نیوز سیتی!
24 فروردین 1401 - 11:19

تاثیر آب‌جوش بر پاکسازی و سم‌زدایی بدن روزه‌داران

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: معمولا به افرادی که دارای مزاج گرم هستند توصیه نمی‌شود غذاهای با طبع گرم مصرف کنند اما خوردن آب جوش در ابتدای وعده افطار از مواردی است که سفارش می‌شود تمامی افراد رعایت کنند زیرا آب جوش تاثیر بالایی بر متابولیسم بدن دارد و موجب پاکسازی و سم‌زدایی بدن می‌شود. سید ابوالفتح شیرمردی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: مهم‌ترین توصیه به روزه‌داران این است که افراد با آب گرم افطار خود را آغاز کنند و استفاده از میوه‌های گرم طبیعی مانند خرما نیز در وعده افطار از اهمیت بالایی برخوردار است. این متخصص طب سنتی در چهارمحال و بختیاری افزود: علاوه‌بر خرما مصرف شیرینی‌جات سنتی مانند حلوا نیز در وعده افطار در اولویت قرار داده شود و درصورتی که دسترسی به خرما و شیرینی‌های سنتی وجود نداشته باشد می‌توان از زولبیا و بامیه سالم و بهداشتی استفاده کرد. وی با اشاره به اینکه برخی افراد در وعده افطار غذای سبک خورده و حدود یک تا دو ساعت بعد به صورت کامل وعده شام را میل می‌کنند، ادامه داد: یکی دیگر از توصیه‌های مهم درخصوص وعده افطار روزه‌داران این موضوع است که افطار و شام همزمان با یکدیگر خورده شوند همچنین باید غذاهای با کیفیت و در حجم کم استفاده شوند زیرا درصورتی که فرد در طول روز از خوردن و آشامیدن خودداری و در وعده افطار پرخوری کرده و غذاهای مضر مصرف کند اثرات مثبتی که روزه بر سلامت بدن دارد از بین خواهد رفت. شیرمردی عنوان کرد: معمولا به افرادی که دارای مزاج گرم هستند توصیه نمی‌شود غذاهای با طبع گرم مصرف کنند اما خوردن آب جوش در ابتدای وعده افطار از مواردی است که سفارش می‌شود تمامی افراد رعایت کنند زیرا آب جوش تاثیر بالایی بر متابولیسم بدن دارد و موجب پاکسازی و سم‌زدایی بدن می‌شود. این متخصص طب سنتی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: برخی افراد به دلیل ابتلا به فشارخون، بیماری‌های کلیوی، دیابت و... قادر به روزه‌داری نیستند البته این افراد نیز دو گروه هستند اولین مورد افرادی که توسط پزشک معالج روزه گرفتن برای آن‌ها منع شده است دومین گروه نیز افرادی که روزه‌داری برای آن‌ها منعی ندارد که این افراد باید مصرف غذاهای مفید را در اولویت خود قرار دهند و از خوردن غذاهایی که برای بیماری آن‌ها مضر است خودداری کنند برای مثال فردی که به فشارخون مبتلا است در وعده افطار باید از غذاهای کم‌نمک استفاده کرده و از مصرف غذای سرخ‌شده و همراه با میزان گوشت بالا پرهیز کند. وی تصریح کرد: در وعده سحری نیز توصیه می‌شود افراد غذای با حجم کم اما کیفیت بالا مصرف کنند برای مثال می‌توان از گوشت و یا تخم مرغ آب‌پز در این وعده استفاده کرد همچنین توصیه می‌شود افراد به گونه‌ای وعده سحری خود را میل کنند که حدود نیم ساعت پیش از اذان صبح خوردن سحری تمام شده باشد زیرا در غیر این صورت خوردن سحری همراه با عجله می‌شود که در طول روز سیستم گوارش فرد را با مشکل مواجه می‌کند. شیرمردی بیان کرد: زمان مناسب برای خوردن میوه، سبزیجات و سالاد در وعده سحری پیش از خوردن غذای اصلی است زیرا در این صورت از بروز مشکل در مزاج افراد جلوگیری می‌شود. این متخصص طب سنتی در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: افرادی که در طول روز عطش بالایی دارند می‌توانند از عرقیات گیاهی مانند عرق کاسنی، شاتره، بیدمشک و... که دارای جنبه خنکی هستند مصرف کنند افرادی که دارای مزاج گرم هستند نیز پیش از خورن وعده سحری می‌توانند خیار و یا هندوانه مصرف کنند به این دلیل که آب موجود در این مواد غذایی به مرور زمان در بدن جذب شده و تشنگی در طول روز را تا حدی کاهش می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: افرادی که به مصرف سیگار اعتیاد دارند می‌توانند از دمنوش زنیان استفاده کنند که توصیه می‌شود از این دمنوش حدود یک ساعت پیش از اذان صبح و یا نیم ساعت پیش از وعده سحری میل کنند و در این صورت عوارض سیگار برای این افراد کاهش پیدا کرده و از بروز مشکلات ناشی از اعتیاد به سیگار در طول روز و در زمان روزه‌داری جلوگیری می‌شود. انتهای پیام
منبع: ایسنا
شناسه خبر: 246893

مهمترین اخبار ایران و جهان: