی، آموزشی هلال احمر شهرستان شهریار آغاز شد.

 ادامه داد: در این دوره که از ۱۹ آذر ماه آغاز شده، بالغ بر ۹۰ نفر از نجاتگران برادر داوطلب، سرفصل‌های آموزشی جست‌وجو و نجات شهری، جست‌وجو و نجات بین شهری، جست‌وجو و نجات در ارتفاع، جست‌وجو و نجات در محیط‌های آبی، اصول پیمایش و پیش بیمارستانی را به مدت هفت روز آموزش می‌بینند و در پایان با اخذ آزمون علمی و عملی از نجاتگران، نفراتی که نمره قبولی را کسب نمایند، به عضویت تیم‌های واکنش سریع شعب تابعه خود در خواهند آمد.

فتحی گفت: این دوره تا دوم دی ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و برنامه ریزی‌های لازم جهت برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی برای سایر گروه‌های امدادگر و نجاتگر خواهر و برادر نیز طبق تقویم، در دست اقدام است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 917892

مهمترین اخبار ایران و جهان: