نیوز سیتی!
15 شهریور 1402 - 00:02

روایتی از مهمان‌نوازی شبانه‌روزی در مسیر «بهشت»

اینجا بردسیر محل عبور زائران ایرانی و غیرایرانی به سمت کربلای معلی است. جامانده از کربلا نداریم .هرکس که به هردلیلی نتوانسته است به کربلا برود در موکب زینبیه(س) مشغول خدمت است.

خبرگزاری فارس - کرمان، محمدامین فلاح: روی زمین چیزی به اربعین حسینی نمانده و عده زیادی راهی کشور عراق شدند تا در این حماسه بزرگ وحدت و همدلی شرکت کنند. عده‌ای هم که به هر دلیلی نتوانستند به خیل جمعیت زائران بپیوندند، هرکدام گوشه‌ای از کار اربعین را به عهده گرفتند.

اربعین امسال اما متفاوت‌تر از سال قبل است. امسال رسانه‌های معاند بیش از گذشته تلاش کردند چراغ محرم و بعد از آن ماه صفر و به‌طور کلی سوگواری برای سیدالشهدا و یاران باوفایشان را کم نور و حتی خاموش جلوه دهند، در پروژه محرمشان که شکست خوردند، برای اربعین برنامه‌ریزی کردند و از مردم خواستند تا برای رفتن به کربلا هزینه نکنند، اما مردم در عمل جواب این رسانه‌ها را دادند. 

 در بردسیر هم زمزمه‌ای از مردم به گوش‌مان می‌رسد که اینجا جا مانده از کربلا نداریم، بیشتر که پرس‌وجو کردیم، صحبت از موکب زینبیه(س) به میان آمد که در آن طرف کمربندی بردسیر توسط جوانان بردسیر برپا شده است.

 کودک، نوجوان، میانسال و پیشکسوتان مشغول خدمتند. یکی هیزم بر دوش می‌کشد تا آتش روشن کند و دیگری هم در حال تمیز کردن میزها، دیدنی بود که هرکس فراتراز هرآنچه در توانش بود، انجام می‌داد.

 پیرمردی از حسرت خود برای حضور در پیاده‌روی اربعین کربلا سخن به میان آورد و از عمل زانوهایش گفت که مانع حضورش در کربلا شده است.

 او توصیه کرد: تا جوان هستید و توان دارید سفر کربلا را از دست ندهید. هزینه‌اش را خود امام حسین(ع) کمک می‌کند.

 او گفت حالا که نتوانسته‌ام کربلا بروم به این موکب آمدم تا هر کمکی که از دستم بربیاید انجام دهم.

پخت نان محلی بندریها در موکب زینبیه(س)

 بندرعباسی‌های ساکن بردسیر هم به میدان آمدند و بساط پخت نان محلی بندری که به اصطلاح خودشان به آن تمشی می‌گویند را برپا کردند و بوی سس مخصوصشان بر روی نان داغ هم به مشام می‌رسد.

آن طرف‌تر نان روغنی را بر روی زغال‌های داغ می‌پزند، صدای نوجوانی به گوش می‌رسد؛ بفرمایید نان روغنی زغالی.

  اینجا محل عبور زائران ایرانی و غیرایرانی به سمت کربلای معلی است. جامانده از کربلا نداریم. هرکس که به هردلیلی نتوانسته است به کربلا برود در اینجا مشغول خدمت است. به قول یکی از زائران کربلا که می‌گفت «اگر مسافر باشی، می‌فهمی که اینجا قدر خدمتش کمتر از کربلا نیست».

 در این موکب ۱۴ شبانه‌روز خدمت بدون خستگی و زیباست که همه نام ونشان در خادم‌الحسینی خلاصه شده و برای تمام عمر افتخار می‌شود.

 موکب برای لحظاتی هم تعطیل نیست. دو طرف موکب استراحتگاه‌هایی برای زائران برپا شده است تا اگر کسی خسته بود استراحت کند و بعد به مسیرش ادامه بدهد.

 5 سال در لباس خادمی امام حسین(ع) 

 احسان جهانشاهی مسؤول موکب زینبیه(س) در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: موکب مردمی زینبیه(س) بردسیر از سال ۹۸ فعالیت خود را برای خدمت‌رسانی به زائران استان‌های شرق و جنوب‌شرقی کشور و کشورهای شرق ایران از جمله پاکستان و افغانستان شروع کرد و امسال پنجمین سالی است که افتخار خدمت‌رسانی به زائران اباعبدالله را در کارنامه خود دارد.

 وی افزود: در سال ۹۸ پذیرای خیل عظیمی از زائران کشورهای خارجی بوده‌ایم که به آنها خدماتی از جمله اسکان، غذا، میان‌وعده، استراحت موقت و همچنین خدمات درمانی و مکانیکی و رفع عیب خودروهای زائران را ارائه دادیم.

 جهانشاهی ادامه داد: امسال برنامه‌ریزی شده که خدمات این موکب به زائران نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند و چهارده شبانه‌روز بی‌وقفه در خدمت زائران اباعبدالله هستیم.

شهر کریم اهل بیت(ع) کریمانه از میهمانان خود پذیرایی می‌کند

 جهانشاهی با تاکید بر تکریم زائران اباعبدالله(ع) و عزاداران حسینی گفت: سعی شده است در این موکب که در شهر امام حسن مجتبی(ع) کریم اهل‌بیت برپاشده است، تمام توانمان را برای خادمی زائران بگذاریم.

 برپایی موکب با کمک مردم

 جهانشاهی در مورد هزینه‌های این موکب عنوان کرد: تمامی هزینه‌های این موکب مردمی و بر اساس نذورات است.

 کمک‌رسانی و خدمت‌رسانی در ایامی غیر از اربعین

 مسؤول موکب زینبیه(س) شهرستان بردسیر عنوان کرد: این موکب در ایامی به‌جز ایام اربعین خدماتی به مردم شهر بردسیر و شهرهایی از سایر استان‌ها داشته است؛ ازجمله در ایام کرونا ضدعفونی معابر، تولید و توزیع رایگان ۲۴ هزار عدد ماسک و آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم در زمینه پیشگیری از کرونا در سطح شهرستان انجام شده است.

 جهانشاهی خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت با کمک‌های مردمی و خیران در آزادی زندانیان و خدماتی هم شامل نذر آموزشی و کمک به دانش‌آموزان نیازمند شهر بردسیر، اعزام تیم کمک‌رسانی به همراه اقلام ضروری به شهرهای سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان، چهارمحال و بختیاری و قلعه‌عسکر و دیگر شهرهای ایران هم از اقدامات موکب زینبیه(س) بوده است.

نیاز به زمین برای ایجاد زیر‌ساخت‌های دائمی

 جهانشاهی در رابطه با مشکلاتی که داشتند نیز گفت: با توجه به اینکه این موکب به‌صورت دائمی فعالیت می‌کند، نیازمند زمین هستیم تا زیرساخت‌ها به‌صورت دائمی در هر شرایطی آماده کمک‌رسانی و خدمت‌رسانی باشد.

به گزارش فارس، با توجه به خدمات این موکب که در طول سال و مناسبت‌های مختلف پای کار است، امیدواریم مسؤولان امر نسبت به واگذاری یک قطعه زمین در خور شأن نام این موکب تأمین کنند تا خدمت‌رسانی به زائران و اجرای برنامه‌های موکب به‌نحو احسن برگزار شود.

پایان پیام/۸۰۰۶۰/ب

منبع: فارس
شناسه خبر: 1487322

مهمترین اخبار ایران و جهان: