کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: روزهداران باید سه وعده غذایی سحر، افطار و شام را در برنامه خود قرار دهند، چرا که حذف هر یک از این وعدهها میتواند باعث از دست رفتن عضلات بدن، ضعف و بیحالی شود.
لیلا رضازاده کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در خصوص برنامه غذایی مناسب روزهداران در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: استفاده از ۶ گروه غذایی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، حبوبات، میوه و سبزیجات، گوشت و پروتئین برای روزهداران مفید است.
وی ادامه داد: روزهداران باید سه وعده غذایی سحر، افطار و شام را در برنامه خود قرار دهند چرا که حذف هر یک از این وعدهها میتواند باعث از دست رفتن عضلات بدن، ضعف و بیحالی شود.
کارشناس مسؤول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: در وعده سحر باید از مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه پرهیز کرد زیرا باعث افت قند خون و گرسنگی زود هنگام میشود.
وی افزود: به روزهداران توصیه میشود در وعده سحر غذاهای پر پروتئین مانند ماهی، کباب، کله پاچه، کتلت و کوکو را مصرف نکنند و برای جلوگیری از تشنگی از مصرف نوشیدنیهایی همچون نوشابه، چای پررنگ و شربت پرهیز کنند.
رضازاده تصریح کرد: در وعده سحر مصرف پلو و خورشتهای کم چرب و کم نمک از جمله لوبیا پلو توصیه میشود،ماست، سالاد، سبزی نیز به حفظ آب بدن کمک میکند و در عین حال نباید از مصرف شیر و لبنیات غافل شد.
وی خاطرنشان کرد: بعضی به اشتباه در وعده سحر آب زیاد مینوشند، که مصرف آب زیاد نه تنها کمکی به رفع تشنگی نمیکند بلکه موجب دفع آب اضافی از بدن میشود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: خرما به همراه شیر و چای کمرنگ در وعده افطار گزینه مناسبی است و مصرف غذاهای سبک مانند فرنی، شیربرنج، نان و تخم مرغ، نان و پنیر و سبزی نیز باید استفاده شود.
وی گفت: بهترین زمان برای مصرف شام یکساعت بعد از افطار است و در این وعده میتوان از مواد پروتئینی همچون گوشت استفاده کرد.
رضازاده خاطرنشان کرد: وعده افطار تا سحر بهترین زمان برای تامین آب مورد نیاز بدن است و در این زمان بهتر است دوغ کمنمک، میوه سبزیجات و مایعات مصرف شود.
انتهای پیام/پ
شناسه خبر: 217079