نیوز سیتی!
29 مهر 1402 - 19:29

میراث ظریف، تحریم ها را لغو کرد؟

آیا تحریم‌های تسلیحاتی باید 8 سال پیش و در مقطع امضای برجام به طور کامل لغو می‌شد یا 8 سال بعد و به صورت یکطرفه؟

فارس پلاس؛ خط ویژه - خط ویژه، رصدی است روزانه از لابه‌لای روزنامه‌های داخلی و عملیات رسانه‌ای پایگاه‌های خبری رسانه‌های ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانه‌های داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.

*******

هم‌صدایی جریان غربگرا و اعضای فراری جریان فتنه درباره کلیدواژه «کودک همسری»

سحام نیوز- ارگان رسانه ای منتسب به اعضای فراری جریان فتنه- در مطلبی به نقل از یک روزنامه داخلی نوشت:«روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: براساس گزارش تازه مرکز آمار ایران همچنان شاهد ازدواج، مادرشدن و همچنین طلاق کودکان زیر ۱۸ سال هستیم.در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷ هزار دختربچه زیر ۱۵ سال ازدواج کردند و بیش از ۱۳۹۰ زن زیر ۱۵ سال مادر شدند.»

نوع مواجهه جریان غرب‌گرا در داخل و جریان اپوزیسیون در خارج از کشور با موضوع حقوق زنان، به شدت متناقض و نامتناسب است. این طیف هر رویدادی که ناشی از فرهنگ غربی و مغایر با اصول دینی است و حقوق زنان را تضییع می کند، سانسور کرده و به هیچ عنوان به آن اشاره نمی‌کند.

به عنوان در ماههای گذشته وقتی یک قاچاقچی زنان و دختران در ایران اعدام شد، رسانه های معاند با دفاع از این فرد، به مظلوم نمایی از او پرداخته و دستگاه قضا را به دلیل اعدام قاچاقچی زنان موذد هجمه قرار دادند.

رسانه های اصلاح طلب نیز با بی اعتنایی از کنار خبر اعدام قاچاقچی زنان گذشته و حتی پا را فراتر گذاشته و از بکاربردن کلیدواژه هایی از جمله «قاچاقچی زنان» برای توصیف این فرد امتناع کردند.

همین طیف در سال‌های گذشته وقتی پسری جوان، دختری نوجوان را پس از برقراری رابطه دوستانه به قتل رسانده و بدن وی را مثله کرده بود، از قاتل این دختر نوجوان دفاع کرده و مدعی بودند که این قاتل نباید اعدام شود!

در آن مقطع این طیف فریاد وامصیبتا سر نداد که چرا یک دختر نوجوان به دلیل ارتباط و دوستی و روابط ناسالم با یک پسر غریبه جانش را از دست داده است. رویدادی که اکنون در کشورهای غربی و سایر کشورهای لائیک به یک فاجعه تبدیل شده و نتایج فضاحت باری را به وجود آورده است.

واقعیت این است که جریان غربگرا و همچنین جریان معاند با کلیدواژه هایی از جمله «کودک همسری» و «قتل ناموسی» و... به هیچ عنوان در پی احقاق حقوق زنان و دختران کشورمان نیست. هدف این است که با حمله به رویکرد دینی، آنچه که سند ۲۰۳۰ در پی آن است در کشورمان پیاده سازی شود.

پیش از این «حسن رحیم پور ازغدی» با انتقاد از حامیان سند ۲۰۳۰ گفته بود: «در پیمان نامه‌های غربی گفته شده است که خانواده باید برای نوجوان خود یک حریم خصوصی در مسائل جنسی و باروری قرار دهد، یعنی شما از دختر یا پسر ۱۰ ساله خودت نمی‌توانی بپرسی که دیشب با فلان فرد غریبه کجا بودی. اینجا دیگر بحث مجازات و خشونت علیه کودکان نیست بلکه بحث مداخله پدر و مادر است. همچنین در این پیمان‌ها بر تضمین دسترسی نوجوانان به سقط جنین و نگرفتن ایدز تاکید شده است.»

میراث ظریف، تحریم‌ها را لغو کرد؟!

روزنامه هم میهن در مطلبی با عنوان «میراث ظریف» نوشت:« بعد از انقضای تحریم‌ تجارت تسلیحات متعارف برای ایران در اکتبر ۲۰۲۰، ۲۶مهرماه محدودیت موشکی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ نیز لغو شد. در مرحله بعد در سال ۲۰۲۵ تمامی تحریم‌های هسته‌ای ایران که براساس ۶ قطعنامه شورای امنیت وضع شده بود، به اتمام خواهد رسید. این در حالی است که آمریکا همانند سال ۲۰۲۰ تمام تلاش خود را برای مقابله با لغو تحریم‌های موشکی به کار گرفت اما در نهایت دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل رسماً در نامه‌ای به کشورهای عضو سازمان ملل متحد پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه (ب) قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایش‌های موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریم‌های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را اعلام کرد.»

رسانه های منتسب به جریان غربگرا طوری القاء می کنند که گویا کنار رفتن تحریم های تسلیحاتی، میراث ظریف و دولت قبل بوده است. این در حالی است که موضوع تمدید پنج‌ساله و هشت‌ساله تحریم‌های تسلیحاتی ایران در حالی در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ مورد پذیرش ظریف و تیم مذاکره‌کننده دولت روحانی قرار گرفت که شرمن مذاکره‌کننده آمریکایی در این خصوص گفته بود: «یکی از نقاط واگرایی و اختلاف ما و روس‌ها که البته در اواخر مذاکرات بر روی میز گذاشته شد، قطعنامه‌ سازمان ملل در خصوص تحریم موشکی و تسلیحاتی بود، روسیه معتقد بود  که نباید هیچ محدودیتی بر روی موشک و تسلیحات باشد.»

شرمن در ادامه گفته بود: «روسیه و چین معتقد بودند قطعنامه صرفا باید توافق را تأیید کند و نباید هیچ محدودیتی بر برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران باقی بماند. آنها نمی‌خواستند برنامه موشکی با ممنوعیت واردات تسلیحاتی ایران پا برجا بماند.»

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز دو روز پس از انعقاد برجام در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۴ گفته بود: «طرف ایرانی با طرف غربی درباره تحریم‌های تسلیحاتی مصالحه کرد! ما و چین می‌خواستیم تحریم‌های تسلیحاتی لغو شود، اما با وجود حمایت ما، خود تیم ایرانی موافقت کردند تحریم‌ها ادامه یابد.» بر اساس مفاد ضمیمه «ب» قطعنامه ۲۲۳۱، این محدودیت‌ها تا ۸ سال پس از اجرای برجام (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) ادامه داشت که نهایتاً به صورت خودکار خاتمه یافت.

در حقیقت، تحریم های تسلیحاتی باید ۸ سال پیش و در مقطع امضای برجام به طور کامل لغو می شد، نه اینکه دولت وقت در ایران تمامی تعهدات را یکطرفه و پیش دستانه انجام داده و لغو تحریم های تسلیحاتی را به 8 سال بعد موکول کند.

متاسفانه عملکرد دولت قبل در حوزه سیاست خارجی منجر به ۲ برابر شدن تحریم ها شد. این در حالی است که همزمان، محدودیت های گسترده ای در حوزه صنعت هسته ای نیز لحاظ شد.

پایان پیام/.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1545578

مهمترین اخبار ایران و جهان: