ساری- سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران گفت: حدود سه هزار تن محموله نهاده ذرت برای استفاده در صنعت خوراک دام و طیور شب گذشته وارد اسکله بندر امیرآباد شده بود که به دلیل آلودگی ترخیص نشد.
به گزارش خبرنگار مهر، حمزه آقا پور کاظمی بعدازظهر دوشنبه در بازدید از کشتی حامل این محموله با اعلام این خبر افزود: این محموله از مبدا دچار سوختگی، کپک زده و بوی نامساعد بود که با هوشیاری کارشناسان دامپزشکی شهرستان و هماهنگی با اداره کل دامپزشکی مازندران جلوی تخلیه این کشتی گرفته شد.
وی با اعلام اینکه محموله مذکور فاقد شرایط ارگانولپتیکی است گفت: در بررسیها صورت گرفته این محموله فاقد مقررات و استانداردهای تعریف شده بوده و بنابراین اجازه تخلیه و ترخیص ندارد.
وی تصریح کرد: موضوع طی صورتجلسه ای به شرکت وارد کننده ابلاغ شد و کشتی با محموله ذرت به کشور مبدا عودت داده شد.
این مقام مسؤول ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام و طیور و صدور مجوز ترخیص محمولههای وارداتی نهادههای دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز برای ترانزیت فرآوردههای خام دامی و نهادههای دامی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی عنوان کرد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با اعلام اینکه نظارت بر روند بهداشت و سلامت محمولههای وارداتی نهادههای دامی در بنادر سه گانه استان به صورت شبانه روزی صورت میگیرد گفت: طبق حساسیتهای بالای سازمان دامپزشکی و ضوابط تعریف شده این محمولهها در بدو ورود به لحاظ ظاهری بررسی میگردند در صورت تأیید اولیه نمونه برداری خواهند شد و در صورت تأیید آزمایشات اجازه تخلیه و ترخیص صادر میشود.
وی همچنبن از ادامه فرآیند نظارت تا زمان ترخیص کامل نهادهها در انبارهای بنادر خبر داد و گفت: در صورتی که محمولههای پس از تخلیه از کشتیها به دلایل مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایشهای دورهای ۴۵ روزه این نهادهها را در حجمهای مختلف بررسی میکنند و در صورتی که این آزمایشها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این نهادهها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی کردند روندهای قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
آقاپور کاظمی به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محمولههای وارداتی به خصوص نهادههای دامی اشاره کرد و گفت: در صورتیکه نظارتهای لازم این قبیل محمولهها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به دلیل قارچ و سمهای آفلاتوکسین که در آن وجود دارد میتواند بهداشت و فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر و … تحت تأثیر قرار دهد و در نهایت با استفاده انشان از این فرآوردهها دچار بیماریهای شدید گوارشی، کبدی و خدای نکرده سرطانهای متعدد گردد و به همین دلیل سلامت خوراک دام تضمین کننده سلامت انسان محسوب میشود.